Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

‘Zijn aanzoek brengt me aan het twijfelen’

Els (26) is door haar vriend in het bijzijn van al haar vrienden ten huwelijk gevraagd, tot grote vreugde van iedereen. Ze heeft niet officieel ja gezegd, maar dat detail lijkt iedereen onbelangrijk te vinden. Els weet helemaal niet of ze wel oud wil worden met Michael, dus moet ze er wel aan beginnen?

Els (26)
image lees
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Blauwe Bennie
  (43)
  14/12/2017
  21:15

  Je schrijft duidelijk dat hij inwisselbaar is. Dat is geen basis voor een huwelijk. Je zegt ook niet ja. Deze relatie is gedoemd te mislukken.


 • miami
  (55)
  15/12/2017
  06:34

  je twijfelt teveel. je weet nu al dat hij niet de man is waar je mee oud zou willen worden. Hij is inwisselbaar is je gedachte. Het zal moeilijk worden om het uit te leggen aan iedereen maar vergeet niet, je trouwt niet voor een ander.


 • Anna
  (55)
  15/12/2017
  11:30

  Als je niet meteen “ ja “kunt zeggen dan is het antwoord nee.
  Makkelijk om te zeggen / denken dat je wel weer kunt scheiden , maar zorg er dan wel voor dat er geen kinderen komen en dat je financieel onafhankelijk bent / blijft.
  Maar wat Miami zegt : je trouwt niet voor een ander.
  Wees eerlijk , dan weet Michael waar hij aan toe is en is er geen belemmering voor jullie beiden als je een ander tegen komt.


 • Eagle
  (41)
  18/12/2017
  12:01

  Laat hem gaan. Je bent hem (al is het maar alleen in gedachten) al vaak genoeg ontrouw geweest. Je houdt nog niet bijna genoeg van hem om van dit huwelijk een succes te maken en er komt een moment dat hij daar achter komt. Bespaar hem de vernedering van een scheiding en laat hem gaan, zodat hij de kans krijgt om de vrouw tegen te komen die meer in hem ziet dan alleen “een gezellige vent”.


 • Denise
  (21)
  21/12/2017
  07:19

  Hoi Els,

  Een beetje twijfels hoort erbij. Je neemt een belangrijke beslissing voor de rest van je leven. Maar je twijfelt niet een beetje, maar zegt duidelijk dat Michael niet de man is met wie je oud wilt worden. Het zal enorm heftig zijn om het nu uit te maken, maar dat is beter dan dat je over een paar jaar gaat scheiden. Sterkte ermee.


 • Linda
  (40)
  22/12/2017
  15:06

  Hallo Els,

  Uit alles blijkt dat Michael eerder een hele goed vriend is dan je grote liefde. Ik zou dus zeggen : niet met hem trouwen ! Met hem trouwen zou niet eerlijk zijn tegenover hem en ook niet tegenover jezelf. Sterkte…


 • Ijsco
  (39)
  28/12/2017
  21:39

  Oei zo te lezen is de relatie die je nu hebt met hem al gedoemd te mislukken.
  Twijfels horen bij een relatie maar zo te lezen kan je beter als je eerlijk bent hem nu al laten gaan.
  Ga lekker genieten van je vrijgezellen leventje en dan kom je vanzelf echt wel de ware tegen.
  Ik vind dit ook wel zo eerlijk tegenover je partner.


 • Tina
  (55)
  01/01/2018
  20:11

  Dit zal hard klinken , maar het is jouw eigen schuld . Je bent naar je vriend toe nooit eerlijk geweest . Al die tijd heb je hem in de waan gelaten dat je het even serieus meende met jullie relatie als hij . En dan durf je nog te denken dat je later wel terug kan scheiden . Echt , ik val steil achterover van jou . Wees eindelijk eerlijk en zeg hem hoe je je werkelijk voeld . Hij zal erg gekwetst zijn , maar beter dit dan hem nog verder te belazeren . Want dit heeft hij niet verdient .


 • Emily
  (36)
  08/01/2018
  23:45

  Je hart weet het antwoordt al…