Zwemdiploma A

Beste ‘mijn geheim’,

Ik zit met een probleem. Ik heb slechts zwemdiploma A. Nu waren in mijn tijd de eisen niet zo streng: zo heb ik mede mijn diploma niet gehaald omdat ik niet hoefde te duiken.

Nu vind ik het altijd eng om het water in te gaan, alleen al omdat men zich druk maakt om die paar sprietjes borsthaar van mij (waarom krijgt de natuur geen kans meer tegenwoordig?), maar ook en vooral omdat ik heel bang ben het water ingegooid te worden. Helaas is dit vandaag weer gebeurd. Ik tril nog op mijn benen, ook omdat het water wel twee meter diep was.

Nu heb ik dit tot voorkort aan niemand verteld, maar vandaag vertelde ik dit aan een goede vriendin van mij. Helaas schond zij mijn vertrouwen en vertelde zij mijn geheim door. Nu weet iedereen dat ik alleen zwemdiploma A heb en belachelijk duik.

Beste ‘mijn geheim’, hoe kan ik open met mijn geheim omgaan zonder dat iedereen mij belachelijk maakt?

Kusjes,
Volvy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • mir 23-07-2016 06:21
    ...Ikzelf zie 2 opties: * Het geen probleem maken...het is zoals het is... * Er een uitdaging van maken en bv meer zwemdiploma's halen. Jammer dat die vriendin het heeft door verteld. Zegt meer wat over haar dan over jou.. Iedere gek heeft zijn gebrek. Jij hebt genoeg andere kwaliteiten !!! Succes he !!!!
  • miami 27-07-2016 14:43
    Hoi Volvy, je hebt een probleem en dat is gegroeid tot een megaprobleem, in jouw ogen dan. Zelf denk ik dat je onzeker bent. Waarom denk je dat die mensen zich druk maken over die paar borstharen? Is dat wel zo? Heb je het hun gevraagd? Is het niet zo dat je dát zelf denkt? Iets negatiefs in je gedachtegang kan uitgroeien tot een levensgroot probleem, in jouw optiek dan. Wist je trouwens dat in de meeste zwembaden het verboden is om iemand in het water te duwen/gooien? Je kunt dan altijd een klacht indienen zodat er beter op gelet kan worden. En die goede vriendin is niet zo'n goede vriendin maar kom op zeg, is het nou zó erg dat om alleen maar A te hebben? Denk j e nou echt dat iedereen je gaat uitlachen? Als dat zo is dan zegt dat meer over hun dan over hou. Dus ook hier, je maakt het probleem groter dan het is. Informeer eens naar cursussen voor volwassenen. Succes ermee
  • closer 09-08-2016 15:42
    In ieder geval raar dat mensen je hierom uitlachen , vanwege mijn werk weet ik dat een b en c diploma erg belangrijk is , dit omdat de meeste zwembaden gericht zijn op een minimaal b diploma. Ook hebben wij op mijn werk volwassen zwemles en niemand word uitgelachen of raar aangekeken. Velen denken dat dit vooral door buitenlandse mensen word gedaan maar dat is niet zo , ook mensen met watervrees of die inderdaad niet zo goed hebben leren zwemmen of die juist een opfriscursus willen ivm kinderen en of kleinkinderen. Dus stap over je angst heen en meld je aan , niks om voor te schamen.