Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

Help, hij is elf jaar jonger!

Met mijn 36 jaar was ik geen groentje meer op liefdesgebied en toen ik Marnix ontmoette, ‘wist’ ik dat dit wel eens een goede match kon zijn. Ondanks dat hij jonger moest zijn dan ik, zei ik meteen ja toen hij me mee uit vroeg. Mijn gevoel klopte: hij was dé man voor mij. Zelfs het leeftijdsverschil, dat elf jaar bleek te zijn, was geen dealbreaker. We waren dolverliefd. Dat is nu, vier maanden later, nog steeds zo. Ik zou het wel van de daken willen schreeuwen, maar… dat doe ik niet. Ik houd Marnix verborgen, om geen gedoe te krijgen. Ik weet namelijk dat mijn ouders en mijn oudere zussen hier iets van gaan vinden. De nicht die trouwde met haar vriendin ging over de tong, ze hebben geen goed woord over voor de buurvrouw die twee keer gescheiden is en met beide mannen een kind kreeg, zelfs een onschuldige onenightstand is in hun ogen al een vreselijke daad. En dan kom ik aan, met een vriend die elf jaar jonger is! Ik heb Marnix nog niet veel over mijn familie verteld, maar hij vindt het tijd om kennis met ze te maken. Dat heb ik tot nu toe kunnen afhouden, want ik krijg al hartkloppingen bij het idee. Ik houd hem liever nog even verborgen, maar kan ik dat wel maken? Of heeft iemand tips over hoe ik dit zo goed mogelijk kan laten verlopen? Sacha (37)

Sacha (37)
image
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Hippo
  (57)
  19/02/2021
  10:10

  Laat ze lekker kletsen. Als jullie nu gelukkig zijn. Zou je een happy relatie moeten verbreken omdat je familie het niet ziet zitten of graag roddelt. Dacht het toch niet.


 • miami
  (55)
  19/02/2021
  15:43

  waarom hecht je zoveel waarde aan wat je familie zou kunnen zeggen? Wat kan jou dat schelen? Als ze jullie relatie niet kunnen of willen accepteren dan is dat niet jouw probleem maar die van hun. Het gaat er toch om dat je gelukkig bent? Of willen ze liever hebben dat je minder gelukkig bent maar wel met een man(uiteraard geen vrouw zo te lezen want daar wordt ook over gepraat)van meer jouw leeftijd om het plaatje ‘ideaal’ te maken? En weet je, dan wordt er maar over jullie gepraat, waait wel over als er weer ‘een schandaal’ voorbij komt. Echt, er zijn toch veel erge dingen op de wereld? Wat voor een leven hebben ze trouwens dat ze over iedereen moeten kletsen? Niet veel zo te zien. Sta lekker boven hun en wat ik al zei, ze moeten hem maar accepteren.


 • Liesbeth
  (38)
  22/02/2021
  08:36

  Mijn vriend is veertien jaar jonger en ik wist dat er binnen mijn familie grapjes over gemaakt zouden worden. Wij hebben het gewoon niet over leeftijd gehad. als er naar gevraagd werd, gaven we geen antwoord en begonnen we ergens anders over. Leeftijd is geen issue toch, dus daar handelden wij ook naar. uiteindelijk hebben we het natuurlijk wel verteld, maar omdat mijn vriend toen al veel bij mij thuis kwam en het met iedereen goed kon vinden, is er nooit over gezeurd. soms maken ze een grapje erover, maar daar blijft het bij.


 • Beverly
  (42)
  23/02/2021
  12:55

  Op je 37e nog bang voor pappie en mammie? Klinkt alsof je jonge vriend een stuk volwassener is dan jij/ Natuurlijk is het niet fijn als je van tevoren weet dat je een hoop drama kunt verwachten, en natuurlijk is het fijn als je familie achter je keuzes staat, maar als dat niet zo is en ze zien alleen de beren op de weg (of hun eigen vooroordelen), dan is dat hun probleem en niet dat van jou en Marnix. Alleen jullie twee zitten in deze relatie en als die voor jullie (twee volwassen mensen) werkt, dan zou geen enkele mening van familie, vrienden of voor mijn part Sinterklaas daar iets aan af moeten doen.
  Zeg het gewoon en vertrek zodra de praatjes starten.


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail