Wel of geen vergoeding vragen?

Twee jaar geleden hebben mijn man en ik in Spa je een woning gekocht. Op het terrein staan drie gastenverblijven. Wij zijn er alleen in de vakanties daar. Om de kosten wat te dekken verhuren wij sinds een jaar de gastenverblijven aan toeristen.
Als wij daar zijn in de vakanties houden wij altijd twee gastenverblijven vrij. Wij krijgen dan altijd bezoek van familieleden,vrienden of kennissen.Gezellig allemaal maar ze zijn er duidelijk om vakantie te vieren en kan ik de bedden verschonen,eten maken,handdoeken wassen etc.
Ondanks het gezellig is is het voor mij niet echt 100% vakantie. Mijn schoonouders vetrokken met rotzooi en er kon geen bedankje van af.
Mijn schoonzus en haar gezin dachten er ook wel gratis te kunnen verblijven en zeiden op 1 avond “wij trakteren als dank vanavond op pizza” Voor de rest van de 2 weken had ik voor alles gezorgd.
Waar en hoe trekken wij een grens en aan wie wel of niet kunnen wij een bijdrage vragen?
Als mijn zus komt helpt zij flink mee en heb er juist profijt van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jeannie 15-08-2022 18:34
    Ik zie er echt geen probleem in om van familie, vrienden en kennissen een bijdrage te verwachten. Je hebt er toch je onderhoud, je werkuren, je boodschappen en andere kosten aan en ik denk dat het niet onredelijk is om iets tegenover je gastvrijheid te verwachten. Ga er anders eens even een avondje goed voor zitten en reken eens uit wat je zoal kwijt bent per week/maand aan eten, wassen, energie, benzine, enz. als je gasten hebt. Niet iedereen zal er blij mee zijn, maar dan weet je meteen weer wie je wel of beter niet uit kan nodigen. En komen er een keer mensen langs die je heel graag mag, maar die niet zo goed in hun geld zitten, dan kan je misschien met hen regelen dat ze bij jou verblijven in ruil voor wat extra hulp in en rond de verblijven. Zoals je dat nu bij je zus doet. Ik wens je nog veel mooie momenten met vrienden en familie die begrijpen dat ze niet alles voor niets kunnen krijgen.