Vriendin is dom bezig

Hallo allemaal,

Ik wil graag jullie advies horen over het volgende. In mijn vorige baan ben ik bevriend geraakt met K. Ze komt in het begin wat stug over en ze heeft veel ellende meegemaakt (waarover later meer), maar ze is een heel fijn mens als je haar beter leert kennen. Toen wij er een tijdje werkten, kwam nieuwe mannelijke collega bij, J.

In het begin konden K. en J. niet goed met elkaar opschieten. J. is een stuk jonger dan wij en zijn enthousiasme botste behoorlijk met haar gesloten persoonlijkheid. Eigenlijk sprak ze alleen met mij als vriendin en met de anderen hooguit als het niet anders kon, tijdens vergaderingen of zo.

Nu werk ik inmiddels ergens anders, maar ik zie K. nog regelmatig. Ze moet nu veel samenwerken met J. En dat vindt ze leuk. Sterker nog, ze vindt het geweldig! Ze vindt hém geweldig. Nu ze min of meer noodgedwongen haar stugge houding heeft losgelaten, blijkt zijn openheid en optimisme een enorme aantrekkingskracht op haar te hebben.

Wat is daar mis mee, zou je zeggen. En inderdaad, ook ik dacht er zo over. Ik vond het alleen maar fijn voor haar dat het goed leek te gaan. Maar inmiddels hou ik mijn hart vast. Ze is tot over haar oren verliefd. En ik zie geen enkel scenario voor me waarin dit kan werken. Ze is getrouwd, heeft kinderen (waarvan één een verstandelijke beperking heeft), kan op dit moment niet gaan scheiden en is een stuk ouder dan J. Bovendien, toen ik met hem enkele weken geleden wat ben gaan drinken, bekende hij dat hij het wel geinig vond om haar een beetje uit te dagen. Dus wat zij ziet als verliefdheid, is voor hem niets meer dan een lolletje en ik denk niet dat hij helemaal door heeft wat het met haar doet en hoe ze er kapot van zal zijn als de roze wolk barst.

Sommige mensen op dit forum zullen zich misschien wel herinneren dat ik zélf ook in een dergelijke situatie heb gezeten, waarbij ik alle noodsignalen en waarschuwingen vrolijk heb genegeerd. Met alle nare gevolgen van dien. Ik wil dat haar graag besparen. Maar hoe dring ik tot haar door?

Alle hulp is welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • miami 25-09-2019 13:39
  amai Eagle, heel lastig. Eigenlijk wil je het liefst je vriendin wakker schudden maar de kans is heel groot dat ze jou niet gelooft en het gooit op jaloersheid of zo. Kan ook zijn dat ze naar je luistert maar ik denk dat dat ander scenario veel groter is. Het beste is eigenlijk is om naar haar te luisteren en je kan daarbij heel voorzichtig je mening geven. Jouw situatie toen kan je een beetje bij betrekken. Verder kan je niets doen, ze moet er zelf achter komen. Maar ik weet mocht het zo ver komen dat ze een schouder nodig heeft om op uit te huilen dat jij er voor haar zult zijn en dat zal ze zeker wel waarderen.
 • Stephan 26-09-2019 14:38
  Hoi eagle, Klopt jouw naam heb ik eerder gezien in een soort gelijk situatie. Wat kan jij nu doen voor je vriendin,nou Ja ik denk gewoon allebei zeggen waar het op staat, beter nu die roze wolk weg dan later want hoe langer het door gaat hoe meer pijn het zal doen. Groetjes
 • Daphne 27-09-2019 06:14
  Apart dat jij in zo’n soort situatie hebt gezeten en dan naar andere mensen op dit forum vreemde reacties stuurt over vergelijkbare situaties. Lees net een verhaal van slippertje waarin jij ‘tsja’ stuurt. Verder kun je jou vriendin waarschuwen en veel meer dan dat kun je helaas niet doen.
 • Eagle 27-09-2019 13:47
  '@Daphne: Hoe is deze situatie vergelijkbaar met die van de schrijver van het verhaal 'slippertje'? Ik ben nog nooit van mijn leven vreemdgegaan. En mijn reactie kwam voort uit het feit dat de schrijver zélf al antwoord had gegeven op haar eigen vragen. Ik kon niet ontdekken óf en zo ja, welk advies ze nu eigenlijk wilde hebben. Bovendien was het behoorlijk puberaal geschreven. Dus tsja...dan weet ik het ook niet.
 • Tina 04-10-2019 08:58
  En ? Hoe is het afgelopen Eagle? Ik heb geen reactie geplaatst omdat ik bij God niet zou weten hoe je zoiets moet aanpakken. Moeilijk.
 • Eagle 04-10-2019 10:15
  Tot nu toe blijft het, naar haar zeggen, nog allemaal netjes en vriendschappelijk, maar ze blijft gek op hem, al denk ik inmiddels dat het meer om de aandacht gaat dan om hem zelf. Ik blijf om een afstand, blijf haar eerlijk zeggen dat ik het niet slim vind, maar tegelijkertijd kan ik het toch niet voorkomen als dit verkeerd gaat. Ik kan alleen maar hopen dat ze zichzelf dan weer bij elkaar kan rapen, al zal ik er echt wel voor haar zijn,
 • Mini 21-10-2019 19:33
  Dus ze gaat wel scheiden, maar nu nog niet? Past het gedrag van J bij zijn leeftijd nog een beetje speels? Misschien vond hij het te ver gaan om toe te geven dat hij misschien ook verliefd is of zou kunnen worden? Zo ja, als antwoord op deze vragen zou ik je willen adviseren om je er niet druk om te maken. Wat ik wel kan herkennen van je vriendin is dat ze geliefd, gezien en de nodige aandacht wilt wat heel normaal is. Je kan bijvoorbeeld met haar weekendjes weggaan in of buitenland dat ze ondanks haar vele zorgen thuis, tot haarzelf kan komen? Veel sterkte gewenst