Waar is mijn beste vriendin gebleven?

Hallo allemaal,

Ik had sinds de middelbare school een beste vriendin. We deden alles samen en hadden de grootste lol samen. Ook vertelden we elkaar alles o.a. ook onze grootste geheimen. Ik steunde haar toen haar grootouders overleden waarbij ik naar beide begrafenissen ben geweest. Een van de twee overleed toen we even geen contact hadden maar ik vond het belangrijk om haar te steunen omdat ik wist hoeveel haar grootouders voor haar betekenden. Ook toen 1 van haar ouders ziek werd heb ik haar gesteund. Uiteindelijk kreeg zij een serieuze relatie en heb ik haar hierin gesteund maar het contact werd hierna steeds minder. Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik min of meer ingeruild was voor een andere vriendin. Wat mij betreft ook ok gezien we allemaal ouder worden en veranderen maar sindsdien reageerde nauwelijks tot niet en werd ik nergens meer voor uitgenodigd. Jaren later vroeg ze opeens vanuit het niets of ik met een feestdag iets wilde gaan doen. Best vreemd omdat dit weliswaar een oude traditie van ons was maar ik mocht de laatste jaren niet meer mee omdat ze met de andere vriendin ging. Ik had er dus niet op gerekend en had die dag andere verplichte plannen (iets voor mijn werk en omdat de rest van de week bomvol was kon het alleen op die dag). Ondanks mijn uitleg reageerde ze niet meer en achteraf kwam ik erachter dat ze me alleen gevraagd had omdat haar andere vriendin andere plannen had en haar partner ook.

Het heeft me veel pijn gedaan maar ik besloot om verder te gaan met mijn leven. Fastforward naar dat mijn vader overleed. Gezien we elkaar al jaren niet meer gesproken hadden omdat ze nergens meer op reageerde heb ik niet eens de moeite meer genomen om dit met haar te delen. Zonder mijn medeweten heeft een gezamenlijke vriendin dit wel met haar gedeeld. Blijkbaar voelde ze de behoefte om haar geweten te sussen omdat ze me appte. Dit bericht was zeer kort en onpersoonlijk maar omdat ik op dat moment zowel mijn vader als mijn oude vriendin miste heb ik gereageerd. Ik bedankte haar en vertelde hoe het ging en wat er was gebeurd met mijn vader. Ik kreeg echter geen enkele reactie meer. Ik snap nog steeds niet waarom ze een bericht zou sturen wanneer ze zich eigenlijk helemaal niet interesseerde in mij of mijn vader. Zelfs mensen die ik tot oppervlakkige en/of zakelijke contacten reken toonden meer interesse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Carmen 06-12-2020 23:35
    Heel herkenbaar helaas! Zo zijn mensen te druk met zichzelf of simpelweg niet geïnteresseerd ,ik heb ook zoiets meegemaakt, heb nog een aantal keren geprobeerd om onze vriendschap op te pakken en is niet gelukt vind het prima zo ! Want een echte vriendin was ze toch niet,ik raad jou hetzelfde aan laat het los ,als je de behoefte hebt om haar te vertellen kun je dat doen en afsluiten.
  • Beverly 07-12-2020 11:11
    Het zijn altijd moeilijke momenten als deze die het verschil laten zien tussen echte vrienden en vage kennissen. Jouw voormalige vriendin is door de jaren heen duidelijk van categorie verschoven. En weet je, dat is helemaal niet zo erg. Dat gebeurt gewoon. Waarschijnlijk heeft ze even beleefd willen zijn en je daarom toch een berichtje gestuurd, misschien zonder iets ervan te verwachten. Ik zou zeggen, laat het gaan. Kijk naar de mensen op wie je altijd kunt rekenen, ongeacht de situatie. Hou je herinneringem aan een fijne vriendschap, zoek er niet meer achter en ga door. En ik wil je ook sterkte wensen met het verlies van je vader. Ik weet hoe zwaar het kan zijn.
  • Monique 07-12-2020 13:59
    Gecondoleerd. Sommige egotrippers willen alleen hun nieuwsgierigheid bevredigen door te willen weten hoe en waaraan iemand gestorven is. Ze hopen het liefst op smeuige details. Ik raad jou aan om haar nummer te blokkeren en vervolgens te verwijderen. Nooit meer aandacht geven aan dit onbeschoft stuk vreten. Ze is het niet waard! Sterkte.