Wanneer werk informeren

Hoi lezers,
Ik heb een tijdelijk contract en deze loopt af per 1 juni bij werkgever A. Ik heb een andere baan geaccepteerd per 1 juni bij werkgever B. Wanneer dien ik werkgever A te informeren? Er is geen opzegtermijn, toch? Vanwege het eindigen van het contract van rechtswege. En zeker omdat ik geen eventueel nieuw contract ga ondertekenen. Liefs Vlinder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Jeannie 20-03-2022 00:25
  Voor zover ik weet hoef je dit helemaal niet te melden bij je huidige werkgever. Als je contract is afgelopen, hebben zij er niets meer mee te maken waar en per wanneer je bij je nieuwe werkgever aan de slag gaat. Veel geluk met je nieuwe baan straks.
 • wijsneus 20-03-2022 01:06
  Hoe lang opzegtermijn bij tijdelijk contract? Een tijdelijk contract eindigt automatisch, oftewel 'van rechtswege'. Je kunt het niet tussentijds opzeggen. Er is dus geen opzegtermijn. Behalve als je werkgever en jij daar afspraken over hebben gemaakt in je contract. Even je contract nalezen dus.
 • Vlinder 20-03-2022 09:40
  Bedankt voor jullie reacties! Ik heb een maand opzegtermijn, staat vermeld in het contract. Alleen omdat het eindigt lijkt het mij niet van toepassing.
 • wijsneus 21-03-2022 00:49
  Mooi zo, dan is die maand opzegtermijn zo goed als zeker voor het geval je wel eerder had willen vertrekken, dan willen ze natuurlijk even tijd hebben om een ander te zoeken. Maar dit sluit mooi op elkaar aan gelukkig. Heel veel plezier op je nieuwe werkplek alvast!
 • Vlinder 21-03-2022 20:59
  Dank wijsneus!