‘Had ik m’n schoonfamilie moeten vragen?’

Tien jaar geleden startte ik een schoonheidssalon in het hartje van de stad, waar ik woon. Vanaf het begin liep de zaak als een trein en al jaren heb ik een vaste klantenkring. Deze zomer heb ik het tienjarig bestaan van de salon gevierd. Hoe ik dat precies ging doen, bleef door de coronabeperkingen lange tijd onzeker. Uiteindelijk is het een leuke middag geworden in de binnentuin van een horecazaak, waarvoor ik mijn trouwste klanten heb uitgenodigd. Er waren twee muzikanten die een uurtje optraden en iedereen kreeg aan zijn tafeltje lekker eten en een flesje bubbels. Het was klein, maar feestelijk. Van de familie heb ik alleen mijn broer en moeder uitgenodigd. Zij hebben bij de start van de salon geholpen. Financieel, maar ook met de verbouwing. Maar nu komt het: de ouders en de twee zussen van mijn man zijn beledigd, omdat zij niet waren uitgenodigd. Ze vinden dat ik desnoods een tweede sessie had moeten organiseren, bijvoorbeeld een middag voor klanten en een middag voor familie. Maar zij wonen op anderhalf uur rijden hier vandaan en hebben nooit enige interesse getoond in de salon. Het is niet eens in me opgekomen om hen te vragen. De verhoudingen lijken nu behoorlijk bekoeld, ze trekken het zich persoonlijk aan. Is dat terecht en zo ja, hoe moet ik dit recht te trekken? Marjet (41)

Marjet (41)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Sandra Heeskens 16-09-2021 18:22
  wauw, nee je hoeft je zeker niet schuldig te voelen. Ik vind dat je het heel goed hebt gedaan. Een leuke middag voor de vaste klanten en familie die er voor je waren. Ik zou het ook gewoon tegen je schoonfamilie zeggen, Dat je alleen die mensen hebt uitgenodigd die je hielpen de zaak opzetten. en dat zei nooit enige interesse hebben getoond, dan zijn ze maar beledigd, met hun ben je niet getrouwd meid
 • Angelique 16-09-2021 19:24
  Het mag duidelijk zijn dat jíj bepaald hoe het feest eruit ziet met de mensen die jij er graag bij wilt hebben. Jouw familie heeft je geholpen, je medewerkers en beste vrienden. Als die schoonfamilie zich nooit geïnteresseerd lijkt te hebben om het plezier wat jij in je zaak hebt zie ik niet in wat ze er dan wel bij moeten zijn. Lekker laten mokken, ze zitten tóch een eind weg. Trekt na verloop van tijd wel weer bij en zoniet dan weet je wat je aan ze hebt en kan je wat afstand houden.
 • Riana 16-09-2021 20:53
  Waauuww!! Ik zou zeggen dat ze het mogen bekijken hoor... Je hebt het goed gedaan! Niks van aantrekken. Jij hebt een leuk feestje gehad zoals jij dat wilde.
 • miami 17-09-2021 04:56
  gefeliciteerd met je jubileum en wat een leuk feestje. Ik zou er niets van aantrekken dat je schoonfamilie zich beledigd voelt. Je schrijft zelf al dat ze niet hebben meegeholpen in het begin en dat ze nooit interesse hebben getoond. Zegt genoeg toch? en een 2e sessie? Wiens feestje was het? Laat hun maar beledigd zijn, hun probleem. Ik weet niet of je het hebt uitgelegd aan hun zo ja, niet nog een keertje doen. Ze trekken mettertijd wel bij(of niet hun probleem)
 • Yolanda 18-09-2021 07:32
  Als je schoonfamilie geen interesse toont in je zaak en er nog nooit is geweest voor behandeling heb je gelijk om ze niet uit te nodigen. Dan is het beter om je vaste klanten een plezierige middag te gunnen. Dus ik zou me niet bezwaard voelen als ik jou was .
 • Hülya 18-09-2021 19:13
  Nou eerlijk gezegd ik ben te to the point en zeg zoiets dus meteen in hun gezicht. Ik weet dat dat niet altijd het handigste is maar het is wel eerlijk vind ik. Ik zou als ze het echt graag willen voor een borrel uitnodigen thuis maar ik zou het niet groots aan pakken. Ik zou ook erbij zeggen dat je je moeder hebt uitgenodigd omdat ze zo betrokken was en altijd is, omdat hun niet betrokken zijn geweest jij het gevoel hebt gehad dat ze het niet leuk vinden. Dan ben je eerlijk en ook zacht naar hun. Succes ermee!
 • Beverly 19-09-2021 10:42
  Laat ze lekker beledigd zijn. Niemand kan eisen om altijd met zijn/haar neus voorop te staan, zeker niet als het om iets waar ze zich nooit eerder voor hebben geïnteresseerd. Het zou wat anders zijn geweest als ze je ooit ergens mee zouden hebben geholpen of als ze zelf ook tot je trouwe klanten hadden gehoord. Laat ze maar lekker zwelgen in hun verontwaardiging. Richt je op je zaak, je klanten en geniet van het succes waarvoor je zelf zo hard hebt gewerkt.
 • Simone 20-09-2021 07:05
  Ik vind t ook wel een beetje liggen aan hoe je met de schoonfamilie omgaat. Ik zou het wel begrijpen als mijn schoonmoeder het niet leuk zou vinden want als familie zijnde doen we heel veel samen. Iedereen is altijf van elkaar op de hoogte en als er iets belangrijks te vieren is dan ze we altijd van de partij. Het is vervelend dat ze beledigd zijn, dat moet je niet willen, dsu misschien kan je ze uitnodigen voor een borrel alsnog en dan uitleggen dat het helemaal je bedoeling niet was.
 • Karin 20-09-2021 10:31
  Ook ik vind dat je zelf moet weten wie je uitnodigt en wie niet, klinkt logisch zoals je het verteld. Wat ik mis in het verhaal is je partner, het is toch zijn/haar familie? Lijkt me logischer dat die partner even met je schoonouders- en zussen gaat praten of jullie samen. Ook geen idee of ze altijd overal bij willen zijn of niet; kortom praat het uit maar niet alleen want dan ben jij de gebeten hond. Wat vindt jouw partner er eigenlijk van allemaal, staat hij wel voor 100% achter je? Ik hoop van wel, veel succes met je salon en laten we hopen dat je de volgende mijlpaal zonder beperkingen kunt vieren zoals je zelf wil en zonder corona-maatregelen :D
 • Lisette 22-09-2021 14:44
  Klinkt als een narcistisch stelletje mensen. Wees blij dat ze op 1.5 uur afstand wonen. Als ik jouw verhaal hoor, dan had ik ze ook niet uitgenodigd. Want hier was simpelweg geen reden voor. Als je je trouwjubileum was geweest had ik het anders gevonden. Maar dit was zakelijk, en zeker met corona moet je dan keuzes maken. Ik zou het gewoon over laten waaien, en als ze erover beginnen dan moet je maar uitleggen dat het niet persoonlijk was.
 • Chris 11-01-2022 10:12
  Jouw gevoel is van jou en zegt iets over jou. Andersom is hun gevoel van hun en zegt dat iets over je schoonfamilie. Daar hoef jij je niks van aan te trekken. Je kan het uitleggen zoals je in je tekst al gedaan hebt. Blijven ze daarna beledigd, nou so be it! Ik heb één ding al vroeg geleerd, je kan niet iedereen pleasen. Altijd doe je het voor iemand wel fout. Je kan wel jezelf pleasen en dat is altijd goed.