Wat te doen met deze vriendschap

Hallo allen,

Ik zit even met het volgende en zou graag jullie advies willen.

Ik heb een vriendin waarvan ik al langere tijd twijfels heb om dit contact voort te zetten. Ik ken haar als sinds mijn middelbare schooltijd, dus ik heb er de laatste tijd veel energie ingestoken om deze vriendschap te behouden.

Echter, de laatste keren, wanneer ik haar een Whatsappje heb gestuurd, leest zij hem wel, maar reageert niet. Soms weken niet. Ze plaatst wel uitgebreide berichten op Facebook, veranderd naar profielfoto van Whatsapp meerdere keren en reageer zelfs op mijn Facebook berichten.

Ze vergeet mijn verjaardag, heeft tot op heden geen reactie gestuurd op mijn Whatsapp-bericht en ik ben blijkbaar geen prioriteit voor haar. Ik heb haar er eerder op aangesproken en toen kwam zij met allerlei excuses. Ik heb het voor lief genomen en er niet meer over gesproken, maar dit steekt mij wel.

Zal ik nogmaals het gesprek aangaan of het laten voor wat het is?

Alvast bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • ELLEN 19-09-2022 14:50
    Dit is toch duidelijk? Mijn vriendschapoen zijn op 1 vriendin na allemaal sinds de middelbare school helemaal verwaterd dat gaat eenmaal zo. Geen energie insteken.
  • Jeannie 19-09-2022 19:02
    "Never make someone a priority when all you are to them is an option." - Maya Angelou Mooier kan ik het niet zeggen. En ik denk dat je stiekem allang weet wat je te doen staat, maar de stap nog niet durft te nemen. Omdat het geeoon pijn doet iemand te verliezen van wie je zoveel meer had verwacht. Dat kan ik heel goed begrijpen en ik denk honderden mensen met ons. Soms moet je aan een dood paard niet meer willen trekken. En dit paardje is mors- en morsdood. Ze is je energie niet waard. Laat het maar rustig uitwaaien en richt je op mensen die evenveel willen investeren in een vriendschap met jou als jijzelf. Je verdient niet minder.
  • monica 17-10-2022 17:23
    Lieve meid, Hoe moeilijk het ook is. Aan je verhaal te horen lijkt het mij beter om de stap te zetten om voor jezelf te gaan kiezen. Wachten op iemand die geen bericht stuurt kan ontzettend pijnlijk zijn. Ik zelf heb dit in het verleden ook meegemaakt. Nadat ik besloten had om het los te laten en niet meer direct op haar te reageren voelde ik mijzelf een stuk beter. Kies voor jezelf en volg je gevoel! Sterkte