Vriendin wil op vakantie vreemdgaan.

Dag lezers,

Ben benieuwd wat jullie hiervan vinden:

Binnenkort ga ik met een goede vriendin van me een lang weekend op vakantie. Gewoon een gezellige stedentrip, even weg van mijn zorg om mijn zieke moeder en voor haar even weg van een huwelijk dat zijn langste tijd wel heeft gehad.

We hebben aparte kamers geboekt, omdat we (door ervaring wijs geworden) anders allebei geen oog dichtdoen. Voor de grap zei ik nog: “dat is ook makkelijker als één van ons een leuke lokale kerel aan de haak slaat.”

Dat had ik dus beter niet kunnen zeggen…ze vond het een uitstekend idee! Leuk, zo’n avontuurtje met een stoere, gespierde vent, no strings attached, volkomen anoniem. Ze had er nu al zin in…

Ik ken haar goed genoeg om te vrezen dat, als ze de kans krijgt, er nog toe in staat zou zijn ook. Ik misschien ook, maar ik heb geen man en kinderen thuis.

Wat moet ik nu? Er grapjes over blijven maken? Haar duidelijk maken dat ze dat gewoon niet kan maken, hoe slecht haar huwelijk ook is? Moet ik haar op tijd uit een café wegslepen als ik zie dat ze op de versiertour gaat?

Of moet ik het (stel je voor dat het haar lukt…) maar gewoon laten gebeuren en me er niet mee bemoeien? Maakt me dat dan niet medeplichtig aan haar overspel? Of gaat het me echt niks aan? Maar hoe moet ik dan haar man onder ogen komen? Of haar kindjes?

Ik verheug me nog steeds op onze minivakantie, maar ik maar me wel een beetje zorgen…

Wat zouden jullie doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Tina 09-02-2018 17:04
    Je schrijft zelf dat haar huwelijk zijn langste tijd wel gehad heeft . Als ze het echt wil , zal je haar niet kunnen tegen houden . Je kan ook met haar afspreken dat deze citytrip tevens ook alleen een ‘ meidentrip ‘ is . Je kan haar ook uitleggen waarom je met dit voorstel komt . Ik vind dat je wel degelijk erwat van mag zeggen tegen haar . Het is inderdaad niet niks als zij jou met zo’n geheim zou opzadelen . Denk eraan , dan geldt deze regel ook voor jou . Ook al ben jij zo vrij als een vogeltje in de lucht . Geniet van jullie stedentrip zonder kerels . En kijk uit Eagle ,wat je in de toekomst tegen haar zegt .
  • miami 10-02-2018 14:37
    een lang weekend weg(lekker)en dan nog een vent scoren? Jeetje zeg, dan moet je wel wanhopig zijn. Maar goed, je kunt het met haar erover hebben zo van 'joh dat wad een geintje van me, je gaat toch niet echt zoeken naar een man voor 1 nacht?' Uiteraard, net als Tina het zegt, jij dan ook maar niet maar zoals ik het al zei, in een lang weekend een man zoeken en vinden. Zonde van je tijd, ik neem aan dat het de bedoeling is dat jullie gaan genieten van wat de stad te bieden heeft. Dat haar huwelijk niets meer voorstelt is geen reden om dan zomaar een vent op te pikken. Vertel het haar gewoon dat je er niet op zit te wachten als ze dat echt van plan is. In ieder geval heel veel plezier, geniet ze!
  • Eagle 14-02-2018 10:33
    Bedankt dames, voor jullie reactie. De plannen voor ons weekendje weg krijgen steeds vastere vormen en ik kan inmiddels melden dat we hebben afgesproken om er, zoals Tina al zegt, een 'girls only' vakantie van te maken. Flirten mag, maar er gaat niemand mee terug naar ons hotel. En dat geldt dan inderdaad voor ons allebei. Mocht ik er mijn grote liefde tegenkomen (stel je voor zeg), dan kan ik altijd nog zien of ik nog een keer alleen terugga of zo. Zie je me straks in "Grenzeloos verliefd" (voor geen goud). Ik denk dat ze het opperde als een soort wanhoopskreet. Ze wil zo graag weer eens gezien en gewaardeerd worden en thuis zit er dat helaas niet in. Maar ze gaf aan niet zo wanhopig te zijn dat ze halsoverkop met de eerste de beste die haar wat aandacht geeft, het (hotel)bed in wil duiken. Dus ik hoop gewoon dat we veel lol samen hebben en dat ze even haar uitzichtloze huwelijk kan laten voor wat het is.