Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

Hannah wil geen relatie, maar wel af en toe intimiteit

Hannah (37) is al sinds haar negentwintigste een single moeder. Inmiddels is ze er voor zichzelf wel uit: ze vindt het prima zo, zo zonder man in haar leven. Maar één ding mist ze wel: de seks. Eigenlijk zoekt ze een leuke man die alleen maar af en toe langskomt voor wat intimiteit en vervolgens weer verdwijnt. Maar waar vindt ze die?

“Mijn laatste langere relatie is alweer vier jaar geleden. Omdat het inmiddels al de derde man was die ik na mijn scheiding had laten kennismaken met mijn zoontje Rik, wilde ik per se dat het zou slagen. Daarom hield ik het tegen beter weten in toch nog een klein jaar met hem uit, al was de magie na drie maanden al volledig verdwenen. Ik had er veel eerder mee moeten stoppen. Op een gegeven moment walgde ik bijna van hem, als ik hem na een werkdag op de bank zag ploffen, met zijn bollende buikje over de rand van zijn broek. ‘Wat eten we vandaag?’ vroeg hij dan steevast als eerste, zijn stropdas los trekkend. Op een dag was ik het helemaal zat en verbrak ik de relatie. Toen hij met zijn spullen uit mijn huis vertrok, was ik zo opgelucht dat ik me voornam: voor mij hoeft het niet meer, een man. En dat besluit voelde eigenlijk wel als een verademing! Ik realiseerde me dat ik het heel fijn had met mezelf en mijn zoon Rik en dat ik verder niemand nodig had.
Rik is inmiddels twaalf, en om het weekend verblijft hij bij zijn vader. Dan heb ik het rijk alleen. Die vrije weekends vul ik tegenwoordig niet meer met dates, maar met leuke uitjes met vriendinnen. Of met een optreden: ik speel saxofoon in een bandje en soms treden we op. Daarnaast heb ik mijn zus en mijn ouders in de buurt wonen. We lopen vaak bij elkaar binnen, voor een praatje en een kop koffie. En eens in de twee weken spreek ik af met een club vrouwen en dan koken we voor elkaar. Ik heb dus een leuk en vol leven, het ontbreekt me aan niets. Op één ding na…

Onenightstand
Ik ben geen seksbeest, nooit geweest ook, maar om het even recht voor zijn raap te zeggen: het is inmiddels alweer zo lang geleden dat ik echt hunker naar een fijne vrijpartij. Ik zoek geen man voor gezelschap, ik hoef geen troost na een zware dag en praktische hulp heb ik ook niet nodig. Ik mis echt alleen het lichamelijke deel.
‘Ga toch weer lekker op Tinder,’ zei een van mijn vriendinnen. ‘Veel mannen zitten daar ook alleen op voor de seks, dus dan moet je wel iets kunnen vinden, toch?’
Ik heb dat idee serieus overwogen, maar ik twijfel. Ik vind Tinder soms zo ingewikkeld. Ik heb meerdere keren gehad dat ik een man op de foto echt aantrekkelijk vond, maar dat het vervolgens in het echt behoorlijk tegenviel. En wat nu als ik degene ben die verkeerde verwachtingen wekt?
Een andere vriendin aan wie ik het vertelde, besloot me mee uit te nemen naar een populaire kroeg waar volgens haar veel vrijgezellen kwamen. ‘In die tent vind je zeker een leuke vent die zin heeft in een onenightstand,’ beloofde ze lachend.
Ze leek gelijk te krijgen. Al snel had ik een man in het vizier die me wel wat leek. Als ik iets wilde, moest ik toch actie ondernemen, vond ik, dus sprak ik hem aan. Het viel niet tegen. Als hij lachte, had hij kuiltjes in zijn wangen en in zijn ogen zag ik een sprankeling die me wel beviel. Er werd al snel wat geflirt over en weer, dus ik dacht echt dat ik beet had. Maar na een leuk gesprek over de sport die hij beoefende - rugby, en dat was wel te zien ook - liet hij terloops vallen dat hij de volgende dag vroeg op moest om zijn vrouw en dochter te vergezellen naar een of ander zwemfestijn. Het was meteen gedaan met mijn versierpoging. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om het met een getrouwde man te doen.
Het was daarna zeker nog een gezellige avond, maar om twee uur ’s nachts rolde ik toch weer alleen mijn bed in. Ik had nog wel met wat andere mannen gesproken, maar ze hadden allemaal wel iets wat tegenviel. De een praatte met consumptie, de ander rook een beetje zuur. De derde gesprekspartner hoestte ongegeneerd in mijn gezicht en zo kon ik ook deze potentiële minnaar van mijn lijstje schrappen. Zo op jacht is niks voor mij, bedacht ik die nacht in bed. Ik vond het maar vermoeiend.

Te veeleisend?
Intussen blijft de behoefte aan seksueel contact wel bij me sluimeren. Meer dan ooit tevoren. Maar ik weet dus niet wat ik ermee aan moet. Het liefst zou ik een leuke man in mijn leven willen die ik af en toe eens kan bellen voor wat intimiteit. Meer niet. Maar ik zou niet weten waar ik die zou moeten vinden. Misschien heb ik te snel opgegeven in de kroeg en moet ik nog wat pogingen wagen. Of misschien is Tinder toch de manier om te vinden wat ik zoek?
Of is het wellicht te veel gevraagd, een leuke, aantrekkelijke, vrijgezelle man, alleen maar voor de seks? Misschien moet ik mijn eisen bijstellen. Ik zou graag horen van andere vrouwen of mijn gevoelens normaal zijn. En ik hoop dat iemand me op ideeën kan brengen. Hoe en waar vind ik de man die ik zoek?”

Hannah (37)
image
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Daniela
  (47)
  07/11/2019
  19:46

  Dit herken ik totaal niet. Ik zoek juist een leuke, knappe, vrijgezelle (jonge) man voor meer dan alleen sex. Ik vind niet anders dan mannen die alleen maar dat ene willen. Vooral op Tinder!


 • Jen
  (23)
  12/11/2019
  23:02

  Hannah, jij zit in een fase die mijn vriendinnen en ik beschrijven als onze hot-girl-summer (andere seizoenen mogen ook). Gewoon lekker een periode waarin je geniet van je vrijheid en je sexualiteit. Dat je geen 20 meer bent en een kind hebt… nou en?
  Qua advies zou ik, net als je vriendinnen, Tinder aanraden. Zet je afstand groter of Tinder alleen terwijl je aan het reizen bent, zo kom je minder snel bekenden tegen. Wat er in je bio staat maakt niet heel veel uit, de meeste mannen swipen iedereen rechts en kijken dan wel wie hapt. Wees eerlijk en direct als ze vragen wat je zoekt en ik weet niet of je het ziet zitten, maar jongere mannen (25-30) zijn ook vaker geïnteresseerd in een friends-with-benefits situatie.
  Mocht je Tinder niet chill vinden, kun je ook Happn proberen. Met de instellingen op de App kun je heel duidelijk maken wat je zoekt en daarbij zul je minder gekkies tegenkomen.


 • Loes
  (41)
  13/11/2019
  08:33

  Zie reactie Jen. Ik zal denk ik anders gewoon op internet zoeken naar activiteiten/avondjes die worden georganiseerd voor “vrijgezellen”.
  Indien je daar iemand tegen komt waarvan je denkt “dat is het” gewoon op de man vragen en er niet om heen draaien.Je hoort dan gelijk “ja” of “nee”.
  Meestal willen vrijgezellen mannen wel zoiets.
  Je hoeft het niet eng te vinden want niemand kent elkaar daar en is alleen.Bevalt je het niet dan loop je daar gewoon weer weg. Ga anders op een vrijgezellen vakantie en pap daar met iemand aan die je leuk lijkt


 • Karin
  (53)
  20/11/2019
  00:36

  Hoi, je zegt dat je wellicht te veeleisend bent en dat denk ik eerlijk gezegd ook 🙂
  Ik bedoel: als je alle getrouwde mannen schrapt, en alle vrijgezelle mannen die geen relatie willen hou je niet veel volk over.
  Zou toch die principes laten varen, er hebben meer mensen open relaties dan je denkt. Ook vrienden van me, al hebben sommigen afgesproken dat ze niet willen weten wat de ander uitspookt.
  Ze zeggen dan een soort codewoord als: ik ga dit weekend met een oude schoolvriendin op stap, blijf daar slapen. Dan weten beiden genoeg. De vrouw van zo’n man is soms blij dat hij een playdate heeft.
  Een stel waarvan ik weet dat ze dat doen heeft dat afgesproken omdat zij wegens lichamelijke problemen geen seks kan hebben en hem dat wel gunt. Ze weet ervan, wil er alleen niet met hem over die andere vrouw praten. En eist dat hij condooms gebruikt uiteraard!!

  Maar niet naar prostituees want stel dat ze daar gedwongen zitten of veel te jong zijn. Zo’n man zou iets voor jou zijn, hij is echt leuk en knap maar houdt zielsveel van zijn vrouw en zal haar nooit verlaten. Dat weet zijn minnares ook.
  Een vrouw zoals jou. Alleen en tevreden met haar kindjes maar soms een potje knuffelen met een leuk iemand mist.
  Ook ik zou af en toe willen knuffelen maar seks hoeft van mij niet meer.
  Geen man die dan nog belangstelling heeft. Ben juist verdrietig omdat mannen die aardig doen ook de vrijgezellen altijd meteen beginnen te flirten met me.
  Als ik zeg dat ik bijna a-seksueel ben geworden op dit moment en nooit echt van seks heb genoten zijn ze meteen weg. Dat zijn trouwens altijd vrijgezellen die dat niet zomaar zijn.. agressieve types, moederskindjes van 50 enz.
  De leuke mannen zijn echt getrouwd en hebben kleine kinderen, ik zou toch eens in die vijver vissen. Niet iedere getrouwde vrouw eist monogamie, sommigen vinden het zelf ook spannend.
  Je wil toch geen huwelijk kapot maken, meer een losse scharrel die gewoon weer weggaat zonder te zeuren om meer. Denk erover na, of zet een advertentie waar je dit duidelijk maakt. Pas op met mannen uitnodigen thuis! Of andersom. Veel plezier 😉


 • Bloemetje
  (51)
  14/12/2019
  14:02

  Waarom regel je geen gigolo voor 1 x in de maand? En als er een leuke gigolo bij zit die je vaker wilt, dan kun je dat ook aangeven. Net zo handig lijkt mij en niet zo moeilijk.


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail