Zwanger , abortus ?

Hoi allemaal.
Pfff hoe moet ik beginnen.

Twee dagen geleden, na het al apart vinden dat mijn ongesteldheid uit bleef had ik een positieve test in mijn handen. Door de pil heen.

Mijn vriend reageerde super blij. Moest het wel laten bezinken.

Ik ben 2 jaar met hem samen, we wonen niet samen, ik een huur huis hij een koop huis. Ben nooit van plan geweest bij hem in te trekken omdat hij drugs gebruikt en dan agressief is/waanideeen krijgt.
Hij is wel elke dag bij mij.

Ik zorg meer voor hem dan hij voor mij, hij heeft een uitkering en ik werk enkele dagen en al mijn geld gaat op aan ons, ik betaal bijvoorbeeld etentjes. Hij ook wel , alleen zelden.

Mijn relatie is gewoon niet zoals het zou moeten. Wat moet ik nou doen ? Ik hoop dat alles te begrijpen is wat ik opschrijf hier. Ben in de war.

Als er een baby zou komen, wat ik ergens graag zou willen zou ik er helemaal alleen voor staan denk ik, kan ik niet meer werken .. houd ik sowieso heel weinig geld over. Wilde altijd jong moeder worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Bente2019 06-12-2019 15:00
  Oja, ik en hij schelen 15 jaar.
 • miami 06-12-2019 15:10
  sorry maar je bent niet echt positief over je relatie en dan er toch in blijven? Waar is je zelfrespect? Wat is het beste voor je, wel of niet je kind houden? Natuurlijk kan je wel werken als je een kind hebt en je bent alleenstaand. Ik zou in ieder geval je kind niet alleen bij zijn vader laten, drugs, waanideeën, agressief, niet doen. Hij is het niet waard. Zoek informatie op over werken en ouderschap, kijk wat de mogelijkheden zijn op je werk. Kies voor jezelf en je kind of kies alleen voor jezelf maar laat die leuke vriend van je maar gaan
 • Lola 06-12-2019 15:22
  Hoi Bente2019, Je jezelf de vraag stellen of je genoeg familie en vrienden om je heen hebt om het kindje veiligheid en warmte te kunnen bieden , want je zult er wel bij moeten werken om alles te kunnen betalen. Je moet nadenken of dat jijzelf genoeg financiële middelen hebt om naast veiligheid en warmte de basale zorg van een kindje te kunnen betalen. Je kindje zal klein en kwetsbaar zijn en jij moet er als ouder voor zorgen dat het kindje veilig kan opgroeien. Het kindje heeft jou heel hard nodig. Voeden, verzorgen, veiligheid, gezondheid, een stabiele woonsituatie, financiële middelen. Hiernaast is ook de opvoeding en ontwikkeling van je kindje belangrijk voor de optimale start. Je moet na denken of jij dit je kindje kunt bieden. Er zijn trouwens voldoende moeders die gewoon een aantal uren kunnen gaan werken, omdat hun partner ook de juiste aandacht en veiligheid aan het kind kan bieden en mensen om hun heen hebben die meehelpen en of kinderdagopvang kunnen betalen, ook daar moet je over nadenken of jou dit gaat lukken met de partner die je hebt of eventueel je netwerk. Succes!
 • engel 06-12-2019 16:05
  Als ik in jou schoenen zou staan en in die situatie zou zitten. zou ik de zwangerschap niet door laten gaan. Hij kan inderdaad al niet voor zichzelf zorgen, laat staan voor jou en je kind. Ik vind dat kinderen gewenst moeten en dat er goed voor ze gezorgd kan worden. Kinderen kosten heel veel geld! Je kan beter eerst sparen en de juiste partner vinden. En ik vind dat je ook goed moet nadenken over je relatie. Want je bent niet zijn moeder he! Een relatie moet van alle bij de kanten komen. Jullie moeten er allebei evenveel energie in steken. En iemand die aan de drugs zit, en weinig geld heeft.. tja.. zo'n iemand gaat jou toch niet gelukkig maken? Je komt alleen maar in de ellende. Je bent nog zo jong! Er zwemmen genoeg vissen in de zee. Blijf niet bij iemand om maar een relatie te hebben.
 • Karin 07-12-2019 17:38
  Tsja, hij kan dus wel zijn hypotheek betalen van zijn uitkering? Geloof dat maar niet als hij ook nog drugs gebruikt en psychisch het e.e.a. mankeert. Ik zou het FIOM raadplegen, die hebben veel verstand van dit dilemma. En snel ook mocht je toch voor abortus kiezen. Heel veel sterkte en bedenk dat spijt hebben van een abortus minder ingrijpend is dan spijt hebben van je kind. Er zijn meer mensen dan je denkt die écht heel veel spijt hebben omdat ze een kind in slechte omstandigheden toch hebben laten komen. Je moet uiteraard zelf beslissen, het is jouw zwangerschap. Nog een vraag: wat is er zo leuk aan die man? Het klinkt nou niet echt als een pareltje, smoorverliefd op jou. Sorry dat ik het zeg maar het komt op mij over alsof hij je aan het lijntje houdt om meer geld te hebben, jij betaalt meestal... Denk er ook aan dat Jeugdzorg kinderen uit gevaarlijke situaties weghaalt. En als ik dit zo lees zou ik jouw vriend nog geen uur op een kind laten passen..
 • Eagle 09-12-2019 21:36
  Vriend dumpen, baby houden.
 • Tina 11-12-2019 20:11
  En met zo iemand heb jij een relatie ?