Mg2413 Panelverhaal

Help! Geen derde gezin mee op vakantie!

Al een paar zomers gaan mijn man Mitch en ik op vakantie met onze vrienden Babs en Marco. Ook dit jaar hebben we een stacaravan op dezelfde camping geboekt. Heerlijk, we kijken er allemaal naar uit. We kennen elkaar al jaren via de voetbalclub van onze 14-jarige zoons Mees en Dylan. Wij hebben nog een zoon van vijftien en een dochter van tien, die het goed kan vinden met de elfjarige dochter van Babs en Marco. 

Op de voetbalclub gaan we ook leuk om met Liesbeth en André. We komen op elkaars verjaardagen, gaan samen naar de bingo, dansavondjes en noem maar op. Heel gezellig. Toch is er nu een probleem. André en Liesbeth willen in de vakantie graag bij ons aansluiten. 

Ik werd erdoor overvallen en mompelde: ‘Prima toch?’ Maar eigenlijk vinden we dat helemaal niet prima! Onze gezinnen passen zo goed bij elkaar, het loopt zo lekker samen, dat we bang zijn dat een derde gezin dat in de war gaat gooien. Dan wordt het helemaal anders! Daar komt bij dat zij een zoontje hebben die niet zo goed ligt bij onze kinderen, dus ook daarin voorzien we gedoe. De kinderen staan ook niet te springen bij het idee. Maar het lijkt erop dat Liesbeth en André gaan boeken, ze hebben onze mannen al om de gegevens van de camping gevraagd. Wat kunnen we doen om dit tegen te houden zonder de verhoudingen te verzieken?

Joanne (41)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Hanny 08-06-2024 19:49
  Zo snel mogelijk tegen hen zeggen! En dan eerlijk zijn, en de ware redenen noemen. Zeg dan ook dat je wel door wil gaan met de andere activiteiten. . Wij hadden dezelfde situatie. We spraken met vrienden af om een lang weekend weg te gaan. Zij vertelden dat tegen andere vrienden, die daarop aangaven graag mee te willen. Onze vrienden vertelden dat tegen ons. Wij hebben meteen gezegd dat we dat niet willen - dit koppel is nogal op de centen, en wij voorzagen dat daar gedoe over zou komen. Uiteindelijk zijn zij niet meegegaan. Wij hadden een leuke vakantie!
 • M. 12-06-2024 09:16
  Nou, zoiets heb ik ook ooit eens mee gemaakt. We hadden met vier stellen een villa gehuurd een weekje, en op eens kwam een iemand op het idee om een bevriend stel mee te vragen. we moesten allemaal moeilijk doen met de slaapkamerindeling, er moesten luchtbedden bij, stoelen meegenomen en ga zo maar door. Was allemaal geen probleem, werd er gezegd, maar ik vond van wel! Maar toen ik dat zei, was ik moeilijk. Er was gevraagd of we het een probleem vonden en toen ik zei dat ik dat inderdaad vond, had ik het gedaan. er waren een paar vrienden die mij groot gelijk gaven maar er waren twee mensen echt boos op mij. Het gezin is uiteindelijk niet meegegaan, maar de sfeer tussen alle vrienden is wel bekoeld door al dat gedoe. Achteraf gezien had ik me meer afzijdig gehouden, dan was iedereen nu nog leuk met elkaar. Dus denk goed na over wat je gaat doen en zeggen. Voro je het weet heb jij het gedaan.
 • Marielle 12-06-2024 13:01
  Waarom zou je het tegenhouden al zou ik wel duidelijke afspraken maken, van wij staan wel met zijn alle op dezelfde camping alleen zijn wij niet samen op vakantie, dus ieder zijn eigen weg. Wil je wat met zijn alle doen helemaal prima maar heb je een x geen zin moet dat ook gezegd kunnen worden. Wij doen dit al jaren zo en dat werk prima.
 • Renee 13-06-2024 12:41
  Dit is een testje