Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

Hannah’s man is verliefd op een ander

Hannah (41) schrikt zich een ongeluk als haar man René opbiecht dat hij verliefd is op een ander. René wil die verliefdheid graag verder ‘onderzoeken’ en vraagt min of meer om haar toestemming. Hannah is tot veel bereid om haar huwelijk te redden en hun gezin bij elkaar te houden, maar moet ze hier niet een grens trekken?

“Nietsvermoedend stond ik in de keuken het koffiezetapparaat schoon te maken, toen mijn man René binnenkwam met een verwoestende mededeling. ‘Niet schrikken, geen paniek, maar ik geloof dat ik verliefd ben op iemand anders.’ Het leek alsof de wereld stilstond. Mijn hand met het vaatdoekje erin bleef even boven het koffiezetapparaat hangen. Droomde ik? Wat was dit voor nachtmerrie? Hij ging hakkelend verder. ‘Nee, ik moet het anders zeggen. Ik gelóóf niet dat ik verliefd ben, het ís zo.’

Langzaam draaide ik me om. Sprakeloos staarde ik hem aan. Zwijgend stonden we tegenover elkaar, het leek uren te duren. ‘Alsjeblieft, zeg wat,’ zei hij uiteindelijk smekend.

‘En nu dan?’ Dat was het eerste wat in me opkwam. Zou hij willen scheiden? Of zou hij tegen die verliefdheid willen vechten? Tja, hoe ging dat eigenlijk, als je gevoelens hebt voor iemand anders dan je eigen partner? Geen idee. Ik had zoiets nog nooit van dichtbij meegemaakt, dus had ik er ook nog nooit echt over nagedacht.

‘Ja, wat nu?’ herhaalde René mijn woorden. ‘Daar moeten we samen maar eens over praten.’

Maar dat gesprek kwam er niet meteen. Eerst moest ik de mededeling op me laten inwerken. René, mijn rots in de branding, verliefd op iemand anders…

Tranen

René en ik leerden elkaar kennen toen mijn dochter Rabia twee was. Hij was direct als een vader voor haar. Ruim een jaar na onze eerste ontmoeting werd onze zoon Sjoerd geboren, die inmiddels vijftien is. Met zijn vieren vormden we een gelukkig gezinnetje. Dit kan nooit meer stuk, dacht ik altijd. Tot nu.

De dag na René’s onverwachte bekentenis bracht ik grotendeels huilend door. Vertwijfeld vroeg ik me af of ik soms niet goed genoeg voor hem was. Steeds wanneer hij toenadering probeerde te zoeken, werd ik woest. Hoe durfde hij! Maar tegelijkertijd snakte ik juist naar zijn armen om me heen. Na die eerste dag vlakten mijn emoties een beetje af, maar af en toe kwamen ze weer in alle hevigheid naar boven. Dan voelde ik boosheid, angst, of een verdriet dat zo groot was dat het mijn hart leek te verscheuren. Ik kon me gewoon geen leven voorstellen zonder René.

Hulpeloos zag hij het aan. Keer op keer herhaalde hij dat hij dit allemaal ook niet zo gewild had. Maar wat had ik daaraan?

Open huwelijk

Na drie dagen voelde ik me in staat om het gesprek aan te gaan. Ik was eraan toe om de details te horen. Hoe had het zover kunnen komen?

Ik had er geen enkele schuld aan, zo verzekerde hij me. Het was hem overkomen, hij was er zelf ook door overvallen. Het bleek dat hij die andere vrouw had leren kennen tijdens zijn wekelijkse bezoekjes aan de markt. Hij was onder de indruk geraakt van haar extravagante verschijning en merkte na een paar toevallige ontmoetingen dat hij ernaar uitkeek om haar te zien. En de vonk was overgeslagen. Zijn ogen glinsterden terwijl hij over haar sprak. Toen ik dat zag, had ik zin om de vaas die op tafel stond op zijn hoofd kapot te slaan, maar ik hield me natuurlijk in. ‘Ik kan er ook niets aan doen dat ik me zo voel,’ zei hij steeds. Ik voelde me bijna schuldig omdat ik er verdrietig onder was en boosheid voelde.

Terwijl ik het hele verhaal nog aan het verwerken was, bracht René zijn idee voor de toekomst al naar voren: ‘Ik wil onderzoeken wat mijn gevoelens voor haar betekenen.’ Toen ik hem vroeg wat dat precies inhield, stelde hij voor dat hij in alle openheid op verkenning uit zou gaan. ‘Ik kan me niet voorstellen dat ik dat níét ga doen,’ zei hij. ‘Het liefst doe ik dat zonder jou in de steek te laten, want ik neem onze verbintenis heel serieus.’

https://www.mijngeheim.nl/wp-admin/post-new.php?post_type=panelverhalen#‘Bedoel je zoiets als een open huwelijk?’ vroeg ik hem.

Hij knikte aarzelend. ‘Eigenlijk zou je het zo wel kunnen zien, ja.’

Vage smoezen

Dit ‘gesprek’ is nu een paar weken geleden, en ik heb geen ja gezegd, maar ook geen nee. Want heb ik eigenlijk wel een keus? René is sindsdien een paar keer ’s avonds met een vage smoes weggegaan, en hoewel ik er niet naar heb gevraagd, vermoed ik dat hij bij die andere vrouw is geweest. Elke keer zorgde ik ervoor dat ik in bed lag voordat hij thuiskwam. De gedachte dat hij me met een glimlach om zijn lippen en pretogen zou vertellen hoe zijn avond was geweest, kon ik niet verdragen.

De hele toestand vreet aan me. Tegenover Rabia en Sjoerd doe ik alsof er niets aan de hand is, maar zij merken heus wel dat er iets speelt. Ik zou René eigenlijk willen verbieden om naar die andere vrouw te gaan, maar dan ben ik hem sowieso kwijt. Ik word heen en weer geslingerd tussen mijn emoties. Moet ik dit allemaal maar gewoon pikken of moet ik hier echt een grens trekken? Wat ís mijn grens eigenlijk? En hoever moet ik gaan om ons gezin bij elkaar te houden?”

Hannah (41)
image
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Coby Bouman
  (55)
  17/12/2018
  15:20

  Keihard laten kiezen. Of nog beter, spullen voor hem inpakken en bij de deur zetten. Jou relatie met hem wordt nooit meer hetzelfde. Wordt het met haar niks, loopt ie op een gegeven moment wel weer een ander tegen het lijf. Vertrouwen is weg. Ga niet in de wachtkamer zitten. Maak je eigen leven, met de kinderen. En zoals ze in Amerika zeggen: ” Don’t get mad, get everything. Succes!!


 • miami
  (55)
  17/12/2018
  16:42

  oké, hij was wel zo eerlijk om het tegen je te zeggen. Maar…….hij laat de keuze wel aan jou. Een open huwelijk? Ja, dat ziet hij wel zitten uiteraard. Lekker van 2 walletjes eten. Misschien niet met deze vrouw dan wel met een ander want je hebt immers ‘toestemming’ gegeven. Zo te lezen zit jij niet op zo’n relatie te wachten. Je kunt het nog even aankijken uiteraard maar denk ook aan je kinderen, die zitten niet te wachten op een ongelukkige moeder. Zoals ze in Nederland zeggen: “Kies voor jezelf!”


 • Bernadette
  (41)
  21/12/2018
  15:25

  Je man doet net of hij het slachtoffer is, omdat het hem overkomen is, en ondertussen gaat hij met jouw “goedvinden” op onderzoek uit. Verliefd worden op een ander kan gebeuren, maar aan jullie samen om te besluiten hoe het nu verder moet. Als die andere vrouw dadelijk toch niet zo spannend lijkt te zijn, of zij zet hem aan de kant, gaan jullie dan verder alsof er niet gebeurd is ? Ga op je strepen staan, zeg hem wat jij wilt. Hij kan dit écht niet maken naar een vrouw waarmee hij al jaren samenleeft ! Jij verdient meer respect !


 • Ann
  (31)
  28/12/2018
  12:48

  Wat stoer dat hij zo eerlijk tegen je is geweest. Hij had ook vreemd kunnen gaan en je daarna keihard dumpen.
  Dat heeft hij niet gedaan, dus ik denk oprecht dat hij geen verkeerde bedoelingen heeft.
  Ik begrijp wel dat hij wil onderzoeken wat hij voelt, maar dan zou ik zeggen ga even tijdelijk uit elkaar (apart wonen), zodat hij in alle rust kan nadenken over wat hij wil en wat hij voor haar of voor jou voelt.
  Ik snap je boosheid, maar gevoel kun je niet uitschakelen en al helemaal niet sturen. Hij is eerlijk geweest, dat siert hem ook.


 • Louise
  (49)
  31/12/2018
  19:04

  Toen hij de eerste avond met vage smoezen weg ging, had je mede moeten delen dat hij weg kon blijven. Jij verdient zoveel beter.

  Hij wordt verliefd (dat kan) maar omdat hij een relatie heeft met jou had hij het meteen moeten afkappen. Dat deed hij niet en z’n eerlijkheid dwingt jou in spagaat zodat hij van twee walletjes kan eten.

  Wat dat betreft is je man een slappeling, en misschien mag ik het niet zeggen maar dat is TO ook. De gelegenheid bieden is net zo erg als gebruik maken van.

  Ga goed bij jezelf te rade wat goed voor jou is en waar jij gelukkig van wordt. Wil jij liefde en vertrouwen of neem je genoegen met keuze nummer zoveel………..


 • Estelle
  (44)
  06/01/2019
  10:19

  Ik kan je man’s eerlijkheid respecteren, maar nu ligt de bal bij jou. Tegen verliefdheid (van je partner) is gewoonweg niet te vechten.
  Wat wil je zelf? Kan je leven met de gedachte dat je man zoent etc met een ander. Aan een open huwelijk zou ik persoonlijk niet aan beginnen, tenzij je zelf openstaat voor een ander. Voor mij is het nu 8 jaar geleden. Ik had ervoor gekozen om bij mijn man te blijven, zijn verliefdheid is over en ziet deze dame niet meer. Ik wilde er niks over weten over wie het was, hoe oud enzo, maar de 1e paar jaren heeft het aan mij gevreten, aan mijn gevoel, ik werd onzeker, een worsteling tussen emotie,gevoel en verstand. Het vertrouwen was weg. Na die vervelende periode heb ik besloten, ondanks dat ik bij mijn man blijf, om voor mezelf te kiezen. Ik wilde mijn man altijd maar “pleasen”. Die tijd is voorbij.


 • Kelly
  (43)
  22/01/2019
  19:11

  Het eerste wat in mij opkomt is , hem eruit zetten , met zijn verliefdheid en al.
  Wat denkt ie wel niet dat ie is.
  Dit is echt respectloos.


 • Marleen
  (47)
  02/02/2019
  19:15

  Verliefd op een ander worden, dat kan. Hij had zijn mond moeten houden en die vrouw moeten mijden. Zo’n verliefdheid gaat nl. vanzelf wel weer over.
  Ik vind zijn gedrag aardig respectloos. Hij heeft jou onder ede trouw beloofd. Die verliefdheid zou dus eigenlijk irrelevant moeten zijn.


 • Priscilla
  (43)
  10/08/2019
  21:41

  Laat hem doen wat hij wil doen. Praat hier met niemand meer over. Laat niemand er iets over zeggen. Denk alleen aan hem met veel liefde en heb geen slechte gedachten over hem voor wat hij nu doet. Als je hem kwalijk neemt, zal hij je heel snel achterlaten voor de andere vrouw. Wees intelligent en behandel hem met liefde en respect meer dan ooit tevoren. Heb ook respect voor jezelf door te begrijpen dat als je je relatie wilt redden, je de situatie moet accepteren zoals die is. wat je doet is vechten voor je relatie, wees er trots op. Hij zal snel voor je kiezen.


 • Groot
  (59)
  09/01/2020
  23:56

  De meeste stellen hebben elk hun eigen vriendenkring, de ene keer trek je met sport club op de andere x met de kaart club. Waarom zo je je liefde ook niet met meerdere kunnen delen in alle openheid met je partner? Liefde geeft zoveel plezier en energie.


 • Gisela Seidlitz
  (Hallo)
  14/04/2020
  14:50

  Hartelijk dank Dr. Jacob. ik had nooit gedacht dat iets mijn man weer tot zijn vrouw zou kunnen laten terugkeren, nadat hij het uitmaakte en vertrok om te settelen met een andere vrouw die nooit wist hoe we beiden leden en samen gevoelens deelden, godzijdank vandaag had ik geluk om deze geweldige toverspreider op een site te zien na het zien van veel getuigenis en goed werk dat hij heeft gedaan in het leven van mensen die hen hielpen om hun ex-mannen en vrouwen hun relatie te laten vernieuwen, was ik ervan overtuigd en nam ik contact met hem op en binnen 7 dagen na de kaste kwam mijn geliefde man me zoeken en nu zijn we weer samen en hij zorgt voor mij en de kleine kinderen als zijn verantwoordelijkheden en familie. Nogmaals bedankt, hier is zijn contact om hem te bereiken. jacobman41@outlook. com


 • C
  (41)
  03/01/2021
  21:50

  Wat hij wil is de relatie verkennen. Wat dat betekent is dat hij getrouwd blijft met jou voor t geval de nieuwe vriendin toch geen relatie materiaal blijkt te zijn. Maar op het moment dat hij en zijn vriendin eruit zijn dat ze samen verder willen wordt jij als vuil aan de kant gezet. Ik weet dat deze brief al oud is maar dit is zo standaard. Hij is gewoon als een vrijgezel verkering aan het hebben en een relatie opbouwen maar houdt zijn vrouw nog even achter de hand zodat hij geen risico loopt met lege handen te staan. Nooit aan meewerken.


 • Zixin
  (Testimony)
  20/04/2022
  13:36

  Bedankt koningin Zazi voor de liefde en hulp die je mij en mijn familie hebt laten zien. Je bent inderdaad een moeder en ik ben je eeuwig dankbaar. Dit getuigenis is een van de beloften die ik je heb gedaan en ik hoop dat je het zult zien.

  LEES DIT.

  Mijn vrouw is mijn leven. Ik hou van haar met alles wat ik heb. Ik gaf haar alles wat ik kon geven en liet haar zien hoeveel ik echt om haar geef. ze was ook erg goed voor mij en onze kinderen. in feite zal ik ons ​​huwelijk omschrijven als een perfect huwelijk, maar alles veranderde in oktober 2021. ze werd onverschillig voor mij en onze zoon. Ik vroeg haar afzonderlijk wat er aan de hand was, maar ze zei niets. Om een ​​lang verhaal kort te maken, ze verliet mij en onze zoon uiteindelijk in januari 2022. Ik werd bijna gek, onze zoon verloor zichzelf. Dit was een zeer verschrikkelijke tijd voor mij. snel vooruit naar vorige week, vertelde ik een collega in mijn kantoor over mijn probleem en hij vertelde me over koningin Zazi, dat zij zijn vriend heeft geholpen en zijn huwelijk in het verleden heeft gered. ik geloof echt niet in spirituele dingen, maar ik besloot haar een proef te geven. Koningin Zazi vertelde me de oorzaak van het probleem en kon binnen enkele dagen een oplossing krijgen. Jongens, mijn vrouw is weer thuis bij mij en onze familie is herenigd. Een paar dagen geleden kwam de dame die het probleem veroorzaakte naar ons toe om haar slechte daden te bekennen en om vergeving te smeken. Ik en mijn vrouw zijn je moeder Zazi eeuwig dankbaar. Hier is haar e-mail: queenzazi1000@gmail.com

  Help alsjeblieft jongens om dit te delen totdat het bij Queen Zazi aankomt en misschien help je ook een vriend daarbuiten, net zoals mijn collega deed voor mij.


 • Debora
  (how i got my ex back)
  04/07/2023
  01:36

  Voor wie het aangaat, ik waardeerde echt hoe The Great Dr. Sunny zijn intuïtieve begeleiding, krachten en vaardigheden als levenscoach en zijn empathie gebruikte om mijn soulmate terug te brengen. Voor 100 procent gratis echte paranormaal begaafden, adviseur om je ex terug te halen en al je veelvoorkomende problemen of kwalen op te lossen. mijn partner verliet me vanwege eindeloze ruzies en ruzies en ik was maandenlang kapot en kreeg mijn geluk terug toen ik contact met haar opnam. De enige echte Dr. Sunny The Great is de enige die je kan helpen. Hij loste mijn probleem voor mij op. Hij bracht mijn ex terug binnen 48 uur na consultatie en de liefde en genegenheid was weer op zijn plaats en meer versterkt. Neem contact op met de Grote Dr Sunny e-mail: drsunnydsolution1@gmail.com Je kunt hem ook Whatsappen op +2348082943805.


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail