Volwassen

Hallo iedereen,

Ik wil mijn hart even luchten. Ik ken iemand die 27 jaar oud is die wegens relatie beëindiging is hij gedwongen om bij zijn ouders weer te wonen. Ik begrijp dit wel en zie het probleem niet vooral was hij toen der tijd geen werk had.
Hij had zes maanden een WW uitkering. Daarna heeft hij drie maanden gewerkt als callcenter. Daarna had hij weer een werk bij andere callcenter. Hij zei dat hij het werk niet leuk vindt, dus na drie maanden heeft hij de baan opgezegd. Nu woont hij anderhalf jaar bij zijn ouders zonder werk en speelt pokemon go in de avond en rond 04.00uur.

Ik heb hem geadviseerd om een cursus of een korte opleiding van een of twee jaar maar hij weet niet welke cursus/opleiding hij wil.
Ik heb ook gezegd dat hij nu de kans heeft om zijn horizon te verbreiden door in ander provincie te solliciteren. Hij heeft toch een auto. Of in buitenland te werken.
Hij heeft havo diploma, heeft zes jaar ervaring in de detailhandel, is lichamelijk gezond en heeft spaargeld van ongeveer €7000. Hij kan dus een kamer huren.
Het lijkt alsof zijn ouders dit oké vinden.

Soms vraag ik me af waarom het mij dit dwars zit. Als hij mijn zoon was, heb ik hem op straat gezet. Niet omdat ik niet van mijn kind houd, maar omdat ik juist van mijn kind houd en mijn kind wil leren om verantwoordelijkheid te nemen en volwassen te zijn.
Maar ik denk dat het me dwars zit omdat er veel mensen zijn die hun best doen (suf solliciteren, genoegen met een kamer nemen terwijl zij jaren lang op een woning wachten, baantjes nemen ver onder hun niveau, etc) maar nog steeds niet genoeg.

Zijn er mensen die zoals deze jongen? (ik hoop het niet).
Ik weet dat ik me uiteindelijk niet druk moet maken want ze vinden het prima zoals het is. Ik ben blij dat hij niet bij mij woont.
Maar ik kan niet meer omgaan met deze jongen want het geeft me negatieve energie. Sorry dat ik het zeg maar zo voelt het.

Dank je voor je tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • swieb 25-07-2016 14:33
    vaag verhaal, ieder maakt in het leven zijn eigen keuzes, als iemand happy bij zijn ouders woont, laat diegene dan..
  • arendine 25-07-2016 17:38
    Hoi Hannah! Kan me voorstellen dat het je irriteert dat iemand die gezond is en best zou kunnen werken dit niet doet. Maar hij is volwassen en het is zijn keuze. De gevolgen zjin voor hem. En het is de keuze van zijn ouders om hem onderdak te geven. Ik weet niet wat jouw relatie tot hem is (buurvrouw? tante?). Probeer je niet te veel te ergeren, daar heb je alleen jezelf mee. Wees maar dankbaar voor de goede keuzes die je zelf hebt gemaakt, daar wordt je veel blijer van!
  • Truus 13-08-2016 21:07
    Ik snap je probleem wel. Waarschijnlijk ken jij deze jongenman al heel lang. Dan is het niet fijn om te zien dat hij niks met zijn leven doet. Het is goed dat je hebt geprobeert hem te helpen met een opleiding te zoeken. Maar sommige mensen willen gewoon niet geholpen worden. Het heeft geen zin om aan een dood paard te lopen trekken daar verspil je alleen maar energie mee. Het is geen verplichting om om te gaan met deze jongen en als dat je pijn doet kun je er beter gewoon van weg lopen. Wel zou ik hem eerlijk zeggen waarom je jullie vriendschap beïndigd. Het laatste wat ik mezelf afvraag is ben je boos (groot woord misschien) op zijn ouders dat hun hun zoon niet goed opvoeden. Of boos op de jongeman?