Wat mijn vriendin adviseren?

Mijn beste vriendin is een hele serieuse vrouw. Mooi en slim ( werkt als plastisch chirurg).
Ze is nooit rebels of wat dan ook geweest. Rond haar 13e had ze al verkering en zo rond haar 20e woonde ze samen met hem. Zij hadden verschillende leefstijlen. Hij was sportief en ging in het weekend voetballen en bleef daarna met zijn kamerraden tot de laatste uurtjes in de kroeg. Hij had geld en werkte als postbode. Zij zat altijd thuis met haar neus in de boeken en genoot van haar poes als gezelschap. Op intellect vlak klikte het niet meer en ze leefden als broer/zus. Na zo’n 8 jaar samen wonen betrapte zij hem dat hij wat rommelde met een vrouw die hij kende via voetbal. Ze was kortdadig en ging bij hem weg. Hij stond er volledig achter. Daarna probeerde hij als vriendschappelijk contact met haar te leggen maar dat wilde ze niet want zij had inmiddels ook een nieuwe vriend leren kennen. Hij is in die tijd wat los geslagen en zij trouwde. Uiteindelijk kregen zij en hun man een zoontje.
Hij woont inmiddels als zo’n 5 jaar samen met een vrouw die 2 kinderen heeft (pubers).
Zij blijkt wat geestelijke problemen te hebben waar die kinderen jaren mee moesten leven en daar mankeert ook van alles aan. Mijn vriendin had van haar ex zijn broer gehoord dat hij nog jaren na die tijd het moeilijk mee had dat zij uit elkaar waren en niet begreep dat hij nog steeds bij die vrouw bleef want hij was er helemaal niet gelukkig mee. Hij heeft zijn broer in vertrouwen verteld dat hij haar kinderen ziet als zijn kinderen en een stabiele basis wil geven en eerst wilt wachten totdat zij opzichzelf wonen en dan wel ziet wat hij doet.

Mijn vriendin had hem zo’n 15 jaar denk ik haar ex niet gezien en kwam hem toevallig tegen. Hij begroette haar met een kus en het voelde vertrouwd. Hij heeft wat intieme dingen bij haar gedaan in een steegje. Op dat moment wilden ze wel allebei verder.Ze hadden geen tijd om telefoonnrs te verwisselen en hebben weer morgen afgesproken voor sex in dat steegje.

Ondertussen is ze wat bijgekomen en voelt zij zich erg schuldig tegenover haar man en kind. Ze houd van hun en niet van haar ex. Ze kan wel voor haar kop slaan dat het is gebeurd.Toch twijfelt ze of zij morgen er heen zou gaan want verlangt wel naar de sex.
Tevens houd ze absoluut niet van bedrog en durft het haar man niet te vertellen.Ze houdt van hem en die zou haar verlaten en dat zou ze haar zoontje nooit willen aan doen.

Dus mijn antwoord op haar vraag “wat moet ik doen?” Was dan ook…Zeg niks tegen je man en ga niet naar je ex”

Ze geeft aan dat ze nu al ziek is van de schuldgevoelens wat ze heeft naar haar man toe en er niet mee valt te leven met zo’n geheim maar als ze het verteld 100% zeker weet dat hij haar verlaat en hun zoon er de dupe door wordt.
Dit wilt ze haar zoon niet aan doen en tevens is de spanning en opwinding zo groot dat weer een ander stemmetje in haar zegt “ga morgen naar je ex en sluit de relatie op zo’n manier goed af” Zij hebben destijds hun relatie niet goed afgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Loes 13-12-2020 14:35
  Update: mijn vriendin is naar dat steegje gegaan om persoonlijk te zeggen dat ze niet vreemd wilt gaan met hem en om dingen uit te praten wat in het verleden met ze is gebeurd. Ze zei er is iets en de chemie waardoor we beseffen een relatie zit er niet in maar ze kunnen ook niet zonder elkaar. Ze is niet verliefd op hem maar ze zegt niemand begrijot mij zoals hij dat doet. Ze hebben wel gezoend en ze vond dat erg fijn.Ze zegt dat ze met hem voel ik mij van binnen weer compleet dat puzelstukje wat altijd ontbrak is weer gevonden. Ze geeft aan dat ze houd van haar man en zoontje. Pfff ik weet niet wat ik moet adviseren en heb maar gezegd volg je gevoel. Ze zegt als ik mijn gevoel volg dan komt het uiteidelijk niet goed.Haar man waar ze zoveel van houd zou dit nooit accepteren.
 • miami 13-12-2020 16:04
  ja, ja niemand begrijpt haar zoals hij dat doet, daarom ging hij vreemd. Als ze echt van haar gezin houdt dan ziet ze hem niet meer. Maar ik neem aan dat haar man haar niet zo begrijpt, tja
 • Karin 13-12-2020 17:50
  Plastisch chirurg. Wanneer heeft ze haar co-schappen gelopen dan, en zich gespecialiseerd in plastische chirurgie? Waarom als een goedkope del afspreken in een steegje als je tonnen p.j. verdient? En hoe weet je exact wat er in het hoofd van je vriendin omgaat.... Heel bijzonder verhaal weer, dat 'ik zou het NOOIT WILLEN DOEN maar ik ga wel morgen'. Lekker laten gaan, haar verhaal rammelt als een bus knikkers. Geef haar geen aandacht, allemaal flauwekul. Alsof je arts kan worden thuis op de bank :-) ps: ik zou wel morgen even Veilig Thuis inschakelen, hoog tijd dat haar kind onder toezicht komt te staan: ze is ernstig ziek in haar hoofd dat snap je toch ook wel.. triest maar waar, ik zie aan de vele fouten in je verhaal dat je zelf niet veel scholing hebt gehad maar dit is echt godsonmogelijk.
 • Loes 14-12-2020 07:57
  '@Karin: Ik vind je reactie raar. Klopt ik kon helaas niet goed leren.Wat is er erg aan vakmensen? Maar ik doe mijn best om mij altijd verder te proberen te ontwikkelen ookal ben ik al 41 jaar. Ik heb door inzet toch een vrij goede functie. @Miami: bedankt voor je reactie. Ik heb nu ook aangegeven dat ze mij hiermee niet lastig moet vallen.En gezegd "Als ze echt van haar gezin houdt dan ziet ze hem niet meer".
 • Beverly 14-12-2020 14:53
  Adviseer je vriendin om haar tarieven te verhogen; dan houdt ze er nog een zakcentje aan over.
 • Karin 14-12-2020 18:40
  Weet je wat ik raar vind? Dat je in de slachtofferrol kruipt en NERGENS antwoord op hebt. Hoe zit het met die co-schappen van je vriendin, dat kan je toch wel beantwoorden? Héél raar inderdaad. Op m'n andere vragen heb je ook geen antwoord. Maar langs de andere kant; geen antwoord is ook een antwoord... het ga je goed! ;=)