Gewone mensen, bijzondere verhalen

 • Home
 • forum
 • Verzuurde spierpijn tijdens de nachten
overzicht

forum

Verzuurde spierpijn tijdens de nachten

Hallo allemaal,

Ik wil graag het volgende eens aan jullie voorleggen.

Al sinds een maand of 9 heb ik 's nachts veel pijn. Het begon met verzuring in mijn kuiten. Die zeurende pijn ging de hele nacht door. Niet lang daarna kreeg ik last van mijn heupen, met name de punten van mijn dijbenen (met name het linker dijbeen) alsook soms de punten van mijn zitbeen.
Deze pijnen traden 's nachts op, heel typisch. Ik werd vaak wakker van de verzuring. Tevens ben ik een zijslaper, dus het werd met die pijn in mijn dijbeen bijzonder pijnlijk om op mijn zij te liggen, met veel draaien als gevolg.
Na een 4-tal maanden ben ik eens naar mijn huisarts geweest. Er is bloed geprikt (algemeen bloedbeeld, bloedarmoede, HB/ijzergehalte, reumafactoren, onstekingsfactoren), maar er kwam niets uit. Ik ben ex-schildklierkankerpatiënt (ik slik medicatie omdat ik geen schildklier meer heb) en men testte ook een paar keer extra mijn schildklierhormoonwaarden (als mijn medicatielevel niet goed op peil is zorgt dat ook voor spierpijnen), maar ook dat was prima in orde. Er is een rontgenfoto gemaakt en die zag er tip top uit.
Mijn huisarts vond wel dat mijn B12 wat aan de lage kant was en besloot een injectiekuur-periode te doen. Ik had nadien niet echt het idee dat dit hielp, ook al bleek nadien mijn B12 weer beter op peil te zijn. En hiermee was de kous dus af.
Ik besloot wat meer te bewegen, maar ook dat hielp niets. Wel hadden we veel last van stress in ons gezin (hectisch gezin met 2 kids met een beperking), dus ik weet het daar maar aan.
Ondertussen bleef de pijn. Met onze matrassen was er niks aan de hand (slechts 3 jaar oud). En sinds 2 maanden is er verzuurde pijn in mijn bovenarmen bij gekomen (aan de binnenkant van mijn bovenarm tot net voorbij mijn ellebooggedeelte).
Dus stel je voor, je bent een zijslaper en dan liggen je arme in een slappe knik voor je, maar dan word ik 's nachts wakker van de pijn en moet ik mijn armen strekken. Dan wordt de verzuring nog erger, maar het is wel prettig om je armen dan even te strekken.
Mijn man heeft het diverse malen 's nachts gecheckt (terwijl ik niks meekreeg). Hij checkte dan of ik gespannen lag. Maar als hij mijn benen of armen optilde, waren die heel slap en ontspannen. Sinds vorige week merk ik ook dat mijn hele linkerbeen tintelt 's nachts, van heup tot aan mijn tenen. Dan probeer ik deze wat extra te bewegen in bed, of ik kom even overeind en ga even staan, maar het tintelen gaat door. Ook voel ik soms getintel in mijn handen. Je zou bijna denken aan slechte doorbloeding ofzo....
Inmiddels is dit hele gedoe al 9 maanden aan de gang en in al die maanden kom ik aan hooguit 3-4 uur doorslaap per nacht. Ik neem soms een zware pijnstiller in 's avonds, of een inslaaptablet (temazepam) in de hoop dat ik wat slaapuren maak. Maar het tegendeel is helaas waar.
Lichamelijk ben ik echt doodop, ik kom echt chronisch slaap tekort. Soms zit ik huilend overeind in bed, van de pijn maar ook van moeheid en frustratie.
Wie herkent dit? Of wie wil er eens meedenken met me? Ik ben echt ten einde raad, want wat is er nou aan de hand? Moet ik toch terug naar de dokter? Ben ik iets vergeten te vragen wat gecheckt moet worden?

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op 20 augustus 2013

Mama38 (38) op 14 mrt 2016
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • mij
  (22)
  14/03/2016
  16:55

  Hoi mama38,
  Zou het niet zo kunnen zijn dat je misschien zenuwen in je rug bekneld heb? Dit kan ook zorgen voor een tintelend verzurend gevoel. Je kan er allicht een keer door een fysiotherapeut/manueel therapeut naar kunnen laten kijken… Sterkte!


 • Mama38
  (38)
  14/03/2016
  16:56

  @Mij, dank je voor je reactie. Ik heb begin dit jaar bij een fysio gelopen omdat mijn rug vast zat (kwam echt door vermoeidheid). Inmiddels gaat dat prima. Had over bovenstaande klachten ook contact met d’r opgenomen, maar ze gaf aan dat een fysio er iets aan kan doen als het veroorzaakt komt door (over)belasting. En in mijn geval heb ik er alleen gek genoeg ’s nachts last van , dus zou het toch weer meer iets moeten zijn voor een huisarts. Daarin heeft ze wel een punt vind ik.


 • Martyn
  (31)
  14/03/2016
  16:57

  De oorzaak van pijnklachten is lastig te achterhalen. Wat duidelijk is dat het erg vervelend is.

  Spieren kunnen inderdaad verzuren. Het verzuren van spieren treed echter op bij inspanning van de spieren, iets wat wel kan tijdens slaap maar niet heel vaak voorkomt.

  Vanuit sport kan ik je wel een paar adviezen geven wat helpt bij spierpijn en verzuring maar ik wil je er direct bij zeggen dat ik niet zeker weet of dat de oorzaak is en of het helpt.

  Creatine helpt je spieren iets te sterken. Sterkere spieren zullen mogelijk iets minder snel overbelast worden (en dus minder snel melkzuur, wat verzuring is, produceren)
  BCAA (aminozuren) helpen je spierafbraak tegen te gaan. Gaat tevens verzuring tegen.
  Magnesium ontspant de spieren. Minder spanning in de spieren kan er voor zorgen dat de belasting (en dus ook wer de verzuring) minder wordt.

  Creatine en BCAA is via sportvoeding webshop te koop. Magnesium kan je daar ook krijgen maar ook bij je lokale drogist.

  Deze middelen zijn veilig te gebruiken. Als je echt het idee hebt last hebben van verzuring dan kan je ook eens contact opnemen met een sportarts of een voedingsdeskundige op het gebied van krachtsport. Die weten namelijk een stuk meer van spieren dan je eigen huisarts.


 • Angie
  (30)
  14/03/2016
  16:57

  Is er ook getest op magnesium tekort?
  Mischien heb je idd beknelde zenuwen in je rug en/of ergens anders. Wat je mischien kan doen is een verwijzing naar een neuroloog vragen. Succes!


 • Eef
  (28)
  14/03/2016
  16:58

  magnesium tekort!


 • Anna
  (40)
  14/03/2016
  16:59

  Je zou re-legs van Sleepzzz eens kunnen proberen. Ik heb het zelfs ook gebruikt. Hieronder de info van wat het is:

  Veel mensen hebben ’s avonds en ’s nachts last van vermoeide en zware benen. Dit komt de nachtrust niet ten goede. Sleepzz Re-legs tabletten bevatten een speciaal ontwikkelde combinatie van mineralen (onder andere magnesium en ijzer), vitaminen en kruiden die de benen rustig helpen houden tijdens het slapen. Daarnaast wordt de bloedcirculatie in de benen ondersteund.

  Succes ermee…..


 • Mama38
  (38)
  14/03/2016
  16:59

  Dank voor alle reacties.
  Ik had inderdaad zelf al aan magnesium gedacht, heb een potje bij Kruidvat gehaald en ga eens een kuur proberen (2 per dag). Kijken wat er gebeurt.
  @Martyn: het is in mijn geval beslist niet na inspanning, alleen in rust. Mijn fysiotherapeute vond dat ook heel typisch.
  @Anna: Ik zal er eens over denken, doch is het in mijn geval niet alleen in mijn kuiten, maar voornamelijk in mijn linkerheup en ook in mijn bovenarmen. Is dat Sleepzzzz alleen voor benen?


 • Anna
  (40)
  14/03/2016
  16:59

  Het werkt op je hele lichaam, dus ook je heupen en armen. Ik had er voor mijn hele lichaam baat bij, al staat op de verpakking dat het voor je benen is, bloed circuleert door je hele lichaam en dus ook de re-legs want wordt opgenomen in je bloed en circuleert je hele lichaam door. Sleepzzzz heeft een heel breed assortiment, maar de re-legs hebben mij toen erg geholpen.

  Succes….


 • Rosetta
  (58)
  14/03/2016
  17:00

  Als je reuma hebt dan is vitamine D tekort vaak aan de orde, vitamine D heb je nodig om andere vitamine’s op te nemen. Is dat te laag, dan neem je geen of te weinig vitamine c en b en k op en ook geen ijzer. Gevolg nachtelijke kuitkramp..en leg je benen wat hoger s’nachts. Vitamine D tekort komt overigens bij veel vrouwen voor.


 • Tanja
  (52)
  14/03/2016
  17:01

  Hoi,
  Ik heb precies de zelfde klachten en ben benieuwd of het al opgelost is en wat je er voor hebt gekregen.

  Mvg tanja


 • Marina
  (50)
  14/03/2016
  17:01

  Heb je toevallig werk? In een bedrijf kan je deze klachten ook krijgen en kan je spieren overbelast raken! Je kan naar de huisarts gaan voor een fysiotherapie! Het kan ook helpen om een massagezalf die Tantum heette! Me man heeft er baat bij! Elke avond voor je naar bed gaat Tantum gebruiken! Ik wens je beterschap!


 • Karlijn
  (28)
  14/03/2016
  17:02

  Probeer idd magnesium, maar dan magnesium citraat van now foods oid merk, niet die goedkope synthetische rommel van de drogist.
  Ook aan te raden: lymfedrainage, niet manueel maar machinaal, te doen bij schoonheidsspecialistes. Het klinkt alsof er afvalstoffen vast zitten in je lichaam. Door te weinig beweging blijven die ook vast zitten.


 • Johanna
  (55)
  14/03/2016
  17:03

  Ik herken in dit verhaal wel het een en ander. Als alle tests uitwijzen dat er lichamelijk niets aan de hand is denk ik aan fibromyalgie. Helaas is hier niets aan te doen. Je moet je leven wat betreft je aktiviteiten aanpassen. Ik zou een bezoek brengen aan de reumatoloog. Deze kan je bevestigen of het werkelijk fibromyalgie is. Ik heb zelf ook jaren last gehad, en nog, van lichamelijke pijnen en vele therapieën gevolgd. Uiteindelijk bij de reumatoloog geweest en wat ik daar hoorde was meteen heel herkenbaar. Het is niet te genezen maar je krijgt wel goede adviezen. Tevens voel je je geestelijk meer ontlast als je weet wat het is en er naar je wordt geluisterd. Succes


 • Clarinda
  (46)
  14/03/2016
  17:04

  Ik weet dat het een oud bericht is, maar toch maar ff een reactie.
  Dit klinkt als fase 1 van Lipoedeem. Vooral dat je de bovenarmen erbij krijgt.


 • Diane
  (55)
  14/03/2016
  17:04

  probeer eens rivotril voor de benen .wel een voorschrift vragen aan de huisarts en probeer ook uw benen voldoende te laten rusten na een dag en je kan ook als het te hevig wordt een koud produkt op uw benen smeren ik heb er toch wat baat bij succes en hopelijk zal het helpen


 • Trudy
  (56)
  14/03/2016
  17:05

  Hallo ik wil je laten weten dat ik precies het zelfde heb , ook ik ben op zoek naar de oorzaak . Het wordt steeds erger. Ik zie dat dit er al een tijd geleden is opgezet maar kom het nu tegen. Heb je inmiddels al iets gevonden wat helpt ? Zou het graag van je horen groetjes Trudy


 • Anoniem
  (33)
  20/03/2017
  07:52

  Je klachten passen bij een B12 tekort: lage B12, spierpijn en tintelingen. Het is raadzaam om zsm een B12 behandeling te beginnen. Ik raad je sterk aan om hierover te lezen:
  https://stichtingb12tekort.nl


 • Anoniem
  (33)
  20/03/2017
  07:53

  Wel eerst (actieve!) B12 waarde, foliumzuur, MMA, en Homocysteine laten testen voordat er wordt begonnen met een behandeling!


 • B.C.
  (51)
  24/03/2017
  19:59

  Ik heb al 10 jaar last van gelijkaardige symptomen en al een hele batterij onderzoeken achter de rug.
  ’s Nachts doen al mijn spieren en gewrichten pijn waardoor ik regelmatig wakker word.
  Helaas heeft er nog geen enkele specialist gevonden wat er scheelt. Het laatste half jaar begin ik ’s nachts ook last te krijgen van mijn rechterhand waarvan de vingers stijf zijn er “verspringen”. Ook hier nog steeds geen diagnose.
  Ik werd 8 maanden geleden aan mijn voet geopereerd. Mijn geopereerde tenen blijven echter veel te stijf en er komt geen verbetering meer in.
  Ben momenteel bij een acupuncturist in behandeling. Hij spreekt over verzuring en vochtophoping (?).
  Zal nog eens gaan aankloppen bij een reumatoloog maar begin echt de mismoed te krijgen.
  Alle advies is bijgevolg welkom!


 • kees
  (60)
  28/05/2017
  11:38

  Beste

  Ik heb al ook al lang, stress, wegens buur die me het huis uit wil hebben, en een zendmast van een bedrijf op dak, 4 watt wifi, voor de mensen die het niet weten electrotress is een uge factor, de slimme meter heb ik eens getest met een veldsterkte meter, dit ding zend 24 uur per dag uit, op de militaire radarband 8 tot 9.4 Ghz (mogelijk hoger meter ging niet verder.).

  Een slaaptest in een schone omgeving zoals een tent en bed in de natuur zou je kunnen proberen, zodoende kom je er achter of dat echt zo is.

  Mijn spierpijn wordt snel minder na opstaan, en ontstaat pas echt na uitslapen.

  vrg kees


 • Mirjam
  (53)
  11/07/2017
  14:06

  Dit zou wel eens veroorzaakt kunnen worden door triggerpoints. Ik heb namelijk hetzelfde. Was bijna invalide door de pijnen, en artsen konden het maar niet vinden. Triggerpoints zijn plaatselijke verkrampingen van het spierweefsel, die pijnen ergens anders in het lichaam veroorzaken. De pijnen die het veroorzaakt kunnen variëren van een doof tintelend gevoel tot heftige steken. Het enige dat echt zal helpen is de triggerpoints te vinden en ze te behandelen.


 • Ilse
  (45)
  26/09/2017
  21:53

  Hallo,
  Ik ben ook wat laat met mijn reactie, maar wou ze toch nog meegeven. Zo’n 15j geleden kreeg ik ’s nachts last van erg rusteloze benen. Er bestaat zelfs een naam voor: restless leg syndrome. Mijn benen verkrampten helemaal vlak voor ik in slaap zou vallen, en deden ongelofelijke pijn. Gevolg: slapeloze nachten bij de vleet. Ik heb toen verschillende bloedtesten ondergaan en het enige dat ze merkten was dat mijn ijzergehalte en vitamine B erg laag stonden. Supplementen hielpen, maar niet voor lang. Blijkbaar was het de voorbode van een neurologische aandoening, want op een ochtend werd ik wakker met het gevoel van een lamme arm te hebben, alsof je de hele nacht verkeerd hebt gelegen. Misschien contacteer je best ook eens een neuroloog, mocht dat ondertussen nog niet gebeurd zijn.


 • Verhofstadt Ilse
  (37)
  17/01/2018
  23:50

  Beste, sinds 5 dagen slaap ik heel slecht mijn benen tittelen, tis precies of ik naar toilet moet, eens dit gedaan is enn toch geplast heb ga ik terug naar bed, half uur later her begint het spel opnieuw, kan niet stil liggen raak echt gefrusteert en doodop, vandaag ij dokter geweest zit al 9 jaar met antidespresivia, sinds 6 dagenn geleden ben ik gestopt op eigen houtje, vandaag ben ik gekrakt, ben naar de dokter geweest heb zwaardere slaappil gekregen moest direct terug her beginnen aan depressivia, maar nu lig ik in bed en het begint weer, ik voel me allees goed als ik rechtop zit of rechtop sta maar kan zo toch ni slapen?? ben doodop aan het geraken, ween heel de dag door, weet met mezelf in de knoop en als ik dan eens rustig in slaap van is het max 1.5 u lang meer ni en ik loop weer rond, vraag me af hoe ik dit kan oplossen weet met mezelf geen raad en werk het uit op mijn vriend.

  Mvg


 • johan
  (56)
  16/02/2018
  16:22

  alleen ’s nachts last van wijst volgens mij op je matras
  je ligt niet goed
  en al zijn ze nog niet zo oud
  ander matras lenen en op deze op de grond leggen en 2 tot 3 nachten daarop slapen
  en dan even kijken hoe je je voelt.


 • Kees
  (58)
  21/02/2018
  16:33

  Ik heb dezelfde problemen al jaren, maar weet wel waar het door komt. Beknelde zenuwen in het ruggenmerg, slecht doorgeven van signalen door de zenuwen, stenose in nek of rug geven ook dit soort problemen. Ik zou dus direct vragen om een MRI-scan van nek en rug. Ik was daarmee helaas te laat en zit nu in een rolstoel. (Hoeft bij jou niet zo te zijn maar na zoveel onderzoek is het wel mogelijk)


 • Rudy
  (53)
  07/03/2018
  20:02

  Ik heb al 10 maanden last van mijn linker zitknobbel en tot nu heeft niemand iets gevonden waar de pijn vandaan komt. Toch de eerste echo wijst uit dat ik een hamstring tendinopathie thv tuber ichiadicus had, ben daarna 5 keer ingespoten met cortisone en 1 keer met bloedplaatjes, kinesist gevolgd voor een paar maand en nu sta îk terug waar ik stond 10 maand geleden !! Dokters dit en dat, pijnstillers ontstekingsremmers niets helpt. Word er gek van. Weet iemand wat ik nog kan doen, ben einde raad.


 • eva westra
  (76)
  12/03/2018
  20:48

  ik krijg ook tijdens het liggen pijn in mijn bovenbenen en voornamelijk dat been waar mijn gewicht op rust. Af en toe is het bijna niet om uit te houden. En soms is het er niet. Pijnstillers helpen niet. Ik heb echter een trilplaat, indertijd gekocht bij blokker, je zou er van kunnen afvallen volgens Connie breukhoven/witteman, dat is dus onzin, maar als ik er smorgens 5 minuten op ga staan in de hoogste stand, heb ik die verdere dag veel minder last van pijn in mijn benen.


 • Terry kortlever
  (47)
  27/04/2018
  08:21

  Hoe is het nu met je en ik heb iets wat erop lijkt volgens mij.
  Alleen dan me hele rug en borst


 • Hanos
  (52)
  02/07/2018
  10:43

  Hallo .ik had laatsts ook veel pijn in bed tintelingen en jeuk in me benen.nu ben ik best actief en heb laatst chemo gehad.de dokter wist het niet goes.ik heb asperine geprobeerd en drie nachten een half allergie pilletje.ook als ik wakker werd een halfje.nu na twee dagen zonder en warm in bed en warm weer gaat het slapen een stuk beter
  Misschien is het toeval.maar misschien heb je er wat aan.en af en toe een dag rust nemen van sport activiteiten.en verder er niet zo op letten overdag..


 • SF
  (24)
  10/08/2018
  10:44

  Hallo,

  Ik heb precies dezelfde klachten. Weet je ondertussen al wat de oorzaak was? Want ik en de huisarts komen er niet uit..


 • Karin
  (55)
  14/08/2018
  18:34

  Hoi Mamma 38,

  DIT IS DE OPLOSSING:

  Ik herken me helemaal in de door jou genoemde klachten.
  Ik heb de klachten alleen als ik met opgetrokken benen/knieën slaap..Sinds een paar dagen had ik het elke nacht.. Ik kwam op dit forum terecht en las al jullie tips. Te veel wat allemaal niet hielp.
  Mijn gedachten waren: er moet iets zijn wat wel helpt. ik kreeg het simpele idee dat ik niet meer met opgetrokken knieën moet slapen en ook niet dat mijn benen op elkaar rusten als ik op mijn zij lig.
  Wel een been over het andere heen maar vooral niet de knieën op elkaar. Dus een andere slaaphouding zoeken dan je normaal gewend bent. Ik heb het uitgetest EN IK HEB GEEN PIJN MEER. iK ZWEER HET HET HELPT. Ik moest snachts ook regelmatig opstaan en ff lopen. Als de benen dan gestrekt waren geweest was het weg. MAAR ALS IK DAN WEER IN BED GING LIGGEN MET OPGETROKKEN KNIEËN DAN WAS HET ER WEER.
  Ik dacht toen dan ga ik eens met gestrekte benen slapen. En dat was voor mij de gouden tip. Het is ff wennen om een andere slaaphouding te vinden want slapen met opgetrokken knieën WAS toch mijn favoriet. Maar het zoeken naar een andere slaaphouding was voor mij een geniale ingeving.
  Ik hoop natuurlijk dat het voor anderen ook werkt.. Het werkt echt meteen dezelfde nacht dat je het probeert.
  Succes ermee.


 • Mir
  (32)
  16/08/2018
  12:13

  Beste mama38,

  Het is niet mijn gewoonte op forums wat te zetten. Maar ik wil je sterk adviseren om naar de b12kliniek te gaan in Amsterdam naar Dr. Auwerda. Hij is de B12 specialist van NL en heeft veel onderzoek gedaan naar b12 tekort en de oorzaak hiervan. Zijn behandelingen zijn niet de standaard protocollen vd huisarts. Ik kan uitleggen hoe alles werkt maar je kunt beter de website doorlezen.
  Het is goed dat je b12 injecties kreeg indertijd alleen afhankelijk of je tekort een genetisch oorzaak is moet je hier je leven lang mee doorgaan. B12 tekort kan zoveel klachten geven die steeds erger worden in de loop der jaren. Met als overlijden tot gevolg omdat het alles aantast is je lichaam. Bij de ene gaat het sneller als de ander en klachte verschillen per persoon. Vaak wordt het te laat ontdekt door huisarts of andere specilisten omdat er niet grondig in je bloed wordt gekeken of dat ze onvoldoende nog weten wanneer te behandelen met b12 injecties. Vaak wordt te vroeg gestopt met injecties omdat de bloedwaarde weer goed lijkt. Dit betekent echter niet dat het op weefsel en celniveau ook al in orde is. Het kan een paar maanden of een jaar duren met injecteren voor je verbetering merkt van je klachten. Het vraagt veel geduld. In de eerste maanden van injecteren kunnen klachten zelfs eerst erger worden is mijn ervaring en de B12 specialist van Nederland geeft aan dat dit heel goed kan. Dit hoort erbij en is geen reden om te stoppen met injecteren. Ik spreek uit ervaring.
  Jarenlang had ik veel onbegrepen klachten, ik ging van specialist naar specialist tot ik onlangs bij de nieuw geopende b12 kliniek terecht kwam in Adam. Dit is een Medisch-specialistisch B12 kennisinstituut en behandelcentrum. Je kunt ook een telefonisch consult krijgen als je ver weg woont. Tussen je eerste en tweede consult zitten vier maanden. Het is echt de moeite erheen te gaan en je verhaal te vertellen. Daar heb je bij Dr Auwerda de tijd voor. Als je tussen de vier maanden door vragen hebt kun je altijd bellen of mailen. Heel prettig. Het wordt vergoed uit je basisverzekering. De website is http://www.b12kliniek.com

  Ik hoor graag en ben benieuwd wat je van de inhoud vd website vind. Gezien je verhaal denk ik, alsjeblieft ga erheen, los van wat je huisarts zegt (die hebben algemene kennis en zijn geen specialist). Als je iets wilt mogen ze niet weigeren je door te verwijzen.
  Dr Auwerda kijkt ook naar je oude bloedwaarden als je die hebt en naar die van nu, maar ook naar je verhaal. Hij ziet aan je bloed wat de oorzaak is van je tekort en past het protocol aan (b12 injecties) op geleide van je klachten. Zelfs als bloedwaarden oke lijken maar je klachten/verhaal duidt op tekort dan kan hij alsnog kiezen voor starten met injecteren. Hij heeft veel onderzoek gedaan en gezien dat veel mensen hier baat bij hadden.

  Ik hoop na al die jaren nadat je je verhaal hebt gedaan, dat je dit nog leest. Gezien de heftigheid van een b12 tekort, en mn eigen ervaring hier in, wil ik je proberen te bereiken en hoop ik dat je dit nog bereikt. En ik ben benieuwd hoe het met je gaat.

  Lieve groet,
  Mir


 • Jasper
  (47)
  22/08/2018
  09:31

  Hi,
  Ik (man, 47 jr) kamp met ongeveer hetzelfde. Ik herken heel veel van jouw verhaal en ben daar verrast door. Bij mij heeft het iets langzamer ontwikkeld. Het leek te beginnen door last van overbelaste onderrug (S-I gewricht hoogte) door recreatieve vechtsport. Dat had ik vroeger ook al eens (meer dan 15 jaar geleden) maar toen ging dat met een nachtje slapen weer over. In 2015 begon ik weer met vechtsport en kwam de pijn terug, maar ging niet meer weg. Het is voor mij een lage-level pijn, maar heel langdurig dus toch impactvol. Na fysio oefening altijd meer last. Op gegeven moment, nu meer dan 1 jaar geleden, ook stuitje gevoelig net als bij jou. Onderrug is gemakkelijk vermoeid, vooral bij staan en slenteren. Sinds bijna driekwart jaar ook stijve bilspieren. Vorig jaar zomer ben ik gaan zwemmen. Ik had het idee dat dit mijn rug iets aansterkte, maar ik kreeg last van mijn linker schouder. Ook dat wil niet meer weg ondanks stop met zwemmen, en sinds enkele maanden tot half jaar heb ik nu ook erg gemakkelijk verzurende armen, vooral bovenarmen. Inderdaad van schouder tot net voorbij de elleboog. Ook ik heb veel last van nachtelijke stijfheid in armen, soms echt pijnlijk. Veel draaien in bed. Soms ook tintelende armen. Rug is ook stijf ’s nachts Ik heb nooit last van mijn kuiten gehad. Ook ik ben aantal keer op bloedwaarden getest. Alles OK. Geen diabetes, geen ontstekingscellen of andere ontstekingswaarden die te hoog zijn. Bechterev is getest en negatief. Foto gemaakt van onderrug/bekken en ziet er prima uit. Ik heb aan Lyme gedacht, maar artsen lijkt dit zeer onwaarschijnlijk, omdat ik verder gewoon echt niet ziek ben. Voor een 47-jarige heb ik een conditie als een speer. Geen krachtverlies, geen coordinatieverlies, geen reflexverlies, dus ook geen case voor neuro-achtige aandoeningen. Ik heb aan magnesium gedacht, slik ik dagelijks, helpt niet. Aan vitB complex gedacht, geslikt en helpt niet. vitD aangevuld, helpt niet. Ik eet zeer gezond en gevarieerd (hele leven al). Drink veel water.

  Ik denk zelf wel eens richting fibromyalgie. Dat is pijn en stijfheid van spieren, maar vooral ook bindweefsel. Ik denk dat de stijfheid die ik ervaar in onderrug en (boven)armen vooral in bindweefsel ligt, omdat ik mijn spieren bij pijn masseer, maar die doen geen pijn, ik moet heel hard knijpen en diep het weefsel in komen om de pijn dan te voelen.

  Ben jij al verder in je inzichten? Dan hoor ik het ook heel graag, want ook ik tast nog in het duister.
  Groet.


 • Yvonne Westdorp
  (58)
  23/08/2018
  15:03

  Hallo MaMa 38
  Wat fijn om ook eens te lezen dat andere mensen er ook last van hebben. Ik zelf heb nu een jaar of 3 last van zere spieren of wat het dan ook is in de nacht. soms heb ik zo een erge pijnklachten dat ik duizelig ervan word. Het zijn vooral mijn benen maar sinds een paar maanden beginnen nu ook mijn bovenarmen. Ik heb al een paar keer bloed laten prikken waar niets op te zien was. Er werd zelfs gezegd dat ik 100% gezond ben. geen suiker of hoge bloeddruk enz.
  alleen vitamine D tekort. Ook heb ik al een MRI laten maken maar daar is ook niks gevonden (zou bijna zeggen jammer genoeg).
  Als er geen naam aan word gegeven kunnen ze ook niet naar de oplossing zoeken.
  Ik hoop dat je al wat meer weet en dat jij verder bent met je onderzoek. Hou me alsjeblieft op de hoogte.
  B.V.D Groeten Yvonne


 • Irene
  (68)
  02/09/2018
  11:01

  Ik heb precies dezelfde pijn die u beschrijft sinds 2 weken en het wordt erger. Soms huil ik van de pijn die er alleen s’nachts is. Ik heb dit gelregen na een gastro enteritis, nogal een heftige, en denk dat dat de oorzaak is. Ergens ,door dat virus ,heb ik een tekort aan. Ook ik heb gehoord over magnesium en ga dat nu proberen.
  Veel gezond eten plus magnesium zou het moeten verhelpen hopelijk.
  Tijdens de virus aanval heb ik wel erge rug pijn gehad en kon s’ochtends heel moeilijk uit bed komen. Na fysio ,1x, is deze rugpijn over gegaan . Helaas nu de pijn in benen en heupen.

  MVG


 • Erwin
  (52)
  22/09/2018
  15:12

  Dag Mama,
  Ik heb precies dezelfde ellende.
  Weet je inmiddels wat het is ?


 • Mieke
  (60)
  12/10/2018
  07:46

  Goedemorgen mede lotgenoten.
  Ik heb ongeveer een jaar of 10 deze klachten.
  Nu heb ik atrose in voeten,enkels,handen,polsen,versleten rug en kraakbeenverlies knie.
  Ik ben altijd over mijn grenzen heen gegaan qua ja eigenlijk op vele vlakken.
  Ik heb bij een schoonmaakbedrijf gewerkt 7 jaar met pijn.
  Op dus.
  Bij onderzoek bij de neuroloog was mijn B12 te hoog.
  Ik slikte multivitaminen moest ik mee stoppen.
  S’nachts weet ik ook niet hoe ik moet gaan liggen.Op mijn zij kussentje tussen mijn knieën.Draai ik op mijn rug,dan rekt mijn lichaam vanzelf uit,heb ik geen invloed op,of mijn been gaat omhoog en begint te trillen.Als ik op mijn rug ga liggen kussentje onder mijn knieholten of met mijn voeten erop.Soms baal ik dat het nog geen tijd is om op te staan.Ook met bv ibuprofen lukt het om 2 uur aan een stuk te slapen.4 uur is de max.
  Als ik naar de dokter ga met de opmerking het lijkt wel erger te worden,wordt er gevraagd wat wil je dat we doen dan.Bloedprikken alles goed.
  Lopen wordt soms ook moeilijker omdat het lijkt of mijn benen verstijven.
  Ik hoop dat er bij jou wat is uitgekomen of bij een ander.
  Verzuring lijkt mij ook wel het dichtsbij komen.
  Ik wens iedereen een gezonder en pijnlozer leven.
  Groetjes Mieke


 • Maaike
  (43)
  28/01/2019
  08:57

  Hi, dit herken ik wel, op de tintelingen na. Ik heb colitis Ulcerosa, zusje van de darmziekte kroon. Van jaren lange stress heb ik naast de colitis ook enthesopatie gekregen (reumatische ontstekingen aan pezen/ligamenten) maar die zelfde nachtelijke pijnen zoals jij omschrijft in benen, heupen etc. waren niet te verklaren. Echter is bleek na lang onderzoek en uiteindelijk zelf onderzoek in het alternatieve circuit bij een orthomoleculair arts, voedselintoleraties te hebben. Mocht geen melk, kaas, boter, gluten en in eerste instantie nog veel meer niet méér. Omdat ik echt niet meer kon en doodop was van de pijn, heb ik één jaar zo streng gegeten. En echt het hielp. Ik krijg dus blijkbaar ontstekingen en zure pijnen van bepaald voedsel. Omdat het afgelopen tijd beter ging, ben ik weer ongezonder gaan eten. Maar ik moet er ook wéér aan geloven omdat ik momenteel s’ nachts weer last heb. Google eens op onstekings vrij voedsel en eet dat een tijdje, onbehandeld en puur eten, het is lastig (I know) maar mogelijk de oplossing! Succes! Groetjes, Maaike


 • Peggy
  (54)
  19/05/2019
  12:10

  Hey ik zit ook met heel veel pijn in mijn benen en dyen dag en nacht licht altijd op mijn zij al meer dan 4 jaar om wille dat ik een stimulator in mijn zij en rug heb pijn in mijn benen zit al tot onder mijn knie grt peggy


 • R.Henderickx
  (76)
  03/07/2019
  09:46

  Probeer eens citruline dat ontspant.
  Is concentraat van watermeloen en maakt na inname l- arginine aan is een aminozuur dat voor iedereen goed is.


 • sylvia dekker
  (65)
  17/07/2019
  10:42

  ik heb sinds een week erg veel pijn rechter been scheen been bovenbeen ook snachts erger weet niet hoe ik liggen koet ben ook al bij de fisio ,nu al 3 keer arts geweest in een week omdat het ook vakantie is heb ik niet mijn eigen atrs en vinden ze het storend dat ik daar iedere keer staat , ik heb nu gevraagd om op manesium te prikken mag vanmiddag bellen ,want het moet overlegd worden grrr


 • Joke
  (69)
  26/08/2019
  21:27

  Hallo
  Ik heb ook die pijnen s nachts in de benen ,ben voor 6 maanden geleden geopereerd aan mijn heup en sinds die tijd heb ik problemen,ze weten ook niet wat het is ,morgenmiddag naar de dermatoloog heen omdat ik de enen been heel donker is en andere niet,zou ook niet weten wat het is maar weet wat je bedoelt zit er net zo voor ,gewoon door gaan en overal naar vragen ik doe dat ook ,


 • lil
  (60)
  01/09/2019
  06:53

  ook ik word snachts wakker van pijn in men benen , zodanig dat ik ze amper durf te strekken ,en steeds met ingetrokken benen slaap ,is het zo pijnlijk, slapen doe ik amper een 3tal uurtjes ,ik moet nog met de onderzoeken hiervoor beginnen ,maar ben zo bang voor de uitslag hiervan


 • Berendina Tolsma.
  (78)
  30/09/2019
  09:55

  Goeden morgen. Ik kan hier mij zelf in herkennen. Heb precies de zelfde klachten. Kunnen niets vinden. Maar ik heb wel heel erg onder stress gestaan en nog. Dus denk ik ook, ga ik weer naar de dokter voor niets. En dan voel ik mij heel alleen. Het is of ze het niet begrijpen.lig veel op bed. Handen zijn stijf en gezwollen veel hoofd pijn misselijk. Door deze niet wetende ziekte ja wat moet ik het noemen heb je ook geen sociaal leven, alles stop. Ik hoop van harte dat er een oplossing zal komen. Wens jou veel sterkte toe. Warme groet Berendina.


 • roel
  (64)
  07/10/2019
  10:39

  Vergeet magnesium uit een gewone bloedtest. Er zit maar 1% in het bloed. Doe een cryptotest.
  Ik denk dat veel klachten voortkomen uit. Stress in combinatie met verzurende voeding . Mogelijk speelt straling zoals wifi en umt etc ook een rol. zoek maar eens op Spasmofilie en straling.
  Dokters vinden vaak niks als het om klachten gaat die lijken op fybro , cvs en spasmofilie.
  De alternatieve dokters springen graag op de kar als je ziek bent en kloppen vaak je zakken leeg, zonder resultaat ( ik moet de eerste mens nog tegen komen die genezen is door eenderd wie )
  succes. en lang leven onze zo genoemde welvaart ( ziektes)


 • Selina
  (42)
  14/10/2019
  02:44

  Hai .
  Wat jij vertelt lijk verdampt op fybromalagy dat is ook chronische pijn maar ze hebben geen medicijnen voor je kan wel bij hun revalideren om ermee om te gaan jouw verhaal lijkt op die van mij ga naar zo’n reumatoog kliniek ik weet niet waar je woond maar als je in as amsterdam woond is het in de han van bremenstraat maar ga terug naar je huisarts blijf doorzeuren tot ze he verwijst vertel ook aan de de reumatoloog ook precies wat je voelt en je je ervaart ben je vergeetachtig ook al zou je slapen bij fybromalagy ben je altijd moe dus laat je je checken ik heb er 5 jaar mee gelopen heb zelf 5 keer uitval in een been gehad
  Beterschap en hoop dat je straks wat beter voelt als je weet wat het is


 • Anita van Steen
  (55 jsar)
  22/10/2019
  08:24

  Dames en heren wat een herkenbaar verhaal.
  Ik ben al ruim 7 jaar bezig met zere zitbotjes.
  Toendertijf een keet of 5 op de pijnpoli op verschillende plekken injecties gehad.
  Op de mri niets te zien.
  Deze zomer weer mri, niets….2nd opinon bij het Vu, neuroligisch niets te zien.
  4 nov. as weer eens pijnpoli proberen. Prik in bekken zitbot.
  Ik kan amper zitten en leef met icepakkings…overal waar ik naartoe ga.

  Tevens nu een 2 jaar pijn in linkerbeen.
  Begon met ‘ scheenbeenvlies ontsteking. Maar ging uiteindelijk vanaf heup tot voet s nachts heel vele pijn. En bij mij ook plat op de rug en op de zij.
  Momenteel weer erge pijn in rind de knie.
  Lijkt een herna uitstraling…maat helaas. L4 en L5 al ingespoten, dat was het ook niet.
  Ik wordt hier zo moe en depressief van…


 • Karin
  (61)
  03/12/2019
  11:48

  Hoi,

  Ook ik herken deze klachten. Vooral ’s morgens. Een half jaar geleden ben ik bij de fysiotherapeut behandeld. Trigger points – Dry needling.
  Pijn weg. Nu helaas weer terug dus je zou zeggen; weer dry needling maar de behandeling was zo pijnlijk dat ik daar tegen op zie. Ik ben nu op zoek naar behandeling van trigger points zonder naalden.
  Als ik iets vind en het helpt, laat ik dat weten.


 • Natasja
  (47)
  15/12/2019
  11:07

  Ik heb sinds kort last van mijn boven been en het doen zo veel pijn


 • Kimberly
  (32)
  15/12/2019
  20:41

  Ik heb helemaal het zelfde probleem maar dit is ook begonnen enkele maanden geleden in mijn benen enkel s’nachts nu zijn we een paar maand later enkele dokters later en bloed afnamens later heb ik dit ondertussen dag en nacht en niet meer enkel in mijn benen maar ook mijn heupen en armen het word op een bepaald moment onverdraagzaam en heel vermoeiend totaal uitgeput


 • Yvonne
  (55)
  23/12/2019
  20:53

  Hey hoi, ik herken alles wat je neer hebt gezet, ik ben ook radeloos, dezelfde pijn heupen, zitvlak, en ook mijn armen, mijn dijbenen doen ook vreselijk pijn, ik weet ook niet hoe ik moet liggen, door de vermoeidheid weet ik helemaal soms niet waar ik het zoeken moet, maar juist doordat ik daardoor slecht slaap van de pijn ga ik in de middag nog wel eens liggen, ik val dan wel in slaap maar ben dan verrot en zo gaat het maar door, de vermoeidheid breekt je zo op zodat je niet je rust krijgt, ik zeg altijd dit is geen kwaliteit van leven, ben op en ik kan niet meer, bij mij is het fibromayalgie


 • Katrien
  (57)
  31/12/2019
  13:56

  Ik heb zoiets maar ik denk meer aan artrose


 • Bert
  (64)
  20/02/2020
  00:57

  ik gebruikte altijd magnesium en inhibin,voor de erge nachtelijke krampen,sinds kort gebruik ik een kussen tussen mijn benen als ik op mijn zij slaap en heb sinds een week geen krampen meer,mijn zus is dit ook sinds een paar dagen aan het doen en heeft ook geen krampen meer en ook geen last van haar heup,misschien dat andere mensen hier ook baat bij hebben,ik en mijn zus gebruiken niets meer voor de krampen


 • Kate
  (36)
  16/05/2020
  23:07

  Fibromyalgie en/of spasmofilie…


 • Nikki
  (12)
  24/05/2020
  08:28

  Hallo allemaal, ik ben Nikki een meisje van 12. Sinds kort word ik ook midden in de nacht wakker met erg veel pijn in mijn heup. Ik voel dan een harde steek en kan bijna niet in slaap komen. Ik slaap ook op mijn zei..heeft dat er iets mee te maken? Ik slaap uiteindelijk wel maar niet gelijk. Meestal ben ik wel drie kwartier of zelfs een uur wakker van de pijn. Weet iemand wat het kan zijn en of ik me zorgen moet maken?

  Vriendelijke groet van Nikki