Linda stoort zich aan het alcoholgebruik van haar man

Marius (43), de man van Linda (41), is altijd al een stevige drinker geweest. Ze heeft zich er nooit zo aan gestoord, maar nu wel. Vooral in het weekend, want van te veel drank wordt hij vervelend en chagrijnig, zeker tegen hun drie kinderen. Maar Marius denkt niet aan stoppen, hij ziet het probleem niet.

Linda (41)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Danielle 01-07-2017 19:16
  Dat klinkt toch echt als een flinke verslaving. Zonder hulp is het lastig om hier vanaf te komen. En er is al helemaal niet vanaf te komen als Marius het zelf niet inziet. Makkelijk praten vanaf deze kant van het scherm, maar ik zou het gesprek toch nog eens aangaan. Misschien wil hij om te beginnen wel 1 weekend niet drinken. Wil hij weer niet luisteren dan moet je daar toch je conclusies uit gaan trekken. Denk aan jezelf en je kinderen! Ik vind het al erg om te lezen dat de kinderen zelfs niet thuis willen zijn vanwege hem. Welk voorbeeld geeft hij aan ze?
 • Eagle 04-07-2017 09:11
  In het kort: Je bent getrouwd met een alcoholist en dat je kinderen dat eerder erkennen dan jij is een veeg teken. Zoek hulp en doe het nu, voordat hij zich dood zuipt of jou of de kinderen iets aandoet. Bel met je huisarts, praat met iemand van maatschappelijk werk, praat met jullie familie en (voor de zekerheid): zorg dat je alles administratief zodanig in orde hebt dat je op korte termijn bij hem weg kunt. Klinkt hard, maar dit probleem lost zich niet op totdat jij wakker wordt en doet wat je moet doen om jezelf en je nog altijd minderjarige kinderen te beschermen. Ik wens je veel succes en hoop dat je man de hulp die hij nodig heeft, aanvaart. Makkelijk is het niet, maar het kan.
 • Denise 05-07-2017 19:03
  Het vele drinken afdoen als geen probleem is een kenmerk van verslaving. Je man zal hulp moeten gaan zoeken en daar zal jij druk achter moeten zetten anders doet hij het niet. Maak afspraken met hem die hij na moet komen, bijvoorbeeld een afspraak bij een verslavingskliniek of een weekend zonder drank. Ik hoop dat hij snel in gaat zien dat dit niet zo verder kan en er aan gaat werken.
 • Loes78 05-07-2017 20:10
  Ik zal als ik jou was aangeven dat je het gewoon niet meer wilt hebben en dan eens een weekend weg met de kinderen zodat ze zien dat papa in het weekend ook niet meer drinkt. Je kunt aangeven wat belangrijker is "zijn drankprobleem of gezin" Als hij het weg baggetaliseerd film dan het met geborgen camera hoe hij doet. Maak een soort filmdagboek en zeg erin wat het met je doet en laat je kinderen ook hun gevoel op uit spreken. Als hij dan weer een voornemen heeft om een weekend teveel te drinken ga dan net als je kinderen ook een weekend weg zodat hij alleen thuis is.Geef hem de video en zeg dan dit doet het met ons en dit is jouw gedrag na het drinken. Bel mij maar als je van plan bent om te stoppen anders zet ik geen poot meer hier in huis. Confronteer hem er maar mee en laat hem de opvoeding doen na zo'n weekend dan ziet hij wat jij allemaal doet en belt hij echt wel na paar dagen,denk ik.
 • Sanne 06-07-2017 10:07
  Wat een lastig verhaal. Je zult aan jezelf maar vooral ook aan je kinderen moeten denken! Je hoort je kinderen een veilig thuis te bieden en kennelijk zien je kinderen dit niet zo. Probeer met hem te praten en zorg ervoor dat je hem steunt als hij er aan wil werken. Zo niet verlaat hem hoe moeilijk dat ook is! Je zult echt voor je kinderen moeten kiezen! Praat veel met je kinderen zodat ze op jou kunnen terugvallen en zorg eventueel voor passende hulp voor ze!
 • Chantal 06-07-2017 13:17
  Als kind van een alcoholist kan ik mezelf heel goed in uw kinderen verplaatsen. Mijn vader dronk op het laatst echt iedere dag en was gewoon niet te genieten als hij dronken was. Toen ik 15 was gingen mijn ouders eindelijk uit elkaar ( ik heb mijn moeder daar op mijn 12de al om gesmeekt). In al die jaren ben ik behoorlijk door hem beschadigd en geestelijk mishandeld. Dus ik hoop dat u goed op uw kinderen blijft letten en het niet zo ver laat komen als bij mij is gebeurt. En voor uw man hoop ik dat hij het in gaat zien dat hij een probleem heeft en hulp gaat zoeken want op deze manier stoot hij zijn kinderen helemaal van zich af!
 • susanne 10-07-2017 21:15
  dit is herkenbaar voor mij en mijn partnerkeuze, drie maal alcoholisten, 3 x getrouwd en 3 maal gescheiden, 8 kinderen die beschadigd zijn en al die ellende, beloftes die niet nagekomen worden, een man of vrouw met drank op kun je niet vertrouw ik heb meer dan 30 jaar mijn leven aan deze alcoholisten gegeven, hun kinderen opgevoed hun zorgen gedeeld, conclusie, 3 huizen weg, man slaat vrouw en kinderen, de politie gaat hier in en uit/// door een toeval kom ik aan een huis... de alcoholist, met wie ik 2 jaren deelde is inmiddels overleden met 62 jaar heeft alles ero gegeven zich dood te roken en te zuipen en proces van 40 jaar ellende enz... verschrikkelijk... ik zou zeggen, snel weg daar met de kids, wordt moeilijk maar dan heb je ook wat, ik begrijp haar bezorgdheid...
 • Marina 20-07-2017 17:52
  Ik heb 3 partners gehad met drankprobleem. Met mijn ex verloofde had ik veel werk aan gehad. Hij lijd aan slaapapneu. Maar doordat het niet lekker liep op zijn werk ging hij elke avond zwaar bier drinken van 8% en viel als een blok in slaap, zodat ik de volgende dag niet fit werd op me werk en ik elke keer ziek werd. Toen ik een burn out kreeg was de maat vol. Ik kwam thuis en hij had behoorlijk veel gedronken en werd agressief. Hij gooide de stoel op de glazen tafel. Ik had de relatie meteen stop gezet. Maar her lijkt me beter om voor je zelf te kiezen. Want drank maakt veel kapot dan men lief heeft. Zoek ondersteuning bij de instanties. Zorg ervoor dat je man geholpen word en zeg hoe je je voelt. Zo kan je niet aan de gang blijven. Mijn ex probeerde mij terug te krijgen maar ik ben standvastig gebleven. Drankgebruikers zijn onbetrouwbaar in het verkeer en omgang met mensen. Jij verdiend wel betere leven.