Zit ik in een giftige relatie?

Hoi mijn naam is Barbara en ik ben al 35 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde Patrick, maar de laatste tijd zit er iets niet helemaal snor.
Ik kende Patrick al toen we nog samen in de wiegen lagen, hij was mijn steun en toeverlaat en het was voor onze ouders al duidelijk dat Patrick en ik nog voor de rest van ons leven contact zouden hebben.
Toen ik in de puberteit ging zitten, begonnen mijn gevoelens voor Patrick te ontwikkelen tot iets meer, dat onbeschrijfelijke gevoel dat je iemand ieder uur op de dag tegen het lijf wilt lopen.
Ja, Patricks lijf, dat was al goed ontwikkeld in zijn tienerjaren.
Hij speelde voetbal op wereldklasse en ik was zijn grootste fan.
Uiteindelijk werden al mijn dromen werkelijkheid en ging hij op zijn knieën voor mij toen we beide 22 waren.
Ik was de gelukkigste vrouw van de wereld.
Ik werd een reumatoloog en mijn man is uiteindelijk profvoetballer geworden.
Alles was beter vroeger en na een 40-jaar lange relatie zijn de gebruikelijke zaken wat afgezwakt.
Mijn man, die inmiddels gepensioneerd is, begon zich te vervelen sinds ik 55 uur in de week werk.
Hij begon nieuwe hobby’s te vinden zoals alcohol en ging steeds vaker stappen met “vrienden”.
Ik was ongerust en ik stond voet bij stuk om er iets van te zeggen, nadat ik voor de zoveelste keer van bar tot bar ben gegaan om een dronken man te vinden.
Ik bracht hem naar ons huis en na beland te zijn in een felle discussie, begon hij me te slaan op mijn hoofd.
Ik kon mijn ogen niet geloven en ik heb mijn auto gepakt en ben naar mijn vriendin Karin gegaan.
“Die wist wel raad, dacht ik.”
Eenmaal daar beland was ze duidelijk en vertelde ze me dat ik het vuilnis buiten moest zetten en dat klaar klaar is.
Ik, overtuigd van het advies van mijn beste vriendin, ging terug naar huis en ben de logeerkamer in gaan liggen.
De volgende dag confronteerde ik mijn inmiddels ontwaakte man van zijn kater.
Ik was versteend, ik was zijn jeugdliefde, zijn beste vriendin, heldin en zo maar door.
Dat was gisteren en ik weet me geen einde raad.
Ik hou van mijn man, maar mijn vriendin heeft ook gelijk.
Wat moet ik doen?

Barbara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Loes 06-08-2020 08:41
  Ik weet niet hoe erg de alcohol verslaving is maar je moet niet alles tegelijk willen maar wees heel duidelijk. Pak de dingen in stappen aan eerst de ene stap afronden om vervolgens de 2e stap te doen. Stap 1: zoek een relatietherapeut maar dan een hele goede dus ga de recensies lezen. Je kan beter 25 km verder rijden voor een goede. Er zit echt nl zoveel verschil tussen. Bij mijn tante zei de relatietherapeut jullie zijn hier nu beiden en daarom kan ik voor 99% zekerheid zeggen dat jullie relatie goed komt terwijl ze er amper de voet over de drempel hadden gezet en het beide echt dit zagen als de laatste redmiddel en nu zo'n 12 jaar later zijn ze nog gelukkig samen... Mijn beste vriendin had ik al zo vaak gezegd ga weg bij je vriend (ook alcohol en stappen) en had het idee dat hij voor haar mee ging naar de relstie therapeut maar enige waar de therapeut in mijn ogen deed is dat ze voor zorgde dat ze bij haar samen gingen praten met elkaar maar kwam niet zoals bij mijn tante haar therapeut met opdrachten en tips. Maak een afspraak met de relatietherapeut en zeg tegen je man " je kan kiezen ik ga nu van je scheiden of wij gaan samen er voor knokken en dan wil ik dat je dan ...... met mij mee gaat naar een relatietherapeut. Als hij begint met smoesjes of argumenten waarom onzin is om daar heen te gaan ga dan geen discussie aan en blijf bij je standpunt. Het is kiezen of delen
 • Karin 09-08-2020 20:58
  Giftige relatie?? Als je al zoveel jaar getrouwd bent zal het wel niet giftig zijn. Wat je moet doen.. wat wil je zelf? Vond je het al die tijd niet erg dat je man aan de drank ging, waarom ging je hem zoeken in bars? Ik snap het denk ik niet zo goed. Het is jouw huwelijk, wat zegt je man ervan? Meer vragen dan antwoorden eigenlijk.. hoe dan ook sterkte je zal ondertussen wel iets ondernomen hebben, kan je daar iets over vertellen?
 • pincha 10-08-2020 09:13
  hoi barbara. kan jij misschien wat minder gaan werken zodat je wat meer tijd voor je man hebt. lijkt me ook niet prettig op gepensioeneerde leeftijd alleen thuis te zitten. en uit verveling kan je dan naar de fles grijpen. hoe is het nou met jouw hoofd? gr.
 • Wallah 10-08-2020 15:45
  Om Reumatoloog te worden moet je eerst de opleiding Geneeskunde (WO) hebben afgerond. Deze opleiding duurt zes jaar. Vervolgens moet je de medische specialisatie tot Reumatoloog volgen. Deze specialisatie kun je volgen aan een Academisch Ziekenhuis en duurt zes jaar.
 • pincha 10-08-2020 15:52
  en hoelang duurt het om profvoetballer te zijn? ik denk wel dat reumatologen veel verdienen voor de kost, dus er is vast veel ping ping en niet het goedkoopste biertje dat patrick zal drinken. mischien drinkt hij liever een wisky? ik zou echt gewoon minder gaan werken hoor barbera. voor jezelf maar ook zeker voor hem!
 • pincha 10-08-2020 16:01
  ik snap het al, vanwege de privacy!
 • WonkaBil 10-08-2020 16:04
  Tja, de vraag stellen is 'm beantwoorden.......
 • Barbara 11-08-2020 19:53
  Dag, lieve mensjes Bedankt voor uw bezorgdheid, we zijn inmiddels een week verder en de stand van zaken is naar mijn mening positief veranderd. Ik heb mijn man diezelfde dag nog de optie gegeven of hij mij, zijn jeugdliefde of alcohol belangrijker vindt. En dat het maar een van de twee wordt. Hij heeft gelukkig wel gezegd bereid te zijn om voor mij te vechten en aankomende vrijdag hebben we onze eerste afspraak bij een relatietherapeut met dank aan het goede advies van Loes uiteraard. Ik heb het nu een aantal dagen laten rusten en hij is sindsdien sober gebleven, waar ik hem dankbaar voor ben. Ik heb hem vergeven voor de klap, omdat hij zichzelf niet was, hij was bezeten door de alcohol en volgens mij willen wij beiden dat de relatie weer wordt net als vroeger. Ook ik zal wat minder uur in de week gaan werken, aangezien ik de afgelopen twintig jaar heel wat overuren heb gespaard moet dat zeker goed komen. Dankjewel voor alle lieve mensen die me advies hebben gegeven en in het bijzonder Loes die al zo snel van de partij was. Ik heb er vertrouwen in dat deze relatie goed verloopt. Nogmaals enorm bedankt namens Barbara!
 • Karel 11-08-2020 19:57
  Hallo Barbara, ik zeg scheiden van die vent. Wat een mafklapper. Je kunt nog beter een relatie nemen met Jabba the Hutt!!!
 • Francine 11-08-2020 20:01
  Beste Barb, als ik je zo mag noemen. Wat een verhaal, heel emotioneel. Persoonlijk heb ik, sorry voor mijn taalgebruik, een graftakkenhekel aan dat soort mannen. Je verdient een betere man en weer geluk in je leven! Ik zeg ga ervoor en leef je leven!!! Groet Francine.
 • Loes 25-08-2020 18:04
  Graag gedaan Barbara. Ik hoop dat jullie nog steeds in de goede flow zitten en bedenk het zal met pieken en dalen gaan maar het komt vast goed :-)