Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

Hoe krijg ik hem naar de tandarts?

Mijn moeder heeft me altijd op het hart gedrukt om goed voor mijn gebit te zorgen. ‘ Als je dat niet doet, komt de dag dat je er spijt van krijgt!’ Dat zie ik nu bij mijn man, die de tandarts al jaren mijdt. Ik ben nu vijf jaar getrouwd met Hilco en hij gaat niet zo zuinig met zijn gebit om als ik. Ik poets mijn tanden drie keer per dag, ik verdenk hem ervan dat hij soms een hele dag overslaat. Ook realiseerde ik me onlangs dat ik hem, sinds we getrouwd zijn, nooit heb gehoord over de tandarts. Wanneer hij voor het laatst is geweest, weet ik niet. Op een dag kwam hij thuis van een vriend, bij wie hij een paar biertjes op had. Daar stonk hij een beetje van, dus toen hij me wilde kussen, maakte ik een afwerend gebaar en trok een vies gezicht. Hij lachte, met zijn gezicht vlak bij me en op dat moment zag ik zijn gebit. Het zag er vies uit, met tandsteen en tandplak, en een van zijn tanden leek een beetje te verkleuren. ‘Jij mag wel eens naar de tandarts,’ floepte ik eruit. Hij deed alsof hij rilde. ‘Naar de tandarts? Gatver, nee! Is niet nodig, hoor,’ zei hij en begon snel ergens anders over. Erover praten met hem, gaat niet. Telkens heeft hij een smoes. Hij heeft een andere tandarts dan ik, dus zomaar een afspraak maken kan ik niet. Maar het is echt nodig dat hij gaat, ik ril bij het idee dat zijn gebit steeds slechter wordt. Hoe krijg ik hem die tandartsstoel in? Mieke (33)

Mieke (33)
image
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Leandra
  (35)
  01/10/2021
  10:45

  Ik denk niet dat je hem kunt dwingen. WT je wel kunt doen is een gesprek met hem aangaan over de gevolgen van het slecht o derhouden van zijn gebit. En daarmee wat dat met jou doet, het stinkt, ziet er smerig uit, misschien wil je hem op gegeven moment niet meer zoenen? Of hij dan wel naar de tandarts gaat is niet zeker, maar misschien dat hij wel meer aandacht en zorg aan zijn gebit besteed.


 • Beverly
  (44)
  01/10/2021
  12:48

  Hoe je hem naar de tandarts krijgt? Niet met deang in ieder geval. Als hij niet wil, gaat hij niet. Hij is een volwassen man en kan daar dus zelf over beslissen. Of dat slim is, is een tweede, maar je kunt hem niet als een klein kind er aan zijn haren mee naartoe slepen.

  Wat je wel kunt doen is hem eerlijk vertellen dat je je er zorgen over maakt. Dat het voor anderen nou niet bepaald fris is en dat hij er toch behoorlijke gezondheidsproblemen door kan krijgen.

  Vraag anders ook eens aan je schoonouders of hij als kind bang was voor de tandarts. Wellicht is hij daar nooit goed overheen gekomen. En daarin is hij heus niet de enige.

  Als dat het geval is, ga dan eens op zoek naar een tandarts die gespecialiseerd is in het behandelen van angstige patiënten. Misschien is je man over te halen om daar een keer heen te gaan.


 • Julia
  (42)
  03/10/2021
  22:59

  Het is een volwassen man en jouw opvoeding is niet van hem. Je zegt dat je het van huis uit hebt meegekregen en dat je dat enorm waardeert. Niet iedereen denkt daar zo over, zo ook je man. Hij is volwassen en verantwoordelijkheid voor zijn eigen lichaam je kunt hem niet dwingen hooguit één keer herhalen wat de consequenties zijn en dan houdt het op.
  Succes ermee


 • Karin
  (55)
  04/10/2021
  23:56

  Je bent idd z’n moeder niet, die hoeft hem ook niet te zoenen 😉

  Zou hem ook wijzen op angst-tandartsen en dat ik best mee wilde gaan. Desnoods controle met een roesje, verder nog niks. Gewoon even kijken hoe het gaat. Mondhygieniste als eerste stap een idee? Die boren of prikken niet tenslotte.. alleen gebit schoonmaken is beter dan niks..

  Stel dat jij besluit nooit meer te douchen of je haar te wassen zou hij ook zeggen: alles goed en wel maar je ruikt niet zo fris.. dit is niet goed voor onze relatie.
  Dat zou ik wel zeggen, dat je het niet fijn meer vind om hem te zoenen met die vieze plak op z’n tanden..

  Als jij er last van hebt zou hij toch moeten gaan, uit respect. Hij kan op zijn beurt niet verwachten dat je een man met een vies onverzorgd gebit en slechte adem wil. Over 10 jaar een kunstgebit op het nachtkastje en ingevallen gezicht, je gebit mag best scheef zijn maar wel schoon vind ik. Laat hem gerust weten dat je dat allesbehalve sexy vindt, mss en hopelijk helpt dat?

  Succes, ik hoop voor je dat hij toch gaat!


 • Larissa
  (39)
  07/10/2021
  23:01

  Tandimplantaten zijn duur je moet rekenen op zo’n 2.000 euro per implantaatgedragen kroon. Een klikgebit heb je vanaf zo’n 6.500 euro. Lijkt hem wel fijn gewoon een gat in je kaak laten boren zeker getverderrie nee toch. zonder garantie op succes als hij dat weer laat rotten, niet poetsen dus zweert ie eruit. Voelt niet goed is me verteld is niet te verdoven ook.

  Maar hij kan alvast sparen met gierende kiespijn gaat ie wel haha. Laat m die scene zien uit castaway waar tom hanks een rottende kies zelf uit zijn kaak moet trekken met een stuk staal dan maakt hij wel een afspraak. zeg dat je liever wat leuks doet met dat geld over tien jaar. als je er niks aan kan doen oke maar hij doet t erom. je bent te lief voor m. wees een vrouw en stel wat eisen komop zeg! het is echt je kind niet. niet sexy zo’n gore stinkmond!


 • Beverly
  (44)
  08/10/2021
  14:53

  @Larissa: Als jij 39 bent, ben ik Roodkapje. Ga maar weer lekker met 0fux hackertje spelen en laat de grote mensen met rust.


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail