Zaaddonor

Ik ben jaren geleden zaaddonor geweest voor een lesbisch stelletje. We hebben een contract opgesteld waarin ik dus geen financiële verplichtingen heb maar ook geen rechten heb naar het kind toe. Nu is er na de 1e donatie een zwangerschap ontstaan, het meisje is nu 8.

De laatste 2 jaar ben ik erg veel bezig met haar. Ik denk vaak aan haar, ik wil haar stem horen, ik wil weten wat ze leuk vind, wat ze stom vind, waar ze bang voor is, ik wil er zo graag er voor haar zijn, ik droom zelfs regelmatig over haar. Maar ik heb wettelijk gezien geen poot om op te staan. Soms dan denk ik wel eens bij mezelf om gewoon de auto te pakken en naar haar toe te gaan, en dan wachten tot ze de deur uitstapt, en haar n keertje aanspreken ofzo. Ik wil haar zo graag ontmoeten.
Volgens de wet heeft ze geen vader maar een donor. Maar biologisch gezien is ze gewoon mijn vlees en bloed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Jeannie 26-06-2022 21:59
  Mijn eerste vraag is hoe je band was met deze vrouwen? Waren het kennissen/vriendinnen van je of was het een pure "zakelijke" transactie? Bij dat laatste zal het lastig worden en in dat geval zou je advies in kunnen winnen bij een advocaat. Als je wel bevriend met ze was, dan zou je ze een brief kunnen schrijven dat je benieuwd bent naar hun/jouw dochter. Ga geen eisen stellen, maar vraag om een fotootje of zo. Houd er rekening mee dat ze kunnen weigeren. Misschien hebben ze het hun dochter nog niet verteld, willen ze wachten totdat ze wat ouder is. En hoewel ik je neiging wel begrijp, zou ik als ik jou was, haar niet zomaar opsporen en aanspreken. Je bent toch een vreemde voor haar en volwassenen om haar heen kunnen ook denken dat je één of andere griezelige pedo bent. Dat moet je niet willen, toch? Bedenk anders ook dat zij zelf, als ze het wel weet, op zoek kan gaan naar jou. Ik hoop voor je dat je de kans krijgt om met haar in contact te komen. Veel succes.
 • Wijsneus 26-06-2022 22:03
  Neem contact op met het stel dat nu voor haar zorgt en vertel het ze. Wie weet vinden ze het prima dat je langskomt om haar eens te zien, mss (nog) niet vertellen dat je haar vader bent. Of juist wel; wie weet vraagt je dochtertje wel vaak wie haar vader is. Ben opgegroeid met adoptiezusjes en kan je verzekeren dat ze op een gegeven moment állemaal willen weten wie hun échte ouders zijn. Niet alleen de moeder, ook de vader.. de moeder is al bekend, logisch dat ze zich af gaat vragen: wie is mijn vader, wat heb ik van hem? Als ze dat weigeren zijn ze heel fout bezig.. En goed dat je je verhaal verteld; mensen zien kinderen soms als huisdieren die zich maar hebben te voegen... Terwijl ze het recht hebben om te weten waar 50% van hun DNA vandaan komt, toch? Mensen die dat niet snappen kennen altijd beide biologische ouders... dan is het makkelijk om te zeggen: je bent maar een donor. Fout, zie de donorkinderen van de artsen die wel 60 kids hebben verwekt: ze richten een groep op om elkaar, halfbroertjes/zusjes te leren kennen.. In het geval van die arts die al dood is wel iig, een mens wil weten waar hij/zij vandaan komt. Hoop dat je haar gauw eens kan zien. Of iig wat info krijgt, filmpjes, foto's zijn voor nu ook al heel wat. Dan weet je een beetje hoe je dochter is.
 • wijsneus 26-06-2022 22:11
  '@Jeannie: mooi antwoord, helemaal eens alleen moest ik een beetje lachen om deze zin: ''Misschien hebben ze het hun dochter nog niet verteld, willen ze wachten totdat ze wat ouder is.'' Met 8 jaar weet je toch wel dat 2 vrouwen geen kind kunnen krijgen samen? Ik zou denken: zodra kinderen gaan vragen naar hun echte ouders, bij de adoptiekinderen die ik ken was dat altijd al rond hun 8e jaar maar bepaalden ook mijn ouders wel even dat ze daar nog te jong voor waren. De onzin, hoe jonger, hoe vanzelfsprekender zal het zijn. Pas met de puberteit gaan ze wat verder denken, volgens mij is het juist prima om zo normaal mogelijk te doen. Wil jij je vader een keer zien? Ja? Doen we, we gaan hem uitnodigen voor een kop koffie. Geen toestand van maken. Ik hoop dat die dames zo wijs zijn en dat meisje een vader gunnen ook al speelt hij geen grote rol in haar leven tot nog toe.
 • Danny 27-06-2022 00:51
  '@JEANNIE Het was puur zakelijk. Vanaf het begin was er ook afgesproken dat ik jaarlijks een foto zou krijgen, dit is door de partner van de moeder lang tegengehouden. Nu krijg ik sinds een paar jaar wel jaarlijks een foto, dus ik weet ook hoe ze eruit ziet. Het stel gaan vragen of ik haar mag ontmoeten zit er niet in, dat houden ze tegen. Ze hebben mij ook al verteld dat ze haar niet gaan vertellen dat ze ook nog een halfbroer heeft, (ik heb nu zelf een gezin). @WIJSNEUS Ze gaan mij sowieso niet in contact brengen met haar. Vooral de partner van de moeder houd alle contact tegen. Tijdens het gesprek met de moeder vertelde ze mij dat haar partner er erg veel moeite mee heeft dat zij zelf geen kinderen kan baren, en heel erg beschermend is over het meisje. Ze ziet mij meer als een bedreiging die dat meisje zou kunnen gaan afpakken van haar.
 • wijsneus 28-06-2022 16:15
  Danny, dat ziet er niet best uit voor je; als ze nee zeggen is het nee. Ook al kan je het afdwingen zou ik dat niet doen, niet goed voor de band (die je in de toekomst vást wel gaat krijgen) met je dochtertje. Het was puur zakelijk, ik vind het sneu je weet nooit of je er jaren later anders over denkt maar nu zul je moeten wachten tot dochter zelf nieuwsgierig wordt naar jou! Hou alle social media in de gaten, wie weet krijgt ze een account op instagram of facebook en kun je haar toch een beetje volgen dan. Contact leggen als ze oud genoeg is. Wil nog wel zeggen dat ik het geen leuke vrouwen vind, bah.. dit moet anders kunnen. Een vriendin van me is donorkind en is nu allang volwassen. Ze is erg boos op haar moeder omdat ze nooit zal weten wie haar vader was, ze is nog aan het zoeken en hoopt op een wondertje. Zal ik haar vragen of ze nog advies/tips voor je heeft? Ooit is ze ook 8 jaar geweest tenslotte, geen idee hoe ze er als kind over dacht dat hebben we nooit zo besproken. Laat het me weten hier, ik wil haar niets vragen zonder goede reden, ik weet dat het haar erg raakt zo'n gesprek dus alleen als je concrete vragen hebt hoe een kind zoiets ziet oke?
 • Danny 29-06-2022 17:31
  Ja graag ik sta open voor tips of advies. Heel erg bedankt alvast, en als ik vragen heb zal ik ze hier neer zetten. Nog maals heel erg bedankt