Woning verhuurd Amsterdam

Beste dames en heren,

in 2014 heb ik mijn huis (4 – kamer) onderverhuurd in A’dam het was een (studenten)renovatiewoning. De dag dat ik mijn huurcontract had ondertekend heb ik aan de makelaar gevraagd van: gaan zij het op korte termijn slopen/renoveren. Zij verzekerde mij er van dat het niet het geval was, de woningbouw had tevens centrale verwarming gezet en het huis geschilderd.

Ik ben verder akkoord gegaan en heb een tijdje in het huis gewoond. Op een gegeven moment ben ik het huis gaan verhuren aan twee studenten, dat was goed gegaan en de dames zijn op een gegeven moment naar Almere verhuisd.

Ik heb het weer verhuurd aan een dame en haar twee kinderen omdat zij woningnood had. Eerste maand ging het goed, totdat ik een brief van de woningbouw had gekregen dat ik over enkele maanden er uit moest want de woning zou gerenoveerd worden (en ik had geen recht op een vervangende woning).

Pissig dat ik was, ben ik naar de woningbouw gereden en heb om opheldering gevraagd want tegen mij is er gezegd dat het pas over een paar jaar zou gebeuren. Echter heb ik dat niet meteen meegedeeld aan die dame, Sandra (wat mijn 1e domme fout was) en ben actief op zoek gegaan naar een vervangende woonruimte voor haar en de kinderen. Onthoud deze: wij wonen in de omgeving van A’dam, waar vind ik binnen 4 a 5 maanden een betaalbare woning ( wees realistisch). Terwijl ik op de hoogte was van deze feit heb ik haar huurgeld aangenomen (2e domme fout).

Op een gegeven moment kwam de dag dat ik het aan haar moest vertellen. Ik heb haar gebeld (zwak, want had het face to face moeten doen) en zij voelde zich bedrogen, en wij kwamen in discussie dat de woningbouw een vervangende woning voor je moet zoeken, echter is het feit: dat als jij een sloopwoning aanneemt, dat jij zelf een woning moet zoeken. Zonder jokes: ik heb het echt geprobeerd tot in Purmerend aan toe (dat was helaas niet doorgegaan).

Het contact verwaterde en ik heb haar 2x per sms gevraagd om het huis te verlaten. Zij sms-te mij terug met allerlei (terechte) verwijten en dat ik mij moet inhouden, anders zou ze mij in elkaar laten timmeren ( zou ik ook zeggen). Na die sms ben ik naar het huis gegaan: ik heb enkele spullen van haar verkocht via Marktplaats, sommige heb ik weggegooid en aan een Arabische buurtgenoot gegeven.

Tot slot: ik voel mij ontzettend schuldig tegenover deze vrouw en haar kinderen. Het knaagt dagelijks aan mij en ben er van bewust dat ik grote fouten heb gemaakt(was ook rond de 23/24 jaar). Ik kan het helaas niet terugdraaien echter wil ik hen een schadevergoeding geven van euro 30.000 ( ieder 10.000) om het goed te maken. Nogmaals: ik weet dat ik fout heb gehandeld en heb van deze situatie geleerd dat je goed research moet doen en de feiten kennen.

Ik wil graag jullie mening weten hierover.

Gr Wendell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Karin 26-02-2021 17:15
  Even een paar vragen, je schrijft: "in 2014 heb ik mijn huis (4 - kamer) onderverhuurd in A'dam het was een (studenten)renovatiewoning. De dag dat ik mijn huurcontract had ondertekend heb ik aan de makelaar gevraagd van: gaan zij het op korte termijn slopen/renoveren. Zij verzekerde mij er van dat het niet het geval was, de woningbouw had tevens centrale verwarming gezet en het huis geschilderd." - Mijn huis, dus je hebt het gekocht, een huurhuis mag je niet zomaar onderverhuren klopt dat? - Je hebt een aankoop(?)makelaar in de arm genomen, welk huurcontract bedoel je? - de woningbouw had cv gezet en geschilderd, bedoel je voordat ze het aan jou verkochten of huur je een huis en heb je dat onderverhuurd, zo ja met toestemming van de wbv of zonder toestemming in de hoop dat niemand het zou merken? -ze is weggegaan zonder iets mee te nemen, jij hebt haar spullen gestolen en doorverkocht? dat is diefstal en heling en zij doet geen aangifte? Pff ik geef het op, ga wat te eten maken maar je verhaal is niet te volgen voor simpele zielen als ik, sorry... Ga de wbv maar bellen, of het juridisch loket, geef jezelf aan bij de politie of nog beter: doe dat alledrie maar! Fijn weekend, geniet van het mooie weer en heel belangrijk: géén alcohol, drugs en je internet gewoon uitzetten. Kan je geen gekke dingen sms-en in een opwelling. Of stukjes schrijven..
 • Wendell @Karin 26-02-2021 18:35
  Misschien moet je je ogen laten testen en beter lezen. Fijn avond. Gr Wendell
 • Karin 26-02-2021 20:09
  Wendell: wat zei ik nou... toch niet luisteren hè? Heet je ook weleens Amber of Geen Naam of Anoniem en ben je regelmatig levensmoe? Dát zou ik begrijpen; als ik op m'n 30e zo was als jou, alleen op de wereld en heel veel fantasie terwijl je gewoon aan de lopende band staat of plantsoentjes schoffelt zou ik mss ook dood willen. Weet het wel zeker, wat een ellendig leventje. Eenzaam ook, dat kan niet anders. Ik heb medelijden met je en zal je helpen. Met alles, voor een zacht prijsje. Niet voor niets; je trekt zo 30.000,- uit je zak dus je kan het missen. Ik heb geld voor een step nodig, vandaar. O ja ik had inderdaad verkeerd gelezen: je hebt gewoon bij haar ingebroken toen ze niet thuis was. En toen zei ze: ok, geeft niks. Tis goed jong, je huur/sloop/onderverhuur/studentenkamer krijg je nooit meer terug. Op naar Purmerend maar weer! Heb je een step? Ik heb altijd al een keer met de step naar Purmerend gewild, is een liedje over gezongen zelfs. Op de step Op de step Ben zo blij dat ik hem heb! :-D Van Wim Sonneveld, ga maar zoeken op YouTube ben je weer ff zoet. Ook zonder Jokes. Zijn dat je tweelingzielen, Joke en Joke? Razend interessant. Ook leuk: kijken of je horoscoop over 2020 klopt: bij mij geen woord over Corona! Sterker nog, ik zou eindelijk die lange reis gaan maken (was ik van plan, klopt maar een horoscoop weet ook niet álles natuurlijk). Ik werd mss zelfs oma! Helaas, zoon werdt wel verliefd maar het was snel weer over. Nu sluit het één het ander niet uit natuurlijk maar ze was niet zwanger. Koffietijd hier, jij ook? Koekje erbij? Ga maar achter de deur zitten kom het zó brengen. Je herkent me aan m'n leesbril.
 • Maartje 26-02-2021 21:43
  '@karin. Volgens mij ben jij echt een burgerlijke provenciaal Je snapt toch zelf ook dat in A'dam officiële huurwoningen worden onderverhuurd... En zelfs onderhuurders verhuren weer daaronder.. echt.. .... Dit is eerder regel dan uitzondering. @wendell. Ik kan je geen raad geven hierin. Vervelende situatie niet alleen voor jou maar ook voor huurster. Maar heb je nog contact gegevens van de huurder? En je bent toch niet verplicht om haar een dusdanig bedrag te geven? Groetjes Maartje.
 • Wendell @Maartje 27-02-2021 00:43
  Hi Maartje, Dank voor jou normale reactie. Het is geen verplichting. Ik doe het uit schuldgevoel. Heb fout gehandeld en ik wil het graag goedmaken met Sandra en haar kinderen en ja ik weet waar zij nu verblijft en werkt.
 • Karin 27-02-2021 12:40
  Betaal die mensen gewoon die €30000 en zeur niet zo. Je weet waar ze woont. Wat is dan je probleem eigenlijk? Je weet toch wat je te doen staat als je een beetje fatsoen in je donder hebt: betalen. Vandaag nog!! Dom figuur met je: Ik was een kleine jongen van 24. Dat heet achterlijk...
 • Beverly 01-03-2021 11:43
  Dus op je 24e heb jij genoeg kapitaal om vierkamerhuis in Amsterdam te kunnen huren? En nu heb je zomaar ergens €30.000 voor het grijpen? Zeg eens, waar staat die geldboom van jou?
 • Wendell @Beverly 01-03-2021 12:15
  Het was een studentenwoning (tevens voor de renovatie). Tevens heb ik nu een succesvolle bedrijf.
 • Beverly 01-03-2021 13:30
  Wendell, mag ik je dan vriendelijk aanraden om een cursus helder schrijven te volgen? Je begint met "mijn huis'. Als je het huis huurde, was het dus niet jouw huis. Dan zeg je dat het huis vier kamers had, maar als je het huurde als student, dan huurde je waarschijnlijk een kamer en niet het hele pand, dus hoe kan je dan het huis in zijn geheel onderverhuren? Of zat die vrouw met haar kinderen op jouw kamer? En mocht dat wel, dat onderverhuren? Heb je deze neveninkomsten ook gemeld bij DUO, of heb je daar ook nog geld van gekregen? En waarom heb je haar spullen weggegeven of verkocht? Als je wist waar ze naartoe was gegaan, had je die ook gewoon aan haar terug kunnen geven. Echt, ik blijf het een vaag verhaal vinden en je laat zoveel weg dat er geen touw aan vast te knopen is. Daarmee roep je wel een heel stel achterdochtige reacties op.