Vriend wil naar het buitenland

Ik heb mijn situatie even als stelling opgeschreven:

Je kent je partner een x-aantal jaren. Na jaren komen jullie dichter bij elkaar en er ontstaat een relatie. Het is nu een maand officieel. Jullie zijn allebei ontzettend gek op elkaar, beide toe aan een serieuze relatie en kinderen. Jullie wonen momenteel niet samen en hoewel de kinderwens aanwezig is, wachten jullie daar nog ongeveer twee jaar mee.

Jij woont op jezelf in een appartementje en je vriend woont door omstandigheden tijdelijk thuis. Jij hebt een net wat closere band met familie dan hij heeft en hij komt met het idee om te emigreren naar het buitenland. Je vriend deelt je mee dat hij drie banen aangeboden heeft gekregen. Één daarvan is in Amerika, één daarvan in Australië en één daarvan in Engeland. Alledrie redelijk goede functies. Jij als vriendin zijnde wilt je partner hier optimaal in steunen en bent bereid, welk land het ook wordt, het te willen proberen. Je stelt hiervoor wel een voorwaarde. Als jij het niets vindt, je familie en vrienden te erg gaat missen, je daar geen werk in jouw vakgebied zou kunnen krijgen, je de omgeving niet prettig vindt etc. Terug te willen naar Nederland. Je vriend zegt daarop dat hij je niet kan beloven mee terug te gaan en dat dat puur afhangt van het geluk dat hij daar vind en niet in Nederland. Wat doe je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Ijsco 13-07-2017 20:38
  Relatie verbeken
 • Kiki 14-07-2017 11:40
  Ik zou het doen!! Sterker nog ik heb het gedaan, geen spijt van gehad!
 • miami 14-07-2017 14:50
  egoïstische reactie van hem. Beiden moeten gelukkig worden. Jullie kennen elkaar lang maar pas een maand hebben jullie een relatie, veel te kort voor zo'n stap. Je kunt de sprong in het diepe maken en alles hier achterlaten wat jou dierbaar is(incl. baan)en dan ben je daar op jezelf aangewezen en ook op hem. Engeland is nog wel te doen, USA en Australië is wat lastiger, je gaat niet zomaar eventjes terug voor een bezoekje. En in de USA bijv. is het werkklimaat totaal anders dan hier. Mocht je niet gelukkig daar worden dan blijft hij daar en jij moet dan opnieuw beginnen, ook een baan zoeken en die liggen niet voor het oprapen. Bedenk ook dat je niet zomaar daar een baan kunt zoeken. Zet alle voors en tegens op papier. Maar als hij bij zijn mening blijft dat hij daar blijft terwijl jij daar ongelukkig bent, tja dan zou ik het wel weten.
 • Mus 16-07-2017 02:20
  Om te beginnen, je vriend Is gelukkig down to the earth. Heel oprecht ook. Hij kan een keuze maken uit 3 landen en als ik het goed begrijp ziet hij het wel zitten. Ik zou zelf niet meteen al mijn banden hier breken, zonder iemand als huisgenoot te hebben gehad! maar meegaan voor 2 maanden, dat je daarna alsnog kan kiezen wat je wilt gaan doen. Misschien ziet hij het straks niet meer zitten, Wat zal je dan doen? als jij het juist naar je zin hebt.
 • Sam 16-07-2017 21:27
  Uit je verhaal begrijp ik dat je het eigenlijk alleen voor hem zou doen en hoewel ik het erg kort vind, jullie relatie, vind ik dat wel bijzonder mooi. Voor mij lijkt het er alleen op dat hij hier niet gelukkig is en het voor jou niet veel uitmaakt. je geeft aan bereid te zijn alles te proberen voor hem, maar als ik het zo lees stelt hij jou niet als zijn gelijke en plaatst hij toch zijn geluk boven die van jullie samen. Niet per definitie verkeerd, maar dan was het voor hem beter om geen relatie aan te gaan. Kunnen jullie er niet uitkomen door het een trial te geven en te zoeken naar een compromis? Het is een situatie die eng is en moeilijk te voorspellen. Want wat jij hoogstwaarschijnlijk in je hoofd hebt is dat hij jou zou laten vertrekken als je ergens niet gelukkig bent. Aan de ene kant denk ik geef het een kans, maar zijn visie 'ik ga mijn geluk achterna ongeacht'. Dat is hoe ik het intepreteer, lijkt me erg onaangenaam. Als ik jou was, zou ik me afvragen of je dit doen voor een ander het waard vind. Je geeft aan dat jullie beide toekomstplannen hebben samen. Maar waar ben jij in zijn verhaal?
 • San 10-08-2019 14:30
  Zijn hier nog mensen met een lange afstandsrelatie? Graag zou ik met ze in contact willen komen.