Vriendschap verbreken?

Ik ben al 10 jaar bevriend met een man, en de laatste 2 jaar heel intens contact gekregen. Dermate dat ik verliefd op hem ben geworden. Tot een half jaar geleden waren we ook collega’s en zagen we elkaar dagelijks. Wij zijn beiden getrouwd en ik dacht dat we ons contact, dat eigenlijk op een gegeven moment steeds vaker seksueel getint werd, in de hand kon houden. Juist omdat het met een vriend was die ik 100% vertrouwde. Hij was altijd erg respectvol en lief voor me. Op een gegeven moment heb ik toch de gok genomen en gezegd dat ik gevoelens voor hem had. Hij reageerde heel goed en fijn maar zei wel dat het niet wederzijds was. Hij liet me weten dat wat hem betreft er niks zou veranderen tussen ons en dat bleek ook de weken daarna. We hadden ons gewone dagelijks contact en dat was fijn.
Maar na 6 weken verdween hij opeens. Nauwelijks meer reactie op m’n app en we belden niet meer. Afspreken met hem is sowieso altijd een drama want altijd druk. Vorige week heb ik dan toch een uur of 2 met hem kunnen spreken en hij gaf aan dat ie wellicht toch afstand had genomen vanwege mijn bekentenis, hij leek zelf niet goed te weten wat ie ermee aan moest. Hij wilde me niet kwetsen, wil zorgvuldig met me omgaan. Blablablabla. Hij vroeg me ook wat ik nodig had, hoe hij me zou kunnen helpen dus ik gaf aan: laat eens wat van je horen, blijf met me praten.
En nu is het dik 2 weken later en geen woord meer van hem. Geen reactie op wat ik heb gestuurd, geen interesse uit zichzelf.

Ik heb hier ontzettend veel moeite mee. Buiten het feit dat ik hem mis, voel ik me echt onheus bejegend. Ik kom niet eens meer in hem op kennelijk. Vragen aan mij wat ie kan doen en er vervolgens totaal niks mee doen; ik word er boos en verdrietig van. En nog altijd zit ie in m’n hart. Ik heb een dubbel gebroken hart nu denk ik. Ik weet niet meer wat ik moet doen om me beter te voelen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Marcel 30-07-2023 07:12
    Hallo, Jullie vriendschap is veranderd in de zin dat er diepere gevoelens zijn. Jullie zijn beiden gehuwd en hij weet niet goed hoe om te gaan met de nieuwe situatie. Neem ook afstand en het kan dan 2 kanten opgaan, of jullie komen weer tot elkaar of de vriendschsp verwaterd. Zo doorgaan is geen optie voor jou.
  • Jeannie 30-07-2023 23:08
    Op de eerste plaats, ik herken het. Zat ooit (nog niet eens zo lang geleden) in hetzelfde schuitje. Dus ik begrijp je gevoel. Maar het enige wat ik je kan adviseren is, hoe moeilijk het ook is, om hem even met rust te laten. Natuurlijk mis je hem. Het valt niet mee, dat begrijp ik, maar als je hem nu berichtjes blijft sturen, kan dat te opdringerig overkomen en als hij zijn huwelijk niet in gevaar wil brengen, zal hij ook uiterst voorzichtig moeten zijn. Zijn verantwoordelijkheid ligt toch echt eerst bij zijn gezin. Laat het even begaan. Laat hem merken dat je je op de achtergrond kunt houden. Net als bij mij, kan de vriendschap die je wil, zich weer herstellen. En kunnem jouw eigen gevoelens ook weer kalmeren. Enne...musschien dat je je in de tussentijd weer op je eigen man kunt richten? Ik wens je alle goeds.
  • Sofie 31-07-2023 07:17
    Door eerlijk tegen hem te zijn heb je hem in een situatie gebracht wat hem ongemakkelijk maakt. Het is wel duidelijk dat hij diepere gevoelens voor jou heeft maar nooit zijn vrouw wil bedriegen of verlaten. Dit maakt hem angstig en weet even niet met de situatie om te gaan en slaat op de vlucht. Hij weet als hij te close is met jou zijn ware gevoelens voor jou dan niet meer onder controle heeft en dan erg veel op het spel staat zoals scheiding. Hij heeft nu een goed huwelijk en wil dat niet op het spel zetten door zijn verliefdheid. Logisch dat hij niet eerlijk is over zijn gevoelens en afstand neemt. Als je zelf goed naar je gevoel luisterd dan voel of weet je ook wel dat hij wat meer voor je voelt. Neem ook afstand...Het kan twee kanten op gaan. 1. Jullie vriendschap bloed zo dood of 2. Jullie komen tot elkaar en er gaat dan meer gebeuren tussen jullie. Bij de 2e moet je afvragen of je dat wil naar je partners toe.