Vreemd kleden

Weet niet wat het is, heb niets met mode en goed aankleden van ons kids. Combinaties maken kan ik niet en soms vloekt het ook bij elkaar. Heb geen bepaald soort kledinglijn, soort hoe je het wel noemen die ik heb. Als ik iets koop dan is het meestal omdat ik het goed en makkelijk vind voor onze kids.

Een keer had ik onze dochter aankleed met witte leging met witte bloemetjesmotief, een roze jurkje, paarse laarsjes en haar groene parka jas. Vond het wel mooi staan, maar zag gewoon mensen kijken naar onze dochter. Maak mij er niet druk om, laat ze maar denken.

Een nichtje van mij heeft precies het tegen over gestelde. Perfecte combinaties voor haar dochtertje en altijd in de mode.
Op een dag paste ik op haar dochtertje, ons dochtertje was alleen thuis de rest bij vriendinnetjes. Beide vier jaar. Ging even de stad in met de meiden. Keek naar haar dochtertje, weer perfect gekleed. Eerst beide naar de wc. Kon het niet laten. Liet beide meiden uitkleden en elkaars kleren aantrekken. Gelukkig dezelfde maat. Beide zaten mij aan te kijken, gelukkig waren allebei niet zoiets van ‘wil het niet!’ ze maakte zelfs een dansje voor de spiegel. Erna elkaars schoenen. Bij de jas wilde ze eerst hun eigen jas aan, niet vreemd want ze weten heel goed welke jas van hun is. Maakte maar een spelletje van, kreeg het zo voor elkaar dat ze elkaars jasjes aandeden. Ter vergelijking mijn dochters groene parka jas met teddyvoering (geen bontkraag want dat vind ik niet mooi) en de paars met roze binnenkant jas van mijn nichtjes dochtertje.

In de stad lopen beide meiden voorop met alle pret samen. Zit naar het dochtertje van mijn nicht te kijken, nu ziet ik pas wat mensen zien als ze naar mijn dochtertje kijken. Inderdaad, mijn combinaties zijn niet de beste. Zelfs wat ze aanhad zie ik nu duidelijk dat het ook wel vloekt. Gelukkig komen we geen bekenden of familie tegen. Bij de Hema wat drinken en eten, als we weg gaan laat ik de meiden hun eigen jasje aantrekken.

Heb dit nooit verteld aan mijn nichtje, weet dat ze het nooit goed zal vinden.

Wie heeft het ook met aankleden van de kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • miami 01-01-2019 15:02
    sorry maar wat is het probleem? Denk je nu echt dat mensen jouw kind aan gaan staren zo van 'jeetje wat een rare combinaties heeft dat kind aan'. Zit dat niet tussen jouw oren? Jij hebt er meer problemen mee dat je kind zelf. Waarom laat je je kind niet zelf uitzoeken? Wat mode is betekent niet dat je het ook moet dragen. Mensen met een eigen stijl vind ik veel beter dan met de kudde meegaan. en wat is perfect? Betekent dat dit het beste is? Kom, leef je eigen leven en laat je niet gek maken met je hersenspinsels
  • Christine 03-01-2019 15:45
    Misschien helpt het om een aantal basis kennis over stylen in acht te houden: - Combineer geen drukke printjes bij elkaar - Combineer met de juiste kleuren - Zwart is altijd goed (en heel hip momenteel) Verder is het misschien een tip om eens te kijken naar "model" kinderen op bepaalde verkoopsites voor kinderkleding. Daar kan je ook leren hoe bepaalde dingen gecombineerd worden. Verder denk ik dat de kans groot is dat het idee dat jouw dochter door vreemde mensen bekeken wordt meer tussen je oren zit.. Een kind kan een hoop hebben wat kleding betreft, dus als dat echt zo is dan moet je het wel heel bont maken.