Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

Anya heeft het gevoel dat ze wordt gebruikt

Als Anya (29) via Tinder iets krijgt met Jesse (31) probeert ze haar verwachtingen te temperen, maar al snel is ze tóch stapelverliefd op hem. Jesse toont na een tijdje echter steeds minder belangstelling voor haar en lijkt alleen nog maar geïnteresseerd in seks…

“Ik was al drie jaar single toen ik een profiel op Tinder aanmaakte. Eerder was ik er niet aan toe. Ik had een lange periode van liefdesverdriet achter de rug en was met veel moeite weer opgekrabbeld. Vanaf mijn zeventiende had ik een relatie gehad en we waren zelfs gaan samenwonen. Totaal afhankelijk was ik van die man, ik wilde alles wel voor hem doen. Mijn hele leven draaide om hem. Ik was er dan ook kapot van toen hij de relatie plotseling verbrak. Een vreselijke tijd brak aan. In die periode keek ik ook naar mezelf. Waar was het fout gegaan? Ik had veel te veel van mezelf gegeven, wist ik. Dat zou me niet nog eens gebeuren.
Mijn collega Moniek spoorde me aan om op Tinder te gaan. ‘Lachen, joh,’ zei ze. ‘Je kunt wel wat vrolijkheid gebruiken.’
Ik twijfelde. Ik had al zo veel indianenverhalen gehoord over onbetrouwbare mannen die alleen maar op seks uit waren. Was dit nou echt wel iets voor mij? Zou ik niet weer in mijn valkuil trappen van ‘te veel willen geven’?
‘Juist daarom moet je het gewoon doen!’ zei Moniek. ‘Je zult zeker mannen tegenkomen die van alles van je willen. Maar zo kun je leren om bij jezelf te blijven en je grenzen aan te geven. Kom je iemand tegen met wie je plezier hebt? Dan blijf je. Wordt iemand vervelend? Weg ermee! De truc is om de verwachtingen laag te houden.’

Vlinders
Op een avond maakte ik een profiel aan en inderdaad, Moniek had gelijk. Zolang ik er maar niet te veel van verwachtte, was het allemaal best leuk. Er kwamen wat dates uit voort, en die waren gezellig, maar meer niet. En dat was prima, het maakte mij niet uit. Toen ik Jesse voorbij zag komen, zag ik hem dus zeker niet meteen als relatiemateriaal. We begonnen berichtjes uit te wisselen, maar ik verwachtte er nog steeds helemaal niets van. Maar na ons eerste telefoontje, waarbij we pas na anderhalf uur hadden opgehangen, kreeg ik toch een sprankje hoop. Zat er misschien iets meer in?
We belden vaker en eindelijk was daar het moment dat we elkaar ontmoetten. Hij haalde me op van het station met een roos in zijn hand en samen liepen we naar het park. Aan de rand van een prachtige vijver stond een bankje en plots haalde hij champagne uit zijn rugzak, en een deken om over onze benen te leggen. Het was een beetje fris en hij kroop tegen me aan. Met uitzicht op een zwanenkoppel en een hele bups eenden, voelde ik de vlinders in mijn buik ronddwarrelen. Ik weet zeker dat er die dag ook bij hem een vonk oversprong. Aan het einde van de middag gingen we naar zijn flat, waar ik die nacht bleef. De volgende ochtend verscheen ik net op tijd, maar met rode konen, op mijn werk.
Ondanks deze mooie ontmoeting, bleef ik toch wat gereserveerd. Eerst zien, dan geloven, dacht ik. Regelmatig sprak ik mezelf streng toe. Ik moest me niet weer zo laten meeslepen door de liefde. Ik wilde genieten van het moment. Maar toch slopen de verwachtingen erin.

Oppervlakkig
We zagen elkaar eens per week, soms twee keer, en de eerste weken belden we vaak. Maar dat liep op een bepaald moment snel terug. Dat vond ik vervelend, maar Jesse niet.
‘We weten toch alles al van elkaar, schatje?’ zei hij. ‘En we zien elkaar toch vaak genoeg?’ Wat mij betreft zagen we elkaar nooit vaak genoeg, maar dat hield ik voor me.
Niet alleen hadden we fijne seks als we elkaar zagen, we konden ook over van alles en nog wat praten. In het begin althans. Toen sliepen we ook nog weleens bij elkaar, maar dat bleek vaak onhandig te zijn met werk, dus kozen we er later voor om toch in ons eigen bed te slapen. Althans, werk was voor mij de reden, maar ik heb sinds een paar weken het idee dat er voor hem iets anders achter zit.
Hij maakt namelijk niet echt contact meer met mij. Als we elkaar zien, dan blijft het bij een oppervlakkig gesprek. Heel snel gaat hij over op flirten en verleiden, tot we in bed belanden. En al een paar keer is hij meteen daarna weer vertrokken. Hij belt de laatste weken alleen nog maar om echt af te spreken, en tijdens die afspraken besteedt hij alleen maar tijd aan mij in bed. Verder is er eigenlijk steeds minder tussen ons. Ik doe mijn best, maar hij laat niets los. Hij zegt dat ik me geen zorgen hoef te maken, dat het bij hem ligt. Hij verzekert me dat hij het serieus met me meent, maar daar handelt hij niet naar…
Probleem is dat ik inmiddels echt verliefd ben. Ik ben stapelgek op hem en word gek bij de gedachte dat ik hem nooit meer zou zien. Tegelijkertijd voel ik me nu niets meer dan zijn seksspeeltje en dat voelt ook niet oké. Hoe kom ik erachter of er toch nog iets serieus in zit? Of kan ik beter afstand gaan nemen, hoe moeilijk ik dat ook vind?”

Anya (29)
image
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Sharon
  (35)
  11/04/2019
  18:29

  Denk dat jouw gevoel het goed heeft! Dit lijkt mij absoluut geen man waar een fijne relatie mee op te bouwen is. Zelf persoonlijk zou ik het contact verbreken. Je bent meer waard dan alleen maar voor de sex toch? Je verdient beter dan dit.


 • Priscilla
  (25)
  01/08/2019
  10:43

  Als een man geen aandacht aan je besteed en jullie afspraken alleen maar draaien om seks, dan is hij niet serieus met je.
  Ik zou je aanraden om zelf afstand te nemen en kijken hoe hij hierop reageert. Als hij je echt leuk vind, doet hij moeite om jouw aandacht weer te trekken.

  Groeten en veel succes, Priscilla


 • Pln
  (35)
  31/08/2019
  23:18

  Hoe kom ik erachter of er toch nog iets serieus in zit? Of kan ik beter afstand gaan nemen, hoe moeilijk ik dat ook vind?

  PRAAT ER OVER. Wie weet. Alleen hij kan dat zeggen en je duidelijkheid geven.

  Als je voor elkaar gaat, weet je dat. Als je dat niet weet, praat je er over. Het maakt overigens niet uit waar je iemand hebt leren kennen, of hoe. Er is geen regel dat je geen gevoelens mag ontwikkelen als je elkaar op Tinder hebt ontmoet (ook al impliceert het wel een hoog vrijheid-blijheidgehalte).

  Op basis van je verhaal denk ik helaas alleen dat je niet veel muziek kan verwachten. Als het duidelijk wordt dat hij geen relatie wil (je vaker wil zien, etc.) is het goed om afstand te nemen. Een gebroken hart sucks……. Ik wens je succes!


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail