Wat geef je qua bedrag feest,trouwen,kinderfeest etc

Ik vind het altijd zo moeilijk wat voor bedrag je moet geven voor een feest. Voor een trouwfeest ben ik wel uit. Maar nu binnenkort zijn wij als gezin uitgenodigd op de verjaardag van de buurman die 65 wordt.Wat geef je dan qua bedrag? Of toen mijn nichtje van 21 jaar aangaf voor haar verjaardag het liefst geld wilde hebben. Mijn dochter heeft een feestje van een vriendin die 14 wordt. Dat meisje had het liefst geld. Wat geef je dan? Ik heb geinformeerd bij een ander meisje. Zij geeft dat meisje 20 euro met een tijdschrift en een zak snoep. Ik vind dat best gortig maar aan de andere kant die twee zijn elkaars beste vriendinnen. Mijn dochter kent haar alleen van hockey en gaan alleen met elkaar om als er vanuit hockey door de meiden onderling wat wordt georganiseerd. Leuk groepje meiden!
Wat is redelijk? Ik wil niet bij de buurman als een gierigaard overkomen maar ook niet als een golddigger. Dat ze denken daar heb je familie Visser weer.
Laatst gaf een vriendin een feest en wij gaven 25 euro maar ik beproefde en ze zou mij er nooit op afrekenen of erover hebben dat de anderen blijkbaar een ander (voor mij onbekend bedrag) hebben gegeven. Ik wil niet uit de toon vallen dus wat zijn normale bedragen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jeannie 14-10-2022 17:26
    Kan me goed voorstellen dat dit lastig is, maar ik heb alvast één tip voor je: geef niet meer dan je missen kunt, omdat "anderen" dat ook doen. Die hebben niets met jullie financiële toestand te maken. Dus daar zou ik lekker mijn schouders over ophalen. Als ze je te zuinig vinden, word je niet meer uitgenodigd en bespaar je vanzelf. Oké en nu praktisch. Voor je buurman ergens tussen de 20 en 30 euro, misschien gepaard met een lekker flesje wijn of zo. Voor je nichtje zit ik aan hetzelfde te denken. Voor een kind van 14 is denk ikern tientje al heel redelijk. Kan je ook een klein cadeautje bij verzinnen. Het idee van een klein (zelfgemaakt?) Extraatje naast het geldbedrag laat je ook meteen zien dat je echt aan de persoon hebt gedacht en er je best voor hebt gedaan. Over het bedrag hoeven ze dan toch niet te klagen?