Kan ik het contact met haar vriendin verbieden?

Esmee, de middelste dochter van Ciska, zit in de tweede klas van de middelbare school en gaat sinds het begin van het schooljaar om met een meisje waar Ciska de kriebels van krijgt. Ze heeft zoiets nog nooit meegemaakt en weet niet wat ze ermee aan moet.

Ciska (45)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Kiki 18-10-2016 12:21
  Jeetje wat lastig.. dit is een scenario waar ik m'n hart voor vasthoudt als mijn zoon die leeftijd bereikt! Je kan haar de vriendschap wel verbieden, dan weet je zeker dat fleur niet meer bij jullie thuis komt. Maar alles daar buiten...? Daar heb je geen zicht meer op, en wat je een puber verbiedt wordt juist heel interessant. De twee andere vriendinnen, die zitten wellicht nu in een andere klas, maar wel nog op dezelfde school? Probeer je dochter hun kan in te sturen voor zover mogelijk?
 • Ina 20-10-2016 11:51
  Ik denk dat je haar alleen kunt verbieden om Fleur nog mee naar huis te brengen. Maar of je daar wat mee opschiet? Ze zit tenslotte bij haar in de klas, dus daar heb je verder geen invloed op. Is het misschien een idee voor je om met de "klassenleraar" te gaan praten en daar je zorgen uit te spreken over de vriendschap? Het blijft een heel erg lastig probleem, dus sterkte ermee!!
 • Mandy 25-10-2016 15:46
  Ik zou het aankijken. Zolang ze bij jullie thuis zijn heb je nog enige controle. Ga je het verbieden dan zal ze dat ook tegen fleur vertellen en dan zal fleur waarschijnlijk ook negatief gaan praten over jou en dan kun je je dochter helemaal niet meer bereiken. Hoe meer je iets verbied hoe spannender het is. En grote kans dat het contact , wanneer ze een diploma krijgen , verwaterd.
 • Loes78 26-10-2016 19:09
  Mee bemoeien werkt bij pubers averechts. Enige voordeel is als dat meisje weer een ander leukere vriendin ziet dumpt ze jouw kind.Niet leuk voor jouw kind maar wel beter. Enige wat jij kan doen is met hun mentor praten.Deze heeft een vertrouwen functie en kent de kinderen en de ouders. Hij kan als je je verhaal doet vast verder helpen. Zij hoeven niet te weten dat je naar school bent geweest. Afspraak kan je gerust maken een keer na schooltijd. Bel de school doe je verhaal en zeg dat de mentor niet moet vertellen dat je een gesprek met hem wil.
 • E 07-11-2016 07:20
  Heeft je dochter nog hobbies, zoals een sport oid? Je dochter vindt Fleur waarschijnlijk heel interessant en kijkt tegen haar op. Dat zegt ook wat over je dochter en haar gevoel van eigenwaarde. Misschien kun je haar verleiden voor een leuke sport of zelfverdedigings/weerbaarheidstraining? Een clubleven brengt ook veel nieuwe vrienden met zich mee. En vaker leuke dingen doen met je dochter, 1 op 1. Maak er geen 'preekmoment' van. Of misschien samen met je dochters iets leuks doen. Hoe beter je dochter over zichzelf voelt, lekker in vel zit/zelfverzekerder wordt, hoe minder vatbaar voor ideeen waar ze eigenlijk niet achter staat. Succes.