Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

‘Friends with benefits?’

Maanden geleden klopte mijn zusje Alice, helemaal stuk, bij me aan. Haar grote liefde Rens had de relatie verbroken. Hij zag geen toekomst meer met haar. ‘Gelukkig dat hij er nu achter komt en niet nadat je je huur hebt opgezegd,’ zei ik, want ik wist dat Alice graag met hem wilde samenwonen. Als buitenstaander had ik allang gezien dat zij niet zijn grote liefde was. Ik vond hem een player. Hoewel ik het zielig vond voor Alice, was ik blij dat er ruimte was voor een ander. Iemand die wel leuk is en mijn zusje op waarde weet te schatten. Maar Alice wilde geen nieuwe liefde. Ze was ontroostbaar. Met een aantal vriendinnen probeerde ik haar keer op keer uit de put te trekken. Eindelijk, na maanden, zagen we dat Alice beter in haar vel begon te zitten. Ze had weer oog voor haar uiterlijk, begon weer gezond te eten en pakte ook haar sportmomentjes weer op. Ik was blij voor haar. Totdat ik een paar weken geleden ontdekte waarom ze zich zo goed voelde: er was weer contact met Rens. ‘Friends with benefits,’ zegt hij, en zij is er dolblij mee. ‘Beter dan niets. Zo kan ik hem laten ervaren wat hij mist als hij me weer laat schieten.’ Onbegrijpelijk, een vriendschap met af en toe seks, Hij gebruikt haar gewoon! Je hoeft geen Einstein te zijn om te weten dat dit weer tot een tranendal gaat leiden. Hoe voorkom ik dat het een ramp wordt? Cindy (38)

Cindy (38)
image
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Beverly
  (44)
  29/10/2021
  18:17

  Het wordt een beetje een standaard antwoord, maar daarom niet minder gemeend; bemoei je er niet mee.
  Ik neem even aan dat je zus een volwassen vrouw is, die al geruime tijd haar eigen leven lijdt. Natuurlijk is het lief van je dat je haar gelukkig wil zien worden, maar wat nou als dit haar (althans voorlopig) gelukkig maakt? Je hebt zelf gezien wat het alternatief is, de afgelopen maanden.
  Misschien gaat dit na verloop van tijd fout, misschien vindt ze het wel best zo en misschien, nu ze weer wat vrolijker in het leven staat, trekt ze de aandacht van een vent die helemaal voor haar gaat.
  Maar hoe het ook gaat, ze is oud genoeg om voor zichzelf te beslissen, of zusjelief dat nou leuk vindt of niet.


 • Karin
  (55)
  29/10/2021
  20:07

  Eens met Beverly!
  Het komt van 2 kanten, het is niet zo dat hij haar ten huwelijk vraagt en ondertussen met andere dames de koffer induikt. Hij is eerlijk, zegt dat een relatie er niet inzit verder.
  Zij is er tevreden mee. Voor nu iig.
  Nu heb ik dat vaker gezien en het loopt zelden goed af. Eén van de twee krijgt een echte relatie en de ander voelt zich dan toch gebruikt.

  Maar idd, grote meid, al komt er nóg een drama dan weet ze wel zeker dat het echt niet gaat.
  Voor hetzelfde geld trouwt ze met hem en kiezen ze voor een open huwelijk..
  Kan je ook zeggen ‘dat gaat nooit lang goed’ maar het is echt haar pakkie aan.

  Laat het rusten verder, en als ze verdrietig is wees dan haar lieve grote zus, troost haar zonder ‘ik wist het, zie je wel’. Een volgende keer weet ze dan: FWB is niks voor mij.
  Levenservaring -het woord zegt het al- krijg je door te leven, fouten te maken of juist uit te vinden dat je op sommige punten anders denkt dan de meeste mensen.
  Dat gezegd hebbende: lief dat je je zusje wil behoeden voor hartzeer!


 • miami
  (55)
  30/10/2021
  16:00

  het is het leven van je zus, ze zou oud en wijs genoeg moeten zijn, is ze misschien niet, de tijd zal het leren. Niet mee bemoeien en geen commentaar leveren ook al is het moeilijk.


 • Angel
  (53)
  01/11/2021
  10:22

  Hoi Cindy.
  Jouw reactie en zorgen zijn volkomen begrijpelijk. Je ziet je zus haar eigen glazen inslaan en je wilt haar behoeden voor een volgende dip. Je kan haar duidelijk maken dat ze niet handig bezig is en waarschuwen voor een volgend tranendal maar meer kan je niet doen. Je hoeft echter niet keer op keer in de hulpverlenersmodus als ze zélf deze keuzes maakt, dat mag je haar ook best duidelijk maken. De consequenties zijn haar keer op keer duidelijk gemaakt dus dan nog maar een keer op je gezicht gaan.
  Misschien leert ze er dan wél van.
  Hard? Ja, misschien wel maar ze is volwassen dus wordt ze geacht de gevolgen van haar keuzes te overzien en haar verlies te nemen.
  Succes!


 • emily
  (35)
  15/11/2021
  09:27

  Ik heb zoiets ook meegemaakt na de breuk met mijn eerste vriend. Hij wilde nog wel met me naar bed, meer niet. Ik bleef hopen op meer. Ik was tevreden met elke kruimel die ik kreeg, hoopte dat hij zou inzien dat we voor elkaar bestemd waren. Dat was natuurlijk niet zo. Zodra hij de kans kreeg, dook hij op een ander. en bleef ik gebroken achter. Er waren genoeg mensen die mij waarschuwden, maar ik luisterde nergens naar. Nadat het echt helemaal voorbij was ging ik kapot van verdriet. Uiteindelijk ben ik weer bevriend geraakt met mijn ex en hij zegt dat als hij had geweten dat het me zoveel verdriet zou doen dan had hij het nooit gedaan misschien heeft de ex van je zus ook geen idee waar hij mee bezig is. Eigenlijk zorgt hij ervoor dat ze niet echt verder kan met haar eigen leven, maar staat hij daar niet bij stil. Misschien kun je eens contact met hem opnemen of zorgen dat je hem zogenaamd per ongeluk ergens tegen het lijf loopt, zodat je hem dan kunt aanspreken op de situatie msschien zet het hem aan het denken en dan weet je ook snel genoeg of er wat hem betreft meer inzit in de toekomst


 • Limburg04
  (56)
  23/01/2022
  11:04

  Boeken zijn erover vol geschreven dat mannen, sex en gevoelens heel goed kunnen scheiden en dat vrouwen daarin heel anders zijn. Daar kunnen we heel wat van vinden maar tegelijkertijd heeft de evolutie zijn werk gedaan. Dat de man, de jager, sex en gevoel goed kan scheiden kan hij nl. niets aan doen, evenals de evolutie bepaald heeft dat het bij de vrouw, de ontvanger, zo niet werkt.
  Wat de man niet de vrijheid, het recht geeft zich enkel op zichzelf te richten en de vrouw als speelbal te zien. Absoluut verwerpelijk.

  In het geval van je zus en die Rens hoef je inderdaad geen Einstein te zijn om te snappen dat dit een eenrichtingsrelatie is die niet zal standhouden.
  Zegt heel veel over Rens maar even zoveel over je zus dat ze dit laat gebeuren. Hoe zit het met haar eigenwaarde?
  Hebben zich situaties in haar kindertijd voorgedaan waarover ze niet wil praten maar onbewust heel veel last van heeft?

  Met FWB loop je over een heel dun touw en werkt als beide partijen op exact dezelfde wijze in de wedstrijd zitten en goede afspraken maken.

  Zelf heb ik 3,5 jaar een FWB relatie gehad wat zowel mij als de vrouw in kwestie goed is bevallen.
  Ik was gescheiden, zij was even relatie-moe maar beiden hadden we wel onze, normale, fysieke behoeftes.
  We deden, buiten de sex, niets samen alleen voor het maken van de afspraak hadden we contact. En na de sex soms een kopje koffie maar dat was het dan ook.

  Is fwb ideaal: nee!

  Zolang je er beiden plezier aan beleefd, er geen sprake is van dwang, misbruik of welke andere vorm van onheuse bejegening
  kan het voor de time be-ing een welkome afleiding zijn.

  Ik heb er in ieder geval van genoten!


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail