Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

Hoe kom ik van haar af?

Karin is door de kinderen bevriend geraakt met Dagmar. Vaak gingen ze samen met hun dochters iets leuks doen, maar nu die groter zijn wil Dagmar steeds vaker alleen met Karin op stap. Andere vriendinnen heeft Dagmar niet. Karin merkt dat ze Dagmar een beetje zat wordt, maar hoe moet ze daar mee omgaan?

Karin (41)
image lees
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Demi
  (20)
  03/11/2016
  17:05

  Je ontkomt er niet aan om een keer te zeggen wat je wilt. Je kunt niet steeds smoesjes blijven verzinnen. Nodig haar uit voor een kopje koffie en vertel haar dat je wat minder wil afspreken. Eerlijk duurt het langst want zij voelt nu ook wel dat het niet lekker zit, daarom zit ze er bovenop. Spreek bijvoorbeeld af dat je maximaal één keer in de maand samen wat gaat doen, zo hou je het leuk. Mocht ze beledigd zijn laat haar even met rust. Als ze een echte vriendin is zal je jouw mening respecteren en je minder claimen. Succes ermee.


 • Loes78
  (38)
  05/11/2016
  20:56

  Als ze weer app om te vragen om wat te doen dan terug appen.
  “Ik vind het leuk om af te spreken maar niet om dingen te ondernemen.Ik heb het altijd al zo druk en om eerlijk te zijn daar dan geen puf/zin in.Ik ben daar dus nu ook te moe voor.Kom je gezellig koffie drinken?
  Gewoon steeds aangeven dat je te moe bent om naast je drukke bestaan dingen te ondernemen,


 • Ina
  (60)
  06/11/2016
  11:40

  Ik zou haar het probleem op een fatsoenlijke manier uitleggen en haar vragen begrip op te brengen voor jouw situatie en in de toekomst daar rekening mee te houden. Jij hebt niet alle tijd voor haar. Daar moet ze genoegen mee nemen en anders zal de vriendschap helemaal over gaan. Als zij verder geen vriendinnen heeft is dat haar probleem, maar dat moet ze niet op jou afwentelen.


 • toke v/d luijtgaarden
  (54)
  11/11/2016
  14:40

  vertel haar eerlijk hoe je er over denkt en dat de kinderen nu groot zijn en steeds meer dingen alleen gaan doen .
  je hoeft beslist die vriendschap niet weg te gooien jij hebt immers ook genoten toen de kinderen klein waren en toen was je haar dankbaar.
  het klinkt meer of jij haar niet meer nodig hebt.
  praat met haar spreek af dat je het rustiger aan wilt doen en je meer vriendinnen hebt waar je iets mee onderneemt.
  kijk even hoe ze reageert


 • Eagle
  (40)
  02/12/2016
  14:52

  Tsja, leuk of niet, bij sommige mensen helpt alleen de harde waarheid maar. Het is prijzenswaardig dat je haar niet wil kwetsen, maar uit je verhaal blijkt wel dat Dagmar niet het soort persoon is dat een stille hint begrijpt.

  Als je echt geen zin meer hebt om door haar van hot naar her gesleept te worden, dan vrees ik dat je even door de zure appel heen zult moeten bijten.

  Ik wens je er in ieder geval veel sterkte voor.


 • tea
  (42)
  07/12/2016
  22:52

  haat claim gedrag…..gewoon respect naar mekaar en afspreken als ieder hrt leuk vindt


 • Tina
  (54)
  13/01/2017
  01:30

  Het klinkt cru , maar kap met haar . Straks word je nog ziek van dat claim gedrag . Jullie passen ook niet bij elkaar . De vriendschap is van jouw kant is over . Dus stop ermee . Gewoon zeggen . Vriendschappen kunnen nu eenmaal eindigen . De realiteit is dat deze vriendschap alleen bestond door de kinderen . Begrijpelijk , maar voor jou geen goede basis .


 • Janine
  (43)
  21/01/2020
  23:33

  Op tijd duidelijk aangeven voordat de bom echt barst!
  Ben het volledig eens met de andere reacties!


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail