Verzuurde spierpijn tijdens de nachten

Hallo allemaal,

Ik wil graag het volgende eens aan jullie voorleggen.

Al sinds een maand of 9 heb ik ’s nachts veel pijn. Het begon met verzuring in mijn kuiten. Die zeurende pijn ging de hele nacht door. Niet lang daarna kreeg ik last van mijn heupen, met name de punten van mijn dijbenen (met name het linker dijbeen) alsook soms de punten van mijn zitbeen.
Deze pijnen traden ’s nachts op, heel typisch. Ik werd vaak wakker van de verzuring. Tevens ben ik een zijslaper, dus het werd met die pijn in mijn dijbeen bijzonder pijnlijk om op mijn zij te liggen, met veel draaien als gevolg.
Na een 4-tal maanden ben ik eens naar mijn huisarts geweest. Er is bloed geprikt (algemeen bloedbeeld, bloedarmoede, HB/ijzergehalte, reumafactoren, onstekingsfactoren), maar er kwam niets uit. Ik ben ex-schildklierkankerpatiënt (ik slik medicatie omdat ik geen schildklier meer heb) en men testte ook een paar keer extra mijn schildklierhormoonwaarden (als mijn medicatielevel niet goed op peil is zorgt dat ook voor spierpijnen), maar ook dat was prima in orde. Er is een rontgenfoto gemaakt en die zag er tip top uit.
Mijn huisarts vond wel dat mijn B12 wat aan de lage kant was en besloot een injectiekuur-periode te doen. Ik had nadien niet echt het idee dat dit hielp, ook al bleek nadien mijn B12 weer beter op peil te zijn. En hiermee was de kous dus af.
Ik besloot wat meer te bewegen, maar ook dat hielp niets. Wel hadden we veel last van stress in ons gezin (hectisch gezin met 2 kids met een beperking), dus ik weet het daar maar aan.
Ondertussen bleef de pijn. Met onze matrassen was er niks aan de hand (slechts 3 jaar oud). En sinds 2 maanden is er verzuurde pijn in mijn bovenarmen bij gekomen (aan de binnenkant van mijn bovenarm tot net voorbij mijn ellebooggedeelte).
Dus stel je voor, je bent een zijslaper en dan liggen je arme in een slappe knik voor je, maar dan word ik ’s nachts wakker van de pijn en moet ik mijn armen strekken. Dan wordt de verzuring nog erger, maar het is wel prettig om je armen dan even te strekken.
Mijn man heeft het diverse malen ’s nachts gecheckt (terwijl ik niks meekreeg). Hij checkte dan of ik gespannen lag. Maar als hij mijn benen of armen optilde, waren die heel slap en ontspannen. Sinds vorige week merk ik ook dat mijn hele linkerbeen tintelt ’s nachts, van heup tot aan mijn tenen. Dan probeer ik deze wat extra te bewegen in bed, of ik kom even overeind en ga even staan, maar het tintelen gaat door. Ook voel ik soms getintel in mijn handen. Je zou bijna denken aan slechte doorbloeding ofzo….
Inmiddels is dit hele gedoe al 9 maanden aan de gang en in al die maanden kom ik aan hooguit 3-4 uur doorslaap per nacht. Ik neem soms een zware pijnstiller in ’s avonds, of een inslaaptablet (temazepam) in de hoop dat ik wat slaapuren maak. Maar het tegendeel is helaas waar.
Lichamelijk ben ik echt doodop, ik kom echt chronisch slaap tekort. Soms zit ik huilend overeind in bed, van de pijn maar ook van moeheid en frustratie.
Wie herkent dit? Of wie wil er eens meedenken met me? Ik ben echt ten einde raad, want wat is er nou aan de hand? Moet ik toch terug naar de dokter? Ben ik iets vergeten te vragen wat gecheckt moet worden?

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op 20 augustus 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • mij 14-03-2016 15:55
  Hoi mama38, Zou het niet zo kunnen zijn dat je misschien zenuwen in je rug bekneld heb? Dit kan ook zorgen voor een tintelend verzurend gevoel. Je kan er allicht een keer door een fysiotherapeut/manueel therapeut naar kunnen laten kijken... Sterkte!
 • Mama38 14-03-2016 15:56
  '@Mij, dank je voor je reactie. Ik heb begin dit jaar bij een fysio gelopen omdat mijn rug vast zat (kwam echt door vermoeidheid). Inmiddels gaat dat prima. Had over bovenstaande klachten ook contact met d'r opgenomen, maar ze gaf aan dat een fysio er iets aan kan doen als het veroorzaakt komt door (over)belasting. En in mijn geval heb ik er alleen gek genoeg 's nachts last van , dus zou het toch weer meer iets moeten zijn voor een huisarts. Daarin heeft ze wel een punt vind ik.
 • Martyn 14-03-2016 15:57
  De oorzaak van pijnklachten is lastig te achterhalen. Wat duidelijk is dat het erg vervelend is. Spieren kunnen inderdaad verzuren. Het verzuren van spieren treed echter op bij inspanning van de spieren, iets wat wel kan tijdens slaap maar niet heel vaak voorkomt. Vanuit sport kan ik je wel een paar adviezen geven wat helpt bij spierpijn en verzuring maar ik wil je er direct bij zeggen dat ik niet zeker weet of dat de oorzaak is en of het helpt. Creatine helpt je spieren iets te sterken. Sterkere spieren zullen mogelijk iets minder snel overbelast worden (en dus minder snel melkzuur, wat verzuring is, produceren) BCAA (aminozuren) helpen je spierafbraak tegen te gaan. Gaat tevens verzuring tegen. Magnesium ontspant de spieren. Minder spanning in de spieren kan er voor zorgen dat de belasting (en dus ook wer de verzuring) minder wordt. Creatine en BCAA is via sportvoeding webshop te koop. Magnesium kan je daar ook krijgen maar ook bij je lokale drogist. Deze middelen zijn veilig te gebruiken. Als je echt het idee hebt last hebben van verzuring dan kan je ook eens contact opnemen met een sportarts of een voedingsdeskundige op het gebied van krachtsport. Die weten namelijk een stuk meer van spieren dan je eigen huisarts.
 • Angie 14-03-2016 15:57
  Is er ook getest op magnesium tekort? Mischien heb je idd beknelde zenuwen in je rug en/of ergens anders. Wat je mischien kan doen is een verwijzing naar een neuroloog vragen. Succes!
 • Eef 14-03-2016 15:58
  magnesium tekort!
 • Anna 14-03-2016 15:59
  Je zou re-legs van Sleepzzz eens kunnen proberen. Ik heb het zelfs ook gebruikt. Hieronder de info van wat het is: Veel mensen hebben 's avonds en 's nachts last van vermoeide en zware benen. Dit komt de nachtrust niet ten goede. Sleepzz Re-legs tabletten bevatten een speciaal ontwikkelde combinatie van mineralen (onder andere magnesium en ijzer), vitaminen en kruiden die de benen rustig helpen houden tijdens het slapen. Daarnaast wordt de bloedcirculatie in de benen ondersteund. Succes ermee.....
 • Mama38 14-03-2016 15:59
  Dank voor alle reacties. Ik had inderdaad zelf al aan magnesium gedacht, heb een potje bij Kruidvat gehaald en ga eens een kuur proberen (2 per dag). Kijken wat er gebeurt. @Martyn: het is in mijn geval beslist niet na inspanning, alleen in rust. Mijn fysiotherapeute vond dat ook heel typisch. @Anna: Ik zal er eens over denken, doch is het in mijn geval niet alleen in mijn kuiten, maar voornamelijk in mijn linkerheup en ook in mijn bovenarmen. Is dat Sleepzzzz alleen voor benen?
 • Anna 14-03-2016 15:59
  Het werkt op je hele lichaam, dus ook je heupen en armen. Ik had er voor mijn hele lichaam baat bij, al staat op de verpakking dat het voor je benen is, bloed circuleert door je hele lichaam en dus ook de re-legs want wordt opgenomen in je bloed en circuleert je hele lichaam door. Sleepzzzz heeft een heel breed assortiment, maar de re-legs hebben mij toen erg geholpen. Succes....
 • Rosetta 14-03-2016 16:00
  Als je reuma hebt dan is vitamine D tekort vaak aan de orde, vitamine D heb je nodig om andere vitamine's op te nemen. Is dat te laag, dan neem je geen of te weinig vitamine c en b en k op en ook geen ijzer. Gevolg nachtelijke kuitkramp..en leg je benen wat hoger s'nachts. Vitamine D tekort komt overigens bij veel vrouwen voor.
 • Tanja 14-03-2016 16:01
  Hoi, Ik heb precies de zelfde klachten en ben benieuwd of het al opgelost is en wat je er voor hebt gekregen. Mvg tanja
 • Marina 14-03-2016 16:01
  Heb je toevallig werk? In een bedrijf kan je deze klachten ook krijgen en kan je spieren overbelast raken! Je kan naar de huisarts gaan voor een fysiotherapie! Het kan ook helpen om een massagezalf die Tantum heette! Me man heeft er baat bij! Elke avond voor je naar bed gaat Tantum gebruiken! Ik wens je beterschap!
 • Karlijn 14-03-2016 16:02
  Probeer idd magnesium, maar dan magnesium citraat van now foods oid merk, niet die goedkope synthetische rommel van de drogist. Ook aan te raden: lymfedrainage, niet manueel maar machinaal, te doen bij schoonheidsspecialistes. Het klinkt alsof er afvalstoffen vast zitten in je lichaam. Door te weinig beweging blijven die ook vast zitten.
 • Johanna 14-03-2016 16:03
  Ik herken in dit verhaal wel het een en ander. Als alle tests uitwijzen dat er lichamelijk niets aan de hand is denk ik aan fibromyalgie. Helaas is hier niets aan te doen. Je moet je leven wat betreft je aktiviteiten aanpassen. Ik zou een bezoek brengen aan de reumatoloog. Deze kan je bevestigen of het werkelijk fibromyalgie is. Ik heb zelf ook jaren last gehad, en nog, van lichamelijke pijnen en vele therapieën gevolgd. Uiteindelijk bij de reumatoloog geweest en wat ik daar hoorde was meteen heel herkenbaar. Het is niet te genezen maar je krijgt wel goede adviezen. Tevens voel je je geestelijk meer ontlast als je weet wat het is en er naar je wordt geluisterd. Succes
 • Clarinda 14-03-2016 16:04
  Ik weet dat het een oud bericht is, maar toch maar ff een reactie. Dit klinkt als fase 1 van Lipoedeem. Vooral dat je de bovenarmen erbij krijgt.
 • Diane 14-03-2016 16:04
  probeer eens rivotril voor de benen .wel een voorschrift vragen aan de huisarts en probeer ook uw benen voldoende te laten rusten na een dag en je kan ook als het te hevig wordt een koud produkt op uw benen smeren ik heb er toch wat baat bij succes en hopelijk zal het helpen
 • Trudy 14-03-2016 16:05
  Hallo ik wil je laten weten dat ik precies het zelfde heb , ook ik ben op zoek naar de oorzaak . Het wordt steeds erger. Ik zie dat dit er al een tijd geleden is opgezet maar kom het nu tegen. Heb je inmiddels al iets gevonden wat helpt ? Zou het graag van je horen groetjes Trudy
 • Anoniem 20-03-2017 06:52
  Je klachten passen bij een B12 tekort: lage B12, spierpijn en tintelingen. Het is raadzaam om zsm een B12 behandeling te beginnen. Ik raad je sterk aan om hierover te lezen: https://stichtingb12tekort.nl
 • Anoniem 20-03-2017 06:53
  Wel eerst (actieve!) B12 waarde, foliumzuur, MMA, en Homocysteine laten testen voordat er wordt begonnen met een behandeling!
 • B.C. 24-03-2017 18:59
  Ik heb al 10 jaar last van gelijkaardige symptomen en al een hele batterij onderzoeken achter de rug. 's Nachts doen al mijn spieren en gewrichten pijn waardoor ik regelmatig wakker word. Helaas heeft er nog geen enkele specialist gevonden wat er scheelt. Het laatste half jaar begin ik 's nachts ook last te krijgen van mijn rechterhand waarvan de vingers stijf zijn er "verspringen". Ook hier nog steeds geen diagnose. Ik werd 8 maanden geleden aan mijn voet geopereerd. Mijn geopereerde tenen blijven echter veel te stijf en er komt geen verbetering meer in. Ben momenteel bij een acupuncturist in behandeling. Hij spreekt over verzuring en vochtophoping (?). Zal nog eens gaan aankloppen bij een reumatoloog maar begin echt de mismoed te krijgen. Alle advies is bijgevolg welkom!
 • kees 28-05-2017 09:38
  Beste Ik heb al ook al lang, stress, wegens buur die me het huis uit wil hebben, en een zendmast van een bedrijf op dak, 4 watt wifi, voor de mensen die het niet weten electrotress is een uge factor, de slimme meter heb ik eens getest met een veldsterkte meter, dit ding zend 24 uur per dag uit, op de militaire radarband 8 tot 9.4 Ghz (mogelijk hoger meter ging niet verder.). Een slaaptest in een schone omgeving zoals een tent en bed in de natuur zou je kunnen proberen, zodoende kom je er achter of dat echt zo is. Mijn spierpijn wordt snel minder na opstaan, en ontstaat pas echt na uitslapen. vrg kees
 • Mirjam 11-07-2017 12:06
  Dit zou wel eens veroorzaakt kunnen worden door triggerpoints. Ik heb namelijk hetzelfde. Was bijna invalide door de pijnen, en artsen konden het maar niet vinden. Triggerpoints zijn plaatselijke verkrampingen van het spierweefsel, die pijnen ergens anders in het lichaam veroorzaken. De pijnen die het veroorzaakt kunnen variëren van een doof tintelend gevoel tot heftige steken. Het enige dat echt zal helpen is de triggerpoints te vinden en ze te behandelen.
 • Ilse 26-09-2017 19:53
  Hallo, Ik ben ook wat laat met mijn reactie, maar wou ze toch nog meegeven. Zo'n 15j geleden kreeg ik 's nachts last van erg rusteloze benen. Er bestaat zelfs een naam voor: restless leg syndrome. Mijn benen verkrampten helemaal vlak voor ik in slaap zou vallen, en deden ongelofelijke pijn. Gevolg: slapeloze nachten bij de vleet. Ik heb toen verschillende bloedtesten ondergaan en het enige dat ze merkten was dat mijn ijzergehalte en vitamine B erg laag stonden. Supplementen hielpen, maar niet voor lang. Blijkbaar was het de voorbode van een neurologische aandoening, want op een ochtend werd ik wakker met het gevoel van een lamme arm te hebben, alsof je de hele nacht verkeerd hebt gelegen. Misschien contacteer je best ook eens een neuroloog, mocht dat ondertussen nog niet gebeurd zijn.
 • Verhofstadt Ilse 17-01-2018 22:50
  Beste, sinds 5 dagen slaap ik heel slecht mijn benen tittelen, tis precies of ik naar toilet moet, eens dit gedaan is enn toch geplast heb ga ik terug naar bed, half uur later her begint het spel opnieuw, kan niet stil liggen raak echt gefrusteert en doodop, vandaag ij dokter geweest zit al 9 jaar met antidespresivia, sinds 6 dagenn geleden ben ik gestopt op eigen houtje, vandaag ben ik gekrakt, ben naar de dokter geweest heb zwaardere slaappil gekregen moest direct terug her beginnen aan depressivia, maar nu lig ik in bed en het begint weer, ik voel me allees goed als ik rechtop zit of rechtop sta maar kan zo toch ni slapen?? ben doodop aan het geraken, ween heel de dag door, weet met mezelf in de knoop en als ik dan eens rustig in slaap van is het max 1.5 u lang meer ni en ik loop weer rond, vraag me af hoe ik dit kan oplossen weet met mezelf geen raad en werk het uit op mijn vriend. Mvg
 • johan 16-02-2018 15:22
  alleen 's nachts last van wijst volgens mij op je matras je ligt niet goed en al zijn ze nog niet zo oud ander matras lenen en op deze op de grond leggen en 2 tot 3 nachten daarop slapen en dan even kijken hoe je je voelt.
 • Kees 21-02-2018 15:33
  Ik heb dezelfde problemen al jaren, maar weet wel waar het door komt. Beknelde zenuwen in het ruggenmerg, slecht doorgeven van signalen door de zenuwen, stenose in nek of rug geven ook dit soort problemen. Ik zou dus direct vragen om een MRI-scan van nek en rug. Ik was daarmee helaas te laat en zit nu in een rolstoel. (Hoeft bij jou niet zo te zijn maar na zoveel onderzoek is het wel mogelijk)
 • Rudy 07-03-2018 19:02
  Ik heb al 10 maanden last van mijn linker zitknobbel en tot nu heeft niemand iets gevonden waar de pijn vandaan komt. Toch de eerste echo wijst uit dat ik een hamstring tendinopathie thv tuber ichiadicus had, ben daarna 5 keer ingespoten met cortisone en 1 keer met bloedplaatjes, kinesist gevolgd voor een paar maand en nu sta îk terug waar ik stond 10 maand geleden !! Dokters dit en dat, pijnstillers ontstekingsremmers niets helpt. Word er gek van. Weet iemand wat ik nog kan doen, ben einde raad.
 • eva westra 12-03-2018 19:48
  ik krijg ook tijdens het liggen pijn in mijn bovenbenen en voornamelijk dat been waar mijn gewicht op rust. Af en toe is het bijna niet om uit te houden. En soms is het er niet. Pijnstillers helpen niet. Ik heb echter een trilplaat, indertijd gekocht bij blokker, je zou er van kunnen afvallen volgens Connie breukhoven/witteman, dat is dus onzin, maar als ik er smorgens 5 minuten op ga staan in de hoogste stand, heb ik die verdere dag veel minder last van pijn in mijn benen.
 • Terry kortlever 27-04-2018 06:21
  Hoe is het nu met je en ik heb iets wat erop lijkt volgens mij. Alleen dan me hele rug en borst
 • Hanos 02-07-2018 08:43
  Hallo .ik had laatsts ook veel pijn in bed tintelingen en jeuk in me benen.nu ben ik best actief en heb laatst chemo gehad.de dokter wist het niet goes.ik heb asperine geprobeerd en drie nachten een half allergie pilletje.ook als ik wakker werd een halfje.nu na twee dagen zonder en warm in bed en warm weer gaat het slapen een stuk beter Misschien is het toeval.maar misschien heb je er wat aan.en af en toe een dag rust nemen van sport activiteiten.en verder er niet zo op letten overdag..
 • SF 10-08-2018 08:44
  Hallo, Ik heb precies dezelfde klachten. Weet je ondertussen al wat de oorzaak was? Want ik en de huisarts komen er niet uit..
 • Karin 14-08-2018 16:34
  Hoi Mamma 38, DIT IS DE OPLOSSING: Ik herken me helemaal in de door jou genoemde klachten. Ik heb de klachten alleen als ik met opgetrokken benen/knieën slaap..Sinds een paar dagen had ik het elke nacht.. Ik kwam op dit forum terecht en las al jullie tips. Te veel wat allemaal niet hielp. Mijn gedachten waren: er moet iets zijn wat wel helpt. ik kreeg het simpele idee dat ik niet meer met opgetrokken knieën moet slapen en ook niet dat mijn benen op elkaar rusten als ik op mijn zij lig. Wel een been over het andere heen maar vooral niet de knieën op elkaar. Dus een andere slaaphouding zoeken dan je normaal gewend bent. Ik heb het uitgetest EN IK HEB GEEN PIJN MEER. iK ZWEER HET HET HELPT. Ik moest snachts ook regelmatig opstaan en ff lopen. Als de benen dan gestrekt waren geweest was het weg. MAAR ALS IK DAN WEER IN BED GING LIGGEN MET OPGETROKKEN KNIEËN DAN WAS HET ER WEER. Ik dacht toen dan ga ik eens met gestrekte benen slapen. En dat was voor mij de gouden tip. Het is ff wennen om een andere slaaphouding te vinden want slapen met opgetrokken knieën WAS toch mijn favoriet. Maar het zoeken naar een andere slaaphouding was voor mij een geniale ingeving. Ik hoop natuurlijk dat het voor anderen ook werkt.. Het werkt echt meteen dezelfde nacht dat je het probeert. Succes ermee.
 • Mir 16-08-2018 10:13
  Beste mama38, Het is niet mijn gewoonte op forums wat te zetten. Maar ik wil je sterk adviseren om naar de b12kliniek te gaan in Amsterdam naar Dr. Auwerda. Hij is de B12 specialist van NL en heeft veel onderzoek gedaan naar b12 tekort en de oorzaak hiervan. Zijn behandelingen zijn niet de standaard protocollen vd huisarts. Ik kan uitleggen hoe alles werkt maar je kunt beter de website doorlezen. Het is goed dat je b12 injecties kreeg indertijd alleen afhankelijk of je tekort een genetisch oorzaak is moet je hier je leven lang mee doorgaan. B12 tekort kan zoveel klachten geven die steeds erger worden in de loop der jaren. Met als overlijden tot gevolg omdat het alles aantast is je lichaam. Bij de ene gaat het sneller als de ander en klachte verschillen per persoon. Vaak wordt het te laat ontdekt door huisarts of andere specilisten omdat er niet grondig in je bloed wordt gekeken of dat ze onvoldoende nog weten wanneer te behandelen met b12 injecties. Vaak wordt te vroeg gestopt met injecties omdat de bloedwaarde weer goed lijkt. Dit betekent echter niet dat het op weefsel en celniveau ook al in orde is. Het kan een paar maanden of een jaar duren met injecteren voor je verbetering merkt van je klachten. Het vraagt veel geduld. In de eerste maanden van injecteren kunnen klachten zelfs eerst erger worden is mijn ervaring en de B12 specialist van Nederland geeft aan dat dit heel goed kan. Dit hoort erbij en is geen reden om te stoppen met injecteren. Ik spreek uit ervaring. Jarenlang had ik veel onbegrepen klachten, ik ging van specialist naar specialist tot ik onlangs bij de nieuw geopende b12 kliniek terecht kwam in Adam. Dit is een Medisch-specialistisch B12 kennisinstituut en behandelcentrum. Je kunt ook een telefonisch consult krijgen als je ver weg woont. Tussen je eerste en tweede consult zitten vier maanden. Het is echt de moeite erheen te gaan en je verhaal te vertellen. Daar heb je bij Dr Auwerda de tijd voor. Als je tussen de vier maanden door vragen hebt kun je altijd bellen of mailen. Heel prettig. Het wordt vergoed uit je basisverzekering. De website is www.b12kliniek.com Ik hoor graag en ben benieuwd wat je van de inhoud vd website vind. Gezien je verhaal denk ik, alsjeblieft ga erheen, los van wat je huisarts zegt (die hebben algemene kennis en zijn geen specialist). Als je iets wilt mogen ze niet weigeren je door te verwijzen. Dr Auwerda kijkt ook naar je oude bloedwaarden als je die hebt en naar die van nu, maar ook naar je verhaal. Hij ziet aan je bloed wat de oorzaak is van je tekort en past het protocol aan (b12 injecties) op geleide van je klachten. Zelfs als bloedwaarden oke lijken maar je klachten/verhaal duidt op tekort dan kan hij alsnog kiezen voor starten met injecteren. Hij heeft veel onderzoek gedaan en gezien dat veel mensen hier baat bij hadden. Ik hoop na al die jaren nadat je je verhaal hebt gedaan, dat je dit nog leest. Gezien de heftigheid van een b12 tekort, en mn eigen ervaring hier in, wil ik je proberen te bereiken en hoop ik dat je dit nog bereikt. En ik ben benieuwd hoe het met je gaat. Lieve groet, Mir
 • Jasper 22-08-2018 07:31
  Hi, Ik (man, 47 jr) kamp met ongeveer hetzelfde. Ik herken heel veel van jouw verhaal en ben daar verrast door. Bij mij heeft het iets langzamer ontwikkeld. Het leek te beginnen door last van overbelaste onderrug (S-I gewricht hoogte) door recreatieve vechtsport. Dat had ik vroeger ook al eens (meer dan 15 jaar geleden) maar toen ging dat met een nachtje slapen weer over. In 2015 begon ik weer met vechtsport en kwam de pijn terug, maar ging niet meer weg. Het is voor mij een lage-level pijn, maar heel langdurig dus toch impactvol. Na fysio oefening altijd meer last. Op gegeven moment, nu meer dan 1 jaar geleden, ook stuitje gevoelig net als bij jou. Onderrug is gemakkelijk vermoeid, vooral bij staan en slenteren. Sinds bijna driekwart jaar ook stijve bilspieren. Vorig jaar zomer ben ik gaan zwemmen. Ik had het idee dat dit mijn rug iets aansterkte, maar ik kreeg last van mijn linker schouder. Ook dat wil niet meer weg ondanks stop met zwemmen, en sinds enkele maanden tot half jaar heb ik nu ook erg gemakkelijk verzurende armen, vooral bovenarmen. Inderdaad van schouder tot net voorbij de elleboog. Ook ik heb veel last van nachtelijke stijfheid in armen, soms echt pijnlijk. Veel draaien in bed. Soms ook tintelende armen. Rug is ook stijf 's nachts Ik heb nooit last van mijn kuiten gehad. Ook ik ben aantal keer op bloedwaarden getest. Alles OK. Geen diabetes, geen ontstekingscellen of andere ontstekingswaarden die te hoog zijn. Bechterev is getest en negatief. Foto gemaakt van onderrug/bekken en ziet er prima uit. Ik heb aan Lyme gedacht, maar artsen lijkt dit zeer onwaarschijnlijk, omdat ik verder gewoon echt niet ziek ben. Voor een 47-jarige heb ik een conditie als een speer. Geen krachtverlies, geen coordinatieverlies, geen reflexverlies, dus ook geen case voor neuro-achtige aandoeningen. Ik heb aan magnesium gedacht, slik ik dagelijks, helpt niet. Aan vitB complex gedacht, geslikt en helpt niet. vitD aangevuld, helpt niet. Ik eet zeer gezond en gevarieerd (hele leven al). Drink veel water. Ik denk zelf wel eens richting fibromyalgie. Dat is pijn en stijfheid van spieren, maar vooral ook bindweefsel. Ik denk dat de stijfheid die ik ervaar in onderrug en (boven)armen vooral in bindweefsel ligt, omdat ik mijn spieren bij pijn masseer, maar die doen geen pijn, ik moet heel hard knijpen en diep het weefsel in komen om de pijn dan te voelen. Ben jij al verder in je inzichten? Dan hoor ik het ook heel graag, want ook ik tast nog in het duister. Groet.
 • Yvonne Westdorp 23-08-2018 13:03
  Hallo MaMa 38 Wat fijn om ook eens te lezen dat andere mensen er ook last van hebben. Ik zelf heb nu een jaar of 3 last van zere spieren of wat het dan ook is in de nacht. soms heb ik zo een erge pijnklachten dat ik duizelig ervan word. Het zijn vooral mijn benen maar sinds een paar maanden beginnen nu ook mijn bovenarmen. Ik heb al een paar keer bloed laten prikken waar niets op te zien was. Er werd zelfs gezegd dat ik 100% gezond ben. geen suiker of hoge bloeddruk enz. alleen vitamine D tekort. Ook heb ik al een MRI laten maken maar daar is ook niks gevonden (zou bijna zeggen jammer genoeg). Als er geen naam aan word gegeven kunnen ze ook niet naar de oplossing zoeken. Ik hoop dat je al wat meer weet en dat jij verder bent met je onderzoek. Hou me alsjeblieft op de hoogte. B.V.D Groeten Yvonne
 • Irene 02-09-2018 09:01
  Ik heb precies dezelfde pijn die u beschrijft sinds 2 weken en het wordt erger. Soms huil ik van de pijn die er alleen s'nachts is. Ik heb dit gelregen na een gastro enteritis, nogal een heftige, en denk dat dat de oorzaak is. Ergens ,door dat virus ,heb ik een tekort aan. Ook ik heb gehoord over magnesium en ga dat nu proberen. Veel gezond eten plus magnesium zou het moeten verhelpen hopelijk. Tijdens de virus aanval heb ik wel erge rug pijn gehad en kon s'ochtends heel moeilijk uit bed komen. Na fysio ,1x, is deze rugpijn over gegaan . Helaas nu de pijn in benen en heupen. MVG
 • Erwin 22-09-2018 13:12
  Dag Mama, Ik heb precies dezelfde ellende. Weet je inmiddels wat het is ?
 • Mieke 12-10-2018 05:46
  Goedemorgen mede lotgenoten. Ik heb ongeveer een jaar of 10 deze klachten. Nu heb ik atrose in voeten,enkels,handen,polsen,versleten rug en kraakbeenverlies knie. Ik ben altijd over mijn grenzen heen gegaan qua ja eigenlijk op vele vlakken. Ik heb bij een schoonmaakbedrijf gewerkt 7 jaar met pijn. Op dus. Bij onderzoek bij de neuroloog was mijn B12 te hoog. Ik slikte multivitaminen moest ik mee stoppen. S'nachts weet ik ook niet hoe ik moet gaan liggen.Op mijn zij kussentje tussen mijn knieën.Draai ik op mijn rug,dan rekt mijn lichaam vanzelf uit,heb ik geen invloed op,of mijn been gaat omhoog en begint te trillen.Als ik op mijn rug ga liggen kussentje onder mijn knieholten of met mijn voeten erop.Soms baal ik dat het nog geen tijd is om op te staan.Ook met bv ibuprofen lukt het om 2 uur aan een stuk te slapen.4 uur is de max. Als ik naar de dokter ga met de opmerking het lijkt wel erger te worden,wordt er gevraagd wat wil je dat we doen dan.Bloedprikken alles goed. Lopen wordt soms ook moeilijker omdat het lijkt of mijn benen verstijven. Ik hoop dat er bij jou wat is uitgekomen of bij een ander. Verzuring lijkt mij ook wel het dichtsbij komen. Ik wens iedereen een gezonder en pijnlozer leven. Groetjes Mieke
 • Maaike 28-01-2019 07:57
  Hi, dit herken ik wel, op de tintelingen na. Ik heb colitis Ulcerosa, zusje van de darmziekte kroon. Van jaren lange stress heb ik naast de colitis ook enthesopatie gekregen (reumatische ontstekingen aan pezen/ligamenten) maar die zelfde nachtelijke pijnen zoals jij omschrijft in benen, heupen etc. waren niet te verklaren. Echter is bleek na lang onderzoek en uiteindelijk zelf onderzoek in het alternatieve circuit bij een orthomoleculair arts, voedselintoleraties te hebben. Mocht geen melk, kaas, boter, gluten en in eerste instantie nog veel meer niet méér. Omdat ik echt niet meer kon en doodop was van de pijn, heb ik één jaar zo streng gegeten. En echt het hielp. Ik krijg dus blijkbaar ontstekingen en zure pijnen van bepaald voedsel. Omdat het afgelopen tijd beter ging, ben ik weer ongezonder gaan eten. Maar ik moet er ook wéér aan geloven omdat ik momenteel s' nachts weer last heb. Google eens op onstekings vrij voedsel en eet dat een tijdje, onbehandeld en puur eten, het is lastig (I know) maar mogelijk de oplossing! Succes! Groetjes, Maaike
 • Peggy 19-05-2019 10:10
  Hey ik zit ook met heel veel pijn in mijn benen en dyen dag en nacht licht altijd op mijn zij al meer dan 4 jaar om wille dat ik een stimulator in mijn zij en rug heb pijn in mijn benen zit al tot onder mijn knie grt peggy
 • R.Henderickx 03-07-2019 07:46
  Probeer eens citruline dat ontspant. Is concentraat van watermeloen en maakt na inname l- arginine aan is een aminozuur dat voor iedereen goed is.
 • sylvia dekker 17-07-2019 08:42
  ik heb sinds een week erg veel pijn rechter been scheen been bovenbeen ook snachts erger weet niet hoe ik liggen koet ben ook al bij de fisio ,nu al 3 keer arts geweest in een week omdat het ook vakantie is heb ik niet mijn eigen atrs en vinden ze het storend dat ik daar iedere keer staat , ik heb nu gevraagd om op manesium te prikken mag vanmiddag bellen ,want het moet overlegd worden grrr
 • Joke 26-08-2019 19:27
  Hallo Ik heb ook die pijnen s nachts in de benen ,ben voor 6 maanden geleden geopereerd aan mijn heup en sinds die tijd heb ik problemen,ze weten ook niet wat het is ,morgenmiddag naar de dermatoloog heen omdat ik de enen been heel donker is en andere niet,zou ook niet weten wat het is maar weet wat je bedoelt zit er net zo voor ,gewoon door gaan en overal naar vragen ik doe dat ook ,
 • lil 01-09-2019 04:53
  ook ik word snachts wakker van pijn in men benen , zodanig dat ik ze amper durf te strekken ,en steeds met ingetrokken benen slaap ,is het zo pijnlijk, slapen doe ik amper een 3tal uurtjes ,ik moet nog met de onderzoeken hiervoor beginnen ,maar ben zo bang voor de uitslag hiervan
 • Berendina Tolsma. 30-09-2019 07:55
  Goeden morgen. Ik kan hier mij zelf in herkennen. Heb precies de zelfde klachten. Kunnen niets vinden. Maar ik heb wel heel erg onder stress gestaan en nog. Dus denk ik ook, ga ik weer naar de dokter voor niets. En dan voel ik mij heel alleen. Het is of ze het niet begrijpen.lig veel op bed. Handen zijn stijf en gezwollen veel hoofd pijn misselijk. Door deze niet wetende ziekte ja wat moet ik het noemen heb je ook geen sociaal leven, alles stop. Ik hoop van harte dat er een oplossing zal komen. Wens jou veel sterkte toe. Warme groet Berendina.
 • roel 07-10-2019 08:39
  Vergeet magnesium uit een gewone bloedtest. Er zit maar 1% in het bloed. Doe een cryptotest. Ik denk dat veel klachten voortkomen uit. Stress in combinatie met verzurende voeding . Mogelijk speelt straling zoals wifi en umt etc ook een rol. zoek maar eens op Spasmofilie en straling. Dokters vinden vaak niks als het om klachten gaat die lijken op fybro , cvs en spasmofilie. De alternatieve dokters springen graag op de kar als je ziek bent en kloppen vaak je zakken leeg, zonder resultaat ( ik moet de eerste mens nog tegen komen die genezen is door eenderd wie ) succes. en lang leven onze zo genoemde welvaart ( ziektes)
 • Selina 14-10-2019 00:44
  Hai . Wat jij vertelt lijk verdampt op fybromalagy dat is ook chronische pijn maar ze hebben geen medicijnen voor je kan wel bij hun revalideren om ermee om te gaan jouw verhaal lijkt op die van mij ga naar zo'n reumatoog kliniek ik weet niet waar je woond maar als je in as amsterdam woond is het in de han van bremenstraat maar ga terug naar je huisarts blijf doorzeuren tot ze he verwijst vertel ook aan de de reumatoloog ook precies wat je voelt en je je ervaart ben je vergeetachtig ook al zou je slapen bij fybromalagy ben je altijd moe dus laat je je checken ik heb er 5 jaar mee gelopen heb zelf 5 keer uitval in een been gehad Beterschap en hoop dat je straks wat beter voelt als je weet wat het is
 • Anita van Steen 22-10-2019 06:24
  Dames en heren wat een herkenbaar verhaal. Ik ben al ruim 7 jaar bezig met zere zitbotjes. Toendertijf een keet of 5 op de pijnpoli op verschillende plekken injecties gehad. Op de mri niets te zien. Deze zomer weer mri, niets....2nd opinon bij het Vu, neuroligisch niets te zien. 4 nov. as weer eens pijnpoli proberen. Prik in bekken zitbot. Ik kan amper zitten en leef met icepakkings...overal waar ik naartoe ga. Tevens nu een 2 jaar pijn in linkerbeen. Begon met ' scheenbeenvlies ontsteking. Maar ging uiteindelijk vanaf heup tot voet s nachts heel vele pijn. En bij mij ook plat op de rug en op de zij. Momenteel weer erge pijn in rind de knie. Lijkt een herna uitstraling...maat helaas. L4 en L5 al ingespoten, dat was het ook niet. Ik wordt hier zo moe en depressief van...
 • Karin 03-12-2019 10:48
  Hoi, Ook ik herken deze klachten. Vooral 's morgens. Een half jaar geleden ben ik bij de fysiotherapeut behandeld. Trigger points - Dry needling. Pijn weg. Nu helaas weer terug dus je zou zeggen; weer dry needling maar de behandeling was zo pijnlijk dat ik daar tegen op zie. Ik ben nu op zoek naar behandeling van trigger points zonder naalden. Als ik iets vind en het helpt, laat ik dat weten.
 • Natasja 15-12-2019 10:07
  Ik heb sinds kort last van mijn boven been en het doen zo veel pijn
 • Kimberly 15-12-2019 19:41
  Ik heb helemaal het zelfde probleem maar dit is ook begonnen enkele maanden geleden in mijn benen enkel s'nachts nu zijn we een paar maand later enkele dokters later en bloed afnamens later heb ik dit ondertussen dag en nacht en niet meer enkel in mijn benen maar ook mijn heupen en armen het word op een bepaald moment onverdraagzaam en heel vermoeiend totaal uitgeput
 • Yvonne 23-12-2019 19:53
  Hey hoi, ik herken alles wat je neer hebt gezet, ik ben ook radeloos, dezelfde pijn heupen, zitvlak, en ook mijn armen, mijn dijbenen doen ook vreselijk pijn, ik weet ook niet hoe ik moet liggen, door de vermoeidheid weet ik helemaal soms niet waar ik het zoeken moet, maar juist doordat ik daardoor slecht slaap van de pijn ga ik in de middag nog wel eens liggen, ik val dan wel in slaap maar ben dan verrot en zo gaat het maar door, de vermoeidheid breekt je zo op zodat je niet je rust krijgt, ik zeg altijd dit is geen kwaliteit van leven, ben op en ik kan niet meer, bij mij is het fibromayalgie
 • Katrien 31-12-2019 12:56
  Ik heb zoiets maar ik denk meer aan artrose
 • Bert 19-02-2020 23:57
  ik gebruikte altijd magnesium en inhibin,voor de erge nachtelijke krampen,sinds kort gebruik ik een kussen tussen mijn benen als ik op mijn zij slaap en heb sinds een week geen krampen meer,mijn zus is dit ook sinds een paar dagen aan het doen en heeft ook geen krampen meer en ook geen last van haar heup,misschien dat andere mensen hier ook baat bij hebben,ik en mijn zus gebruiken niets meer voor de krampen
 • Kate 16-05-2020 21:07
  Fibromyalgie en/of spasmofilie...
 • Nikki 24-05-2020 06:28
  Hallo allemaal, ik ben Nikki een meisje van 12. Sinds kort word ik ook midden in de nacht wakker met erg veel pijn in mijn heup. Ik voel dan een harde steek en kan bijna niet in slaap komen. Ik slaap ook op mijn zei..heeft dat er iets mee te maken? Ik slaap uiteindelijk wel maar niet gelijk. Meestal ben ik wel drie kwartier of zelfs een uur wakker van de pijn. Weet iemand wat het kan zijn en of ik me zorgen moet maken? Vriendelijke groet van Nikki
 • Jacqueline 01-08-2020 10:37
  Ik had ook erge zure beenpijn, en ontdekte op een gegeven moment dat inname van bubbels (co2?)de trigger was. Probeer een tijdje spa, bier, frisdrank etc te laten staan en merk wellicht dat het jou ook helpt!
 • Sanders 22-08-2020 11:02
  Hoi, ik lees het nu pas. Volgens mij zit er een zenuw knel ergens in je rug. Bij mijn hielp een manuele therapeut. Sterkte
 • astrid 04-09-2020 08:20
  Hoi allemaal,ook hier klachten waar je niet vrolijk van word.3 jaar geleden een verschoven wervel geconstateerd waardoor ik rugklachten kreeg.Niks hielp en bij pijnbestrijding terecht gekomen en werd er een Tens apparaat aanbevolen.Leek eerste weken wel te werken maar inmiddels totaal geen baat meer bij.Sinds afgelopen mei last van me rug bij de flanken rechterkant.Paar weken erna na even hooguit 10 min lopen steken aan zijkant heup.Nu ook zere benen en vooral alles idd als ik op bed lig.Soms kan ik niet omdraaien omdat het lijkt wel vastgetrokken word me spieren in me benen.Na even na toilet te gaan en weer terug gaat het weer even totdat ik weer op bed lig.Ook tinteling in handen vaak.15 sep terug naar Ziekenhuis voor opnieuw een foto en kijken hoe of wat.Kan jullie verhaal heel goed voorstellen....doodmoe word je ervan.Sterkte allemaal.
 • Henri 14-11-2020 08:24
  Nou ik heb veel klachten die overeen komen. Had al inslaap problemen sinds begin 2018. Ook last van spierpijn in benen in de nacht. Maar toen begin april 2020. Ik wilde van aantal medicijnen afbouwen en met de cytalopram van 20 naar 10 mg gegaan. Kon makkelijk zei psychiater. Ik nergens geen erg in maar enkele dagen daarna verging ik van de spierpijn over heel mijn lijf en ook hart klachten. Met ambulance naar ziekenhuis. Niks kunnen vinden. Met morfine naar naar huis. Maar pijn bleef. Morfine wel iets minder maar het bleef. Door verwezen naar internist. Zijn conclusie spierreuma (fibromyalgie) Ik prednison gekregen. Pijn nagenoeg weg in ieder geval overdag en in de nacht stukken minder. Gaat op een gegeven moment goed en ik denk ik ga verder met afbouwen van cytalopram van 10 naar 5. Na een paar dagen wederom enorme pijn. Nog steeds leg ik geen verband met het afbouwen van de cytalopram met de spierpijn. Weer met ambulance naar ziekenhuis ivm ook pijn op de borst. Caterisatie gehad en zag er allemaal prima uit. Met pijn en 8 paracemols per dag naar huis. Ja ook nog met extra maagtabletten en een drankje omdat het wel eens kon komen van slokdarm. Thuis gekomen was ik het hier natuurlijk niet mee eens. Ik maar terug denken wat iki toch gedaan had de dagen voordat ik last kreeg en toen ging lichtje branden de afbouw van de cytalopram. Ik google of er dan bijverschijnselen waren en ja hoor. Vreselijke spierpijn over heel het lijf. Ik contact opnemen met apaotheek en ja die bevestigen dit. Contact huisarts ja bevestigd dit. Internist kende het verschijnsel niet. Maag/darm en leverarts niet op de hoogte. Pschiater ja maar zeer zeldzaam. Ik dus terug op oude waarde cytalopram van 10 mg en druppels gekregen om af te bouwen. Ook tegelijk afbouwen van prednison. Ja dat ging dus niet in praktijk he. Prednison afgebouwd en bij cytalopram tot 1 druppel (2,5 mg) Maar ik hield het niet meer van de pijn. Huisarts boos dat ik eigen doktertje aan het spelen was. Uiteindelijk helemaal gestopt met cytalopram en weer naar 20 mg prednison. Nu overdag nagenoeg pijnvrij maar in de nacht nog veel pijn waardoor niet slapen. Nu maar kijken hoe het gaat lopen.
 • Godelieve 07-12-2020 04:43
  Ik heb de zelfde klachten als wat u heeft. Ook alle onderzoeken gehad maar konden eerste instantie niets vinden. Naar neuroloog geweest bleek ik een hernia te hebben. Ik heb ook alleen s'nacht veel pijn,overdag soms als ik rustig op bank zit dan begint de pijn vaak al. Ook ik ben erg moe door slaap gebrek.
 • Ann 27-12-2020 22:46
  Beste, Heb jij ondertussen al een zicht op wat het kan zijn? Ik heb net dezelfde klachten. Bij bij begon het 12 jaar geleden sinds mijn zwangerschap, enorm veel pijn aan mijn linkerbeen, dag en nacht. Vele artsen, scans, MRI en noem maar op later is er uit gekomen dat ik een hernia heb, het begon van ontstekkngsreuma maar niets dat wijst op mijn nachtelijke spierpijn. Ik slaap sinds enkele jaren max 3h en ben ook fysiek en mentaal op. Ik werk voltijds met een gezin dus ga ook constant over mijn grenzen. Zelf denk ik aan fibromyalgie maar nog geen arts gevonden die dit heeft aangegeven of serieus heeft genomen. Dus als iemand ervaring of tips heeft, ik sta voor alles open.
 • Wim 15-01-2021 16:56
  Plotseling dezelfde synthomen Vaak alleen tijdens de slaap heftig moet dan opstaan en 15 minuten wachten Drink niet rook niet Slik nu tramadol maar geen oorzaak gevonden
 • Carol 23-01-2021 20:48
  Hi allemaal, Ik heb al vanaf mijn kindertijd met regelmaat kramp in de kuiten en soms voeten. Anderhalf jaar geleden werden mijn klachten echt extreem. Dagelijks door mijn hele lijf kramp. Bij het omdraaien van mijn bovenlijf kramp in mijn zij. Bij het met de hand iets opschrijven, al was dat maar 1 regel kramp in mijn hand. Bij het autorijden, met gas geven of koppelen, kramp in de voeten. Met zwemmen kramp in de voeten en benen. Tot zelfs kramp in de buik als ik naar de wc moest voor een grote boodschap, of kramp in de bodem van mijn mond als ik moest gapen. Tot zelfs kramp in mijn voorhoofd zonder aanleiding. Kramp in de knieholte, etc. En pas geleden kreeg ik kramp onder mijn borsten, als een band om mijn borstkas, even vreesde ik voor een hartaanval of iets dergelijks, maar na inname van jodiumdruppels nam het af. Jodium lijkt bij me de oplossing te zijn. Ik was echt teneinde raad en las iets over jodium tekort en dat dit spierkrampen kan veroorzaken. Alle andere huis tuin en keuken middelen had ik al geprobeerd en ik was al doorverwezen naar een internist en reumatoloog. Ik heb dus jodium (druppels) besteld op internet en ben dit in gaan nemen en wonderbaarlijk genoeg verdween mijn kramp. Maar ik heb nog geen dokter kunnen vinden die hier iets zinnigs over kan zeggen. Wel waarschuwen ze (huisarts & internist) dat teveel jodium wellicht ongezond is, maar ik zou echt niet kunnen functioneren zonder de jodiuminname. Ik zou zo graag iemand willen spreken die hier meer van weet. Want ik heb wel een hoge dosering nodig per dag. Ik neem dagelijks tabletten nu en de druppels heb ik altijd bij me voor wanneer ik weer een spontane aanval krijg, de druppels werken namelijk vrijwel meteen. Maar ik vind het heel vreemd dat hier bij artsen niets over bekend is.
 • Atie labelle 29-03-2021 05:28
  Of ik het verhaal zou hebben geschreven. precies hetzelfde hiet.
 • Anna 09-04-2021 14:04
  Hoi, Wat vervelend! Ik heb echt PRECIES hetzelfde maar dan sinds een week. Ik ben er best bang van geworden, ook door het internet dat allerlei dingen zegt die waarschijnlijk niet kloppen. Weet je al meer? Groetjes
 • Anna 10-04-2021 05:51
  Dit is herkenbaar hier de diagnose sarcoidose gekregen .
 • Jolanda 03-05-2021 06:55
  Nou de zelfde klachten heb ik ook in me benen dan amper slaap en vaak wakker word door me benen het is om gek van te worden en dan ben ik overdag bek af en dan moet ik ook nog werken ik ben nu meer thuis dan op mijn werk want ik trek het niet omdat ik veel te veel last heb van me benen en over vermoeiend en dan slaap je eindelijk morgen dan word je wakker gemaakt door andere en dan begint het weer van voren af aan dat je iks kan doen omdat de benen niet mee werken
 • GVS 11-05-2021 06:24
  Ikzelf herken spierpijnen s'nachts in linker onder en bovenbeen, ben linkshandig en linksvoetig wat maakt dat onwillekeurig door de dag heen het linker been meer belast wordt. Recent 21 beurten kiné gehad met prikken voor spierknopen (triggerpoints), helaas met matig resultaat. Gebruik nu massage olie met magnesium dit schijnt iets beter te werken.
 • Ann 10-06-2021 20:43
  Beste, Vele jaren later maar hoe gaat het nu met je? Wat jij beschrijft is bijna identiek als mijn probleem. Bij mij is het begonnen tijdens mijn zwangerschap in 2009. Tijdens de dag pijn aan mijn rechterbeen. Doorheen de jaren ben ik steeds meer pijn gaan krijgen over heel mijn lichaam en sinds een 2- tal jaar ‘s nachts. Ik slaap, met belachelijk veel en zware pijnmedicatie, Max. 4 uur per nacht en wordt huilend wakker van de pijn. Ook het gevoel van verzuring en enorm stijf over heel mijn lichaam. Sinds 3 jaar is er wel ontstekingsreuma gediagnosticeerd, neem hier ook medicatie voor maar de nachtelijke pijnen blijven. Ik werk meer dan fulltime maar voel dat ik zowel fysiek als mentaal ‘op’ ben.
 • Sindy 16-06-2021 08:40
  Volgens mij heb ik het zelfde elke morgen word ik wakker en mijn hele lichaam doet pijn , tinteling in mijn benen en overdag gevoelloosheid in de benen + een koud gevoel Ik heb wel een lichte slijtage in mijn onderrug, maar of daar alle klachten vandaan komen? Ze kunnen bij mij ook niets vinden geen ontstekingen in m'n bloed Ik ga maar magnesium en aspirine slakken misschien helpt het !
 • Sindy 16-06-2021 08:41
  Volgens mij heb ik het zelfde elke morgen word ik wakker en mijn hele lichaam doet pijn , tinteling in mijn benen en overdag gevoelloosheid in de benen + een koud gevoel Ik heb wel een lichte slijtage in mijn onderrug, maar of daar alle klachten vandaan komen? Ze kunnen bij mij ook niets vinden geen ontstekingen in m'n bloed Ik ga maar magnesium en aspirine slikken misschien helpt het !
 • Joan 17-06-2021 12:00
  Beste Maaike, Lees je verhaal net en was benieuwd of er iets uit je zoektocht is gekomen en hoe je er nu voor staat? De snelle verzuring is een herkenbaar probleem Het missen van de schildklier is hierbij het hoofdprobleem, denk ik. De hormonen die je slikt kunnen nooit volledig je schildklier vervangen. De spierpijnen kunnen ook komen door een gebrek aan Calcium. Wellicht is er toch een bijschildklier geraakt tijdens het verwijderen van je schildklier en leidt dat nu tot problemen. Tintelingen in handen, voeten en bij de mond kunnen er ook op duiden. Dus ik zou echt naar je endocrinoloog gaan en deze het uit laten spitten. Misschien kun je calcium met Vitamine D nemen en een paar maanden kijken of het verbetert. Groetjes,
 • M. Sterk 10-08-2021 08:24
  Ik heb hetzelfde probleem. De symptomen die ik lees, komen overeen met de klacht en die je hebt bij een bepaalde variant van neuropathie. Advies: Ga eens praten met een neuroloog!
 • Bert Haandrikman 30-08-2021 15:58
  Ik heb al jaren last van, voornamelijk, verzuring in mijn rug gedurende de nachtrust. De huisarts zegt doodleuk dat het niet kan. Dus, daar zit je dan. Pijnmedicatie daar zijn ze erg terughoudend mee, en ben al doorverwezen naar de pijnpoli. Maar daar durf ik zelf niet aan. Zelf denk ik al jaren aan fybromyalgie, maar die diagnose is lastig te stellen en de HA werkt er uiteraard amper aan mee. De HA heeft het liefst mensen met een verkoudheidje of duidelijke klachten voor een specialist. Wat bij mij altijd wel heeft geholpen is zwemmen, maar door de lockdown van afgelopen winter is dat in het slop gekomen en ben ook aangekomen qua gewicht, wat ook niet meewerkt. Verder heb ik het gevoel dat mijn matras in de winter, door de lagere temperaturen, iets stijver is, waardoor ik minder last heb. Vochtige kou kan ik bijzonder slecht tegen. Ik heb overigens een vrij stevig matras met daarop een dunne traagschuim topper. Jarenlang gezocht en toen dit zelf gefabriceerd met nog het 'beste' resultaat. Ik hoop dat je inmiddels iets gevonden hebt en dit wellicht kan delen. Kom nooit fit mijn bed uit, en soms duurt het de hele ochtend en ik heb dagen dat de pijn niet weg trekt. Hoe vaster ik heb geslapen (en dus blijkbaar minder heb bewogen in mijn slaap) hoe erger de klachten en tegenwoordig ook regelmatig misselijk vd pijn en/of hoofdpijn.
 • Nel 24-09-2021 06:51
  Hallo Ikzelf heb ook al heel lang last van spier en pees pijn.allerlei onderzoeken gehad ook bloed laten prikken.alles oke. Te hoge spierspanning heb ik wel maar door allergische reactie op veel medicatie kan ik geen medicatie slikken.bij mij zit de pijn voornamelijk in de rechterkant van mijn lijf.hierdoor slaap ik slecht .de reden dat je snachts meer pijn ervaart is omdat dan je immuunsysteem op volle toeren draait.duscdan ook meer pijn ervaart.mij is vertelt dat ik trauma 's uit het verleden aan moet pakken dit omdat onderdrukte emotie 's zoals boosheid. Frustratie, Sporen trekken in je brein het zet zich daar vast als je er niks mee doet. geestelijke pijn is voor je brein hetzelfde als lichamelijke pijn. Dus je voelt de onderdrukte emoties vertaalt in spier en pees pijn hoofdpijn ,rugpijn,oorsuizen, Er ontstaan spierknopen, tintelingen, verkeerde ademhaling waardoor alles verkrampt door het slecht slapen ontstaat er vermoeidheid en voordat je het weet zit je in een cirkel. Op dit moment krijg ik bindweefsel massage om alles wat los te maken. En leer ik om de buikademhaling in praktijk te brengen waardoor ook.het zenuwstelsel tot rust komt.. Groetjes Sisteract
 • Lisanne1968 03-10-2021 04:04
  Hallo allemaal, dank aan ieder die iets heeft geschreven. Samen komen we misschien verder. Mama38 zal inmiddels 5 jaar verder zijn. Ben benieuwd hoe het je is vergaan? Denk ook vele anderen hier. Wellicht kunnen we daar ook iets uit leren. Ter informatie. Mijn moeder van inmiddels 83 jaar heeft polyneuropathie. Vroeger werd haar diagnose altijd afgedaan met fybromalgie, maar dit is slechts een verzamelnaam voor chronische pijnen waarvan met niet de oorzaak weet. Heb mij 10 jaar geleden laten testen op polyneuropathie omdat ik toen ook veel hand en voetpijnen had. Uitslag positief helaas. De test op de erfelijke vorm heb ik nooit gedaan. Geen leuke testen met stroomstoten. Nog altijd heb ik het idee dat het niet die ziekte is. Heb altijd veelvuldig gewandeld ook voor werk. Problemen begonnen 3,5 jr geleden. Veel pijn in onderrug bij dragen rugtas met lopen. Op heuptas overgegaan. Daarna een lange tijd problemen met uithoudingsvermogen( berg/ trap op lopen) Daarnaast tijdens het wandelen 2 gescheurde enkelbanden opgelopen aan beide voeten. Onderzoeken op hartfalen leverde niets op. Heb soms uit het niets druk op mijn borst en met ademhalingsoefeningen zijn die binnen een paar minuten weg. Niet erg volgens artsen. 50 en je een oude vrouw voelen klopte bij mij niet voor mijn gevoel. Sinds een jaar gestopt met hormonen en dat heeft veel goed gedaan. Februari 2021 gevallen met langlaufen. Hersenschudding gehad en veel duizelig. Pijn in rug gaf ik daar de schuld van. Blokkades in mijn handen en voornamelijk vingers. Alsof er met een scherp mes in wordt gezeten. Langzaam herstel bij de vingers maar blijvende schade. Veel last van slapende vingers en voet, soms been.Stijf been en stijve vinger treed nu af en toe op. Rugpijn wisselt maar sinds een paar maanden bekkenpijn erbij. Dacht eerst SI gewricht. Dacht; Pijn treed vooral op na belasting veel lopen en tuinieren, nu merk ik dat het al komt bij een boodschappentas te dragen. Meestal wordt het de tweede dag pas echt erger. De pijn is ook in de nacht sinds een paar maanden in bekken en handen. Moeite met vingers strekken. Houdt in vingers vocht vast. Warmte verlicht de pijn wel. Tijdje goede rust gegeven. Opnieuw speelt alles weer op. Ditmaal straalt de pijn uit vanaf het bekken naar rug en lies richting bovenbenen. Arts zegt dat het bekkenbodem is wat rust nodig heeft. In de nacht wordt ik veel wakker van de pijn in bekken en bovenbenen. Rusteloze benen herken ik wel. Binnenkort toch maar eens afspraak arts om wat verwijzingen te vragen en ook jullie tips hier in mee te nemen. Vraag mij af of het artrose is? Of zou het toch polyneuropathie zijn? Ga jullie tips ook eens bekijken.
 • Herman 14-10-2021 05:52
  Wat ik hier boven lees is herkenbaar voor mij Ik heb twee jaar lang allerlei onderzoeken ondergaan maar komt niets uit Ze zeggen dan dat ik een soll patient ben er is iets ze kunnen het niet vinden. Als het ect te gek wordt niet kan slapen neem ik paracetamol Ik heb overdag spier pijn als ik veel doe en tintelingen s nachts heb ik daar erg verl last van tintelingen in het hele lijf sta op spier pijn en ben over ermoeid van de navht Specialisten zeggen gauw zit tussen de oren Herman
 • Evert van Doorn 27-11-2021 06:35
  Hallo Mama, Ik zie onder heel veel reacties maar weinig efficiente oplossingen, ik heb ook de klachten waar jij het over hebt. Wat mij opviel is dat jij een Schildklierhormoon slikt en dat doe ik ook. Misschien moeten we het daar in zoeken? Hoe gaat het op dit moment bij jou? Het is inmiddels alweer 5 jaar geleden.
 • Marina 02-02-2022 15:18
  Hoi allemaal heb bijna al jullie verhalen gelezen ! Ik ben nu twee jaar bezig met die klachten Pijnlijke heup bovenbeen knie en scheenbeen, Al een paar keer naar huisarts zij piriformis dus fysiotherapie voor dry needling.. een paar weken iets beter last maar snachts nog steeds last ... dus weer naar huiarts met dikpijnlijke knie foto en het zou artrose zijn in tussen nog steeds pijnlijke heup bovenbeen onderbeen maar nu is pijn in me lies erbij gekomen lopen is ook heel pijnlijk om over slapen maar te zwegen .. Loop intussen met wandelstok blijven bewegen he .Ben er eigenlijk wel klaar mee .. Volgen de week weer op afspraak
 • Klaudia Weyers 20-02-2022 19:12
  Ok heb soortgelijke klachten en ik zou graag eens in contact komen met degene die dit verhaal schreef.
 • Klaudia Weyers 20-02-2022 19:23
  Beste Bert Haandrikman, Ik heb precies dat zelfde als u omschrijft. Zou U contact willen leggen via klaudiaweyers@hotmail.com. Alvast bedankt
 • Sem pagie 04-04-2022 10:16
  Ik ben woord blind dus hard op lezen Hoi ik heb het ook alles wat jij beschrijf Ik had ook gevraagd heb ik Parkinson aan de Huisarst Maar nee Ook pijn onder je voeten en hak Steunzolen maar het help niet de pijn blijft Ik word elker nacht wakken van de pijn Soms weet ik niet hoe ik mijn bet uit moet komen omdat alles pijn doet Heb nu ook kloppen recht oor Maar hoe kan je dit nu stoppen Sem pagie
 • Ronald Endstra 19-06-2022 09:11
  iIk heb dit nu al vanaf mijn 17 de jaar. Door heel zwaar tillen is dit begonnen, ook heb op 15 jarige leeftijd een wiples gekregen door een slip partij op de snelweg, toen werd daar niet opgelet. Mijn vader zat achter het stuur allemaal zonder gordels, in 1964. Nu zijn nek wervels aan elkaar gegroeid, Maar pijn is weggenomen door de pijnpoli , van het st Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. Nu wordt de pijn in de nacht bijna ondragelijk, en ga vaste tijd naar bed Na een paar uur in ochtend, ben, vaak om 6 uur , voel ik mij prima, en geregeld zet mijn fysiotherapeut mijn rug recht, Daarna c.a 1 maand ben ik van de pijn af, ofwel minder en ik weer goed kan functioneren, voor onze VvE of buurthuis, zwemgroepje, enz vriendelijk groet Ronal.
 • Remco Van Elleswijk 13-07-2022 05:15
  Hoi Dit is zeer bekend voor mij. Ook alles geprobeerd. Ik wilde weer lichtelijk gaan sporten in de hoop dat ik misschien weer iets beter zou gaan slapen. Huisarts en andere doktoren lachen me uit, want ze vinden niets in mijn bloed.
 • Henk van Veldhuizen 28-07-2022 04:39
  Ik heb zelf dunne vezel neuropathie (DVN) sinds 2013 begonnen klachten. Diagnose gekregen eind 2014 in MUMC . En sinds 2015 in iva uitkering , heel mijn leven op de kop en nog steeds . Van sportman naar scootmobiel , sinds een aantal jaren medicijn vrij scootmobiel vrij . Helaas niet pijnvrij en zeer beperkt wat ik kan doen in Nederland , in een warm en constant droge lucht ben ik erg sterk en pijnvrij . Nu sinds een paar weken veel last van zware stijfheid in benen en linker schouder , wanneer ik in beweging kom vertrekt de pijn langzaam , vandaar dat ik hier even reageer ik was op zoek en vind dit verhaal met reacties
 • Carla 13-08-2022 07:05
  Zou kunnen dat het om verminderde zuurstof transport gaat wat door emotionele stress van uit het zenuwstelsel geactiveerd wordt. Dat de plaatsen van pijn verschuiven klopt daarbij. Het centrum van aansturen ligt bij de ruggengraat.
 • Carla 13-08-2022 07:07
  Zou kunnen dat het om verminderde zuurstof transport gaat wat door emotionele stress van uit het zenuwstelsel geactiveerd wordt. Dat de plaatsen van pijn verschuiven klopt daarbij. Het centrum van aansturen ligt bij de ruggengraat. Google eens op breinmedicijn.
 • wolter 02-12-2022 16:44
  ik herken hier wel wat van. Heb je wel eens iets gelezen over fibromyalgie? Google maar eens op spierpijn in de nacht... Ik wordt er niet wakker van, maar kan er niet door slapen. Heb ook chronische slaapproblemen. Stress bevordert de problemen. Dokters en ziekenhuis kunnen niets vinden. Alles ziet er goed uit ook op foto en scan. Ik ben ook schildklierpatient.
 • D.Buis 11-02-2023 16:13
  De moeite waard om je PH waarde(zuur in je bloed )te meten vaak is die veel te zuur met dit soort vervelende kwalen als gevolg, je zult dus moeten ontzuren, heb dit zelf ook gehad veel sterktevtoegewenst, mety vr gr D.Buis
 • Leoba 24-03-2023 08:43
  Een magnesium/selenium tekort kan je aanvullen met paranoten. Lijkt me beter dan suplementen. Paranoten zitten bordenvol magnesium en selenium. Niet te veel van eten (Max 3 per dag) anders kan je een overschot aan selenium binnen krijgen en dat kan je lichaam dan niet goed afbreken. De paraboom is een tientallen jaren oude boom die in het Amazonegebied woont.
 • Peter 13-08-2023 23:44
  Herken in zekere mate dit probleem. Heb een blessure aan mijn dijbeen. Pijnlijk om te lopen. Daarna kon ik plotseling van het ene moment naar het andere nauwelijks nog lopen en alleen nog met een loopkruk vanwege de heftige pijn. Daarna is een vreemde situatie ontstaan. Als ik ongeveer 'n uur in bed lig krijg ik een pijnlijke uitstraling naar enkels en beide onderbenen zodanig dat ik op moet staan, Na zitten voel ik de klacht langzaam verdwijnen maar deze het haalt zich als ik weer ga liggen. Telkens dus een hopeloze nachtrust. Deze klachten zijn ontstaan na het moment van aanbreken van moeilijk lopen.