Zieke ex-collega

Hallo allemaal, ik ben Helena. Ik zit ergens mee.
Mijn vriendin, ik noem haar even T., heb ik zo’n acht jaar leren kennen op het werk. We mochten elkaar graag en ik zie haar nog steeds zo nu en dan (ik werk inmiddels ergens anders). In de periode dat wij allebei voor hetzelfde bedrijf werkten, raakte se verliefd op P., een veel jingere collega van ons die haar wel mocht, maar haar als potentiële partner duidelijk niet zag zitten. Hij heeft dat toen uiteindelijk niet heel slim aangepakt en haar echt veel verdriet gedaan, al denk ik niet dat hij dat expres deed. Ze moeten alleen nog steeds weleens samenwerken en dat gaat niet altijd even makkelijk. Maar geen van beiden zijn ze bereid hun baan op te geven, dus zijn ze tot elkaar veroordeeld. Ik heb P. niet meer gesproken sinds ik weg ben bij de zaak, dus ik hoor alle verhalen altijd alleen maar van T., die hem.nog steeds niet helemaal vergeven heeft.
Nu vertelde ze de laatste keer dat ik haar zag, dat ze het een tijd zonder P. moeten stellen. Er is een tumor in zijn ingewanden ontdekt en dus staat hem een moeizaam, langdurig proces te wachten. En daar waar T. zich meer zorgen lijkt te maken over het werk dat nu blijft liggen, voel ik toch echt wel met P. mee. Dat staat wat mij betreft geheel los van mijn vriendschap met T. en van wat ik vind van de verknipte werkverhouding tussen die twee. Daar heb ik niets mee te maken, tenslotte.
Nu wil ik hem graag laten weten dat ik aan hem denk, maar hij zit niet op sociale media en zijn nummer heb ik niet. Ook zijn privé (mail)adres ken ik niet en op zijn werk komt hij dus voorlopig niet. De enige die zijn privégegevens heeft, is T…
Dus…wat doe ik nu? Het haar toch vragen? Krijg ik waarschijnlijk een hoop gezeik mee, maar kan ik hem (als ze meewerkt) op zijn minst een kaartje sturen.

Ben benieuwd wat jullie denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • ELLEN 03-10-2023 11:09
    Zeg dat je hem graag een kaartje wil sturen en of het een idee is om het te sturen namens jullie beiden.