Wat doen in deze situatie?

Hallo Allemaal,

ik heb even jullie advies nodig want ik weet niet zo goed meer wat ik kan doen of dat toch het beste is om de vriendschap te beëindigen.
ik doe dit niet om iemand zwart te maken maar ik weet het niet zo goed meer.

Sinds mijn middelbare heb ik altijd een beste vriendin gehad, na de middelbare is zij gaan werken en ik verder gegaan op het MBO zelf ben ik nu sinds een 1,5 jaar 40 uur in de week aan het werk en zij 24 uur.

nu ik 40 uur in de week werk heb ik zelf een stuk minder tijd om af te spreken en dat is begrijpelijk daarnaast probeer ik altijd tijd voor anderen vrij te maken en dus ook voor haar maar dat lukt dus niet altijd.

Ik en mijn vriend hebben sinds kort een koophuis waarvoor wij vanalles moeten regelen en daar zit ook wat tijd in, daarnaast heb ik een nieuwe baan gekregen waarbij ik ook 40 uur werk. ik heb haar vaker uitgelegd dat ik nu wat minder tijd heb om af te spreken en dat ik dat niet elke week meer kan, afgelopen tijd heb ik nog wat gedronken met haar en films gekeken en dat was allemaal goed en gezellig,

laatst kreeg ik ineen keer een bericht van haar: als ik niet meer tijd voor haar vrij maak dat ze niet weet wat ze wil, ze heeft zelfs gezegd dat ze op vakantie wil, maar ik heb haar eerlijk gezegd dat het dit jaar niet gaat lukken inverband met alle kosten voor ons koophuis daarentegen had ze vorig jaar de kans van mij gekregen om mee te gaan en dat wou ze totdat ze op het laatste moment afzegde.

nadat ze dit had gestuurd ben ik weer langs haar gegaan en haar uitgelegd dat het niet gaat lukken inverband met het koophuis en heb ik haar ook laten zien wat voor huis we nu hebben daarna zijn we wat wezen drinken en een film wezen kijken. en toen leek ze het te begrijpen. Altans dat dacht ik… want ik heb haar ook gezegd dat ik het jammer vind dat ik nu minder tijd heb.

want nadat ik bij haar was geweest kreeg ik 2 dagen erna weer berichten dat ik teveel aan mijn toekomst denk en dat ik geen tijd voor haar maak, en dat ze niet weet wat ze wil met me.

hierop heb ik gereageerd dat ik altijd tijd probeer te maken maar dat het tegenwoordig gewoon wat lastiger is. sinds ik dit had gestuurd heeft ze me twee weken genegeerd.

Daarna stuurde ze me uit het niets, dat ze haar ex vriend wil aanklagen omdat hij langs haar huis rijd, maar ik weet dat hij daar een paar straten verderop werkt al 6 jaar en zij weet het ook, maar ze ziet het als stalking, die jongen daarentegen heeft niks verkeerds gedaan en doet niet meer dan alleen naar zijn werk rijden. ( het is nu 2 jaar uit tussen hun ze zijn goed uit elkaar gegaan.)

ik heb tegen haar gezegd dat ze hem los moet laten en verder moet gaan, want ze zoekt zelf het contact en stuurt verzoeken naar hem nu wil ze dus dat ik mee ga doen om wraak te nemen maar ik doe daar afstand van en heb ook gezegd dat ik me er buiten laat. dus ze heeft tegen me gezegd dat ze dit niet leuk vind en negeert me nu alweer bijna een week.

ik weet eerlijk gezegd niet meer wat ik moet doen en wat ik tegen haar kan zeggen want alles wat ik doe of zeg lijkt fout.

wat zouden jullie doen in deze situatie ( ik heb zo goed mogelijk geprobeerd te verwoorden.. graag hoor ik jullie mening en wat jullie zouden doen

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wijsneus 01-02-2024 07:38
    En het is je beste vriendin omdat...?