Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

‘Draait dit weer uit op een relatiecrisis?’

Judith (47) maakt zich zorgen over haar huwelijk. De laatste maanden leidt haar man Lambert (51) steeds meer een eigen leven, zonder rekening te houden met haar. Dreigt er weer een verwijdering zoals vroeger? En wat kan ze doen om dit te voorkomen?

Judith (47)
image lees
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Loes78
  (38)
  24/02/2017
  15:20

  Bij een (midlife) crisis is het moeilijk maar zeer belangrijk om te communiceren omdat anders de kans op ondoordachtig destructieve beslissingen erg groot is.
  Kortom wees duidelijk naar hem toe en beschrijf je gevoel/angsten. Je bent geen zeur als je onvrede en angst uit.Het is een teken dat je om hem geeft en bang bent hem te verliezen.


 • miami
  (54)
  26/02/2017
  16:54

  Duidelijk een crisis in jullie relatie. Stop je hoofd niet in het zand en ga eens met hem rond de tafel zitten en zeg wat je zorgen baart. Nee je bent geen zeur. Het is niet normaal dat hij wel altijd tijd vrijmaakt voor zijn vrienden en niet met jou. Hij moet ook rekening houden met jou en jij met hem. Zeg hem dat je het niet erg vindt als hij af en toe met zijn vrienden wat gaat doen. Maak duidelijke afspraken. Als je niets doet dan weet je wat er kan gebeuren. Dat hij toen gevoelens kreeg voor een ander was jullie beiden schuld. Er is duidelijk een gebrek aan communiceren. Vindt hij dat jij overdrijft en hij verandert niet? Trek dan maar je conclusies, hij vindt zijn vrijheid veel belangrijker.


 • Jo
  (38)
  02/03/2017
  20:34

  In een goede relatie zou alles bespreekbaar moeten zijn. En helemaal als er eerder een huwelijksdip is geweest, zou hij het toch wel begrijpen als jij je zorgen maakt? Ik zou het gesprek zéker aan gaan. Je kent hem goed genoeg om te weten wanneer hij liegt. En vindt hij jou een zeur, dan zou ik mijn conclusies trekken.


 • karin den hollander
  (41)
  04/03/2017
  16:29

  Ik zou alles eerst eens rustig opschrijven. Op die manier kan je het zelf eerst nog doorlezen, en dingen schrappen of veranderen. Je wilt zeker niet aanvallend overkomen.
  Leg hem uit waar je bang voor bent, en stel hem vragen. Niet op een beschuldigende manier, maar echt op een vragende toon.
  Op die manier dwing je hem om zelf na te denken over de reden waarom hij ineens vaak weg is, want misschien heeft hij er zelf nog niet eens over nagedacht.


 • Lambert
  (918581)
  20/11/2019
  21:29

  GOTVERDOMME!!! ik ben gay ik dacht dat je dat wist


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail