‘Hoe kan ik me tegen haar verdedigen?’

Lisa (31) schrikt als ze ziet wie haar nieuwe collega wordt: Janine (31), die ook al de sfeer verpestte op haar vorige werkplek. Al snel begint Janine vervelende leugens over haar te verspreiden en Lisa heeft geen idee hoe ze zich daartegen kan wapenen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • denise 11-03-2017 13:25
  Vertel haar duidelijk dat ze zo niet met je kan omgaan. Ga de confrontatie aan als ze zo doorgaat kan ze je werkplek verpesten, probeer dat zo snel mogelijk duidelijk te maken dat ze hiermee moet ophouden. doe dit op een professionele manier eventueel met een leidinggevende/vertrouwenspersoon erbij zodat ze nooit het slachtoffer kan gaan spelen. Vertel tegen de behulpzame leidinggevende dat je haar kent en de problemen wilt oplossen, dat kan alleen maar positief voor je uitpakken
 • Bloemetje 11-03-2017 20:59
  Ik zou een vertrouwenspersoon in de arm nemen, want, als je háár zelf met het gebeuren gaat confronteren dan weet ik zeker dat zij alles ontkent, je collega's nemen het voor haar op, en jij staat aan de zijlijn. Probeer dát dus te voorkomen. Ik vermoed dat deze dame een pathologische leugenaar is, die haar eigen leugens nog gelooft. Ziekelijk. Jammer dat zij alwéér de werksfeer aan het verpesten is. Je zou overplaatsing aan kunnen vragen, met dit als reden. Of de strijd met haar aangaan, door haar leugens schouderophalend te negeren en je werk blijven doen wat je altijd zo leuk vindt. Het zal niet gemakkelijk worden dat begrijp ik, sterkte!
 • Loes78 12-03-2017 13:07
  Het is een vorm van pesten en je moet hiermee korte metten maken.Vraag bij de Arbodienst of bij de afdeling P&O of je met een vertrouwen persoon kan praten.Vertel je verhaal. Zeg ook als dit zo door gaat kom ik in de ziektewet. Verder denk ik dat de enige oplossing is om een overplaatsing te krijgen naar een andere filiaal of proberen dat zij zoiets krijgt zonder dat de collega's de reden weten (anders heb jij het weer gedaan).
 • That'sme 13-03-2017 16:57
  Hoi ik zit in het zelfde schuitje en zit er doorheen en in de ziektewet. Deze collega is er twee jaar mee bezig om mij ee uit te pesten en de rest neemt het nog voor haar op ook. Overplaatsing heb ik geprobeerd maar bij onze filialen nemen ze het liefst mensen aan die goedkoop zijn. Er is geen plek voor mij, nu heeft m'n vestigingsmanager me vertelt dat zij en ik moeten gaan kijken waardoor het probleem begon en hoe we weer positief met elkaar om kunnen gaan op de werkvloer. Zit ik niet op te wachten ze denkt dat alles om haar draait en dat ze met alles haar gelijk heeft.
 • Danielle 15-03-2017 17:56
  Lastig hoor.. Dat is moeilijk te bewijzen, die mensen zijn manipulerend geboren. Wat de rest ook al aangeeft, ga naar een vertrouwenspersoon van het bedrijf. Leg voor jezelf een dossiertje aan (in een schrift ofzo) wanneer, hoe en op welke manier ze dat gedrag vertoont. Dan sta je sterker als het tot een confrontatie komt en vergeet je niets te zeggen als iemand om voorbeelden vraagt.
 • toke 16-03-2017 11:33
  hallo Lisa jou verhaal klikt me bekent in mijn oren ,heb het zelfde mee gemaakt dat was ook een bedrijf waar mijn bed stond .zullen we maar zeggen.(erg kinderachtig van je collega) mijn enig advies is vraag haar eens op de koffie en praat er over met haar zonder een collega erbij,misschien staat ze daar voor open. mensen die zich zo gedragen hebben meestal zelf een probleem. misschien kan jij haar advies geven. wil je dat niet ! dan kan je 2 dingen doen,of je gaat de strijd met haar aan ,of je gaat zelf op zoek na een andere baan. daar zit niks anders op dan.hoe erg dat ook is. je laat je toch niet gek maken. het word er niet gezelliger op ,ook niet voor jou. HEEEL VEEL STERKTE.
 • Ina 28-03-2017 17:36
  Neem Janine eens even apart en vraag wat haar bedoeling is. Komt ze de sfeer verzieken of kan/wil ze zich aanpassen? Probeer haar anders te negeren, maar dat zal niet meevallen. Zodra ze weer iets lelijks over jou of iemand anders zegt, geef haar dan gelijk de volle laag. Als ze hier niet goed op reageert, vertel haar dan dat je het met jullie chef op gaat nemen. Sterkte, maar laat je vooral niet door haar wegpesten!
 • patty 06-03-2023 15:20
  Na 3 weken al roddel over mij dat ik niet te vertrouwen zou zijn , ben eerlijk, geen geheimen, geen verleden, geen roddel.... Oplossing... rechtsbijstand via verzekeraar, in elke baan jaloezie gezien waardoor mensen gaan roddelen,zelf geen idee hiervan , nu klaar