Werk stress

Hi allemaal! Ik wil even iets delen en graag jullie mening erover horen. Ik ben sinds nou laat ik zeggen 1 jaar werkzaam bij een winkelketen voor 3 dagen in de week. Op mijn sollicitatie gesprek is er gevraagd of ik behoefte heb om door te groeien waarop ik duidelijk nee heb gezegd, toch heb ik continue het gevoel dat er meer van mij word verwacht. Zo begon het dat we gingen verhuizen naar een groter winkelpand en er een sleutelhouder bij moest komen, waarop ik heb gezegd dat ik daar liever voor pas. Er werden nieuwe mensen aangenomen die wel verantwoordelijkheden werden maar stuk voor stuk zagen ze daar geen potentie in of stopte ze met het werk en de sollicitaties bleven uit waardoor er een te kort aan personeel ontstond. Toen brak de zomer aan en is er mij gevraagd of ik zou willen helpen met invallen of een dag te draaien zodat mijn manager en de assistent ook afentoe een dag vrij hadden en onder het mom van collegiaal zijn heb ik daar ja op gezegd met een beetje tegenzin.. ik heb dit later nog aangekaart bij mijn manager dat ik er niet zo blij mee was en dat het eenmalig is omdat ik het eenmaal had afgesproken. Nou is het zowat november en heb ik nog steeds de sleutel en word ik continue voor het blok gezet zodra er iemand niet is of vrij wilt en ik heb moeite met nee zeggen, helemaal omdat ik dit al eerder heb aangegeven voel ik mij totaal niet serieus genomen. Over mijn rug gaan collega’s eerder weg of laten ze mij de dag opstarten zodat ze zelf kunnen uitslapen of dergelijks. Het is niet dat ik het hun niet gun maar ik wil al die verantwoordelijkheden helemaal niet en ik word daar overigens ook niet voor betaald want als de manager of de assistent niet aanwezig is en er zijn klachten of er is iets aan de hand moet ik die klanten te woord staan, ik ben verantwoordelijk voor de winkel en het personeel en ik moet ze aansturen terwijl ik dat helemaal niet in mij heb. Ik voel me totaal niet serieus genomen zeker omdat ik dit al meerdere keren aan heb gegeven en dat hun met hun rug tegen de muur staan als er een zieke is of oid is dat helemaal niet mijn probleem, hun worden daar voor betaald, niet ik. Ik vind het zo vervelend dat ik de laatste tijd helemaal niet meer met veel plezier naar mijn werk toe ga omdat ik elke dag mezelf afvraag wat komt er vandaag weer? Wat word er vandaag weer van mij gevraagd?. Ik heb volgende week een gesprek met mijn manager want een collega van mij heeft deels haar mond open getrokken dat ik het niet meer zie zitten alleen ik kan mezelf heel lastig uitspreken op dit soort gesprekken of überhaupt tegen mijn manager omdat ik bang ben voor haar reactie en ook geen scheve gezichten wil op mijn werk. Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Sofie 28-10-2023 14:19
    Omdat jij geen "nee" durft te zeggen en niet zo'n type bent met een grote mond die gelijk zegt wat er op staat maakt men van je zachtaardigheid/goedheid gebruik. Je moet hiervoor waken anders krijg je stress. Ik snap dat zulke gesprekken met je manager erg vervelend zijn maar bereid goed van te voren voor wat jij wil en sta op je strepen. Laat je niet onder modderen door iemand die communicatief erg sterk is. Oefen thuis van te voren op vragen die je verwacht. Ga stiekem ondertussen kijken naar een andere baan en hou je mond er over totdat je zekerheid hebt.
  • Elise 02-11-2023 09:53
    Hi Sofia, Wat vervelend om te horen. Mogelijk door jou gebrek om nee te kunnen zeggen hebben je collega's/manager het niet eens door. Je werkt er al enige tijd en wat er in het sol. gesprek besproken is, is wellicht allang vergeten. Je hebt het over een winkelketen, dus ik ga ervanuit dat er ook een HR manager is? Als dat inderdaad zo is zou ik het gesprek met een HR medewerker aangaan i.p.v. je manager. Is die er niet dan zou ik alsnog het gesprek met je manager aangaan en de punten die je wil bespreken duidelijk op papier zetten zodat je ook niet kan afwijken van wat je hart wil en wat je mond zegt. Succes!