Wie helpt me?

Daar zit ik dan. Een dertiger die 10 jaar in de gevangenis heeft gezeten voor moord met voorbedachte rade terwijl ik het aantoonbaar niet heb gedaan. Ben al 13 jaar bezig met het bewijzen van mijn onschuld, maar dat lijkt een illussie te zijn. Nu zit ik hier, aan tafel met in de ene hand een vuurwapen en in de andere een mes. Ik vraag mezelf af; is dit de dag dat ik wraak neem? Even uitleggen.
Ik had een rooskleurige toekomst, knappe vriendin, leuke baan met potentie en leuke sportactiviteiten. Toen ben ik onder meer door de verklaringen van deze vriendin komen vast te zitten, en tijdens de rechtszaak is alles wat kon misgaan ook daadwerkelijk misgegaan waardoor ik dus ben veroordeeld. Al die gevangenisjaren ben ik doorgekomen met de gedachte dat ik me zou wreken op een ieder door wie ik onschuldig ben komen vast te zitten. Maar wat deed ik, de loser die ik ben? Na mijn vrijlating direct terug naar deze vriendin met wie ik nog steeds samenwoon. Ze treitert en kleineert me openlijk en dagelijks, en ze liegt en bedriegt me terwijl ik aan het werk ben. Dit kan ik nog niet bewijzen maar dit weet ik 100% zeker. Zelfs haar hele familie weet ervan en iedereen ontkent en beschermd haar uiteraard. Ik heb mijn beslissingen allang genomen maar ik wacht op de druppel. Bewijs van bedrog, een onverteerbare openlijke actie van haar jegens mij of iets dergelijks. Ik heb overal hulp gezocht en gevraagd maar nergens gekregen. Ik heb zelfs jarenlange therapie gehad in de gevangenis om van deze obsessie af te komen maar t lukt me niet. Ik begrijp mezelf niet. Ik ben hooggeschoold, heb een goede baan en ben nog steeds een goede sporter. Door mijn verleden als persoon heb ik BN ers in mijn telefoonlijst, en door mijn detentieverleden de meest beruchte criminelen. Ik vraag me echt af hoe lang ik dit nog allemaal ga pikken, en wie ik allemaal meeneem. Ik weet al dat ik direct levenslang krijg en daar heb ik vrede mee. Ik zal dan in ieder geval met een voldaan gevoel de gevangenis ingaan. Maar ik vraag me echt af; hoe durf je me zo te behandelen? Denk je nou echt dat omdat ik zo kalm oog van binnen en geleerd heb mijn emoties te bedwingen je mij dit kan aandoen? Kom ik nou echt zo ongevaarlijk over? Dit terwijl ik weet dat ik echt psychopatische neigingen heb? Ik zit hier nu met een vuurwapen en een mes, maar als er vandaag geen escalatie komt ga ik morgen gewoon naar werk en savonds normaal sporten en zal niemand iets aan mij merken. Wie weet een oplossing voor me? Therapie helpt niet, afstand nemen ook niet, vergeten lukt niet, er zitten teveel littekens op mijn ziel.
Wie kan me helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Marina 23-10-2017 17:52
    Ik heb een vraag. Hoe zit het met jou relatie precies? Voor mij komt het verhaal nogal verward en tegenstrijdig over. Heb je een trauma ervaring wat je nooit had kunnen verwerken? Ik ben zelf geen psychologe maar ik heb wel een inlevingsvermogen. Ik las ook over de ruzie met je vriendin. Zij beschuldig jou ergens van maar ook kan ik dit niet duidelijk aan zien of lezen hoe de ruzie was ontstaan. In ieder relatie is er weleens wat. En wat de gevangenis betreft. Wat deed er op? Je kan misschien via de email wel uitleggen waar je precies van word verdacht. Een drang die je hebt waardoor je fobieën kan ontwikkelen kan je best deskundige hulp zoeken die jou wel kan helpen. Deze drang of obsessie, ben je niet de enigste.Mijn broer had het ook. Maar hij was vuurwapen gevaarlijk en een zwerver. Mijn emailadres mlobelle@zeelandnet.nl.
  • M. Meershoek 29-10-2017 10:03
    Wat een heftig verhaal zeg !!! Toen ik jouw bericht las, dacht ik waarom laat je niet opnemen en vanuit daar een 'nieuw' bestaan opbouwen.. Het is vreselijk wat jouw vriendin heeft gedaan en dat is niet goed te praten. Kon je niet ergens anders naar toe, dan bij haar gaan wonen ? Ik snap dat je gedachten hebt, om haar wat aan te doen, maar raadt het aan NIET TE DOEN !!! Je hebt alleen jezelf ermee en wat ze je heeft aan gedaan, dat is karma; dat krijgt ze op ten duur op een nare manier terug, wees daar niet bang voor !!!! Ga een nieuw bestaan opbouwen zou ik zeggen.. IK WEET DAT JE HET KAN !!!!!
  • Denise 02-11-2017 15:27
    sowieso heel goed van je dat je dit deelt! Dat laat zien dat je toch iets anders wil dan wraak nemen, anders zou je het niet schrijven. je hebt al van alles geprobeerd om het te vergeten, afstand te nemen en dergelijke, maar dat lukt je niet. Als er echt een escalatie komt, hoop ik dat je jezelf in de hand kan houden. Je hebt er uiteindelijk alleen jezelf maar mee, met weer tien jaar (of langer) in de gevangenis zitten, krijg je geen beter leven. Please, ga op zoek naar een andere therapie, of zoek uit of je ergens anders kan wonen, in ieder geval ver bij je vriendin vandaan. Ik weet niet welke soorten therapie je hebt gekregen, maar er zijn er nog tig, bijvoorbeeld EMDR. Ik hoop dat je op de een of andere manier weer vrede krijgt met jezelf, met je gevoelens en dat je een mooi leven op kan bouwen.