Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

Hoe stop ik het geroddel over mij?

Vijf jaar geleden ben ik gescheiden. Onze dochter Roos was toen een jaar. Ik voelde me bevrijd en zo gedroeg ik me ook. Vooral in de weekenden, als Roos bij haar vader was, ging ik los. Er was maar één ding dat telde in die tijd: plezier hebben. Ik ben toen niet altijd even netjes geweest tegen de mannen die ik in huis haalde. Ik hield ze aan het lijntje, totdat ik ze zat was en naar de volgende fladderde. Ik heb daarmee vijanden gemaakt, zoals Hannelore, de zus van Lex. Lex zag maandenlang een toekomst met mij voor zich en was kapot, toen ik hem afschreef. Hannelore was laaiend, ze noemde me ‘een gevoelloze slet’. Ik ben er niet trots op, maar ik had die losbandigheid even nodig. Het was over toen ik twee jaar geleden Amir ontmoette. Een paar maanden terug ben ik bij hem ingetrokken. Hij woont aan een hofje, waar Roos heerlijk met andere buurkindjes kan spelen. Maar wie zag ik daar een paar weken terug? Hannelore. Haar dochter speelde met Roos, ze wist niet hoe snel ze haar dochter bij Roos moest weghalen. Sinds die tijd merk ik dat sommige buren, die eerst graag een praatje maakten, terughoudend reageren. Mijn buurvrouw vertelde dat Hannelore slechte verhalen rondstrooit over mij. Ik weet het nu dus zeker: Hannelore zet de buren tegen me op. Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat het geroddel stopt?

Rosalie (42)
image
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Liesbeth
  (52)
  06/08/2021
  10:41

  Ooit verhuisde ik van de stad naar een dorp vlakbij. Ik had wilde jaren achter de rug waarbij ik ook drank en drugs gebruikte. Tien ik mijn man Vincent tegenkwam was dat allemaal voorbij
  ik was eraan toe om een gezinnetje te stichten. In dat dorp kwam ik een rivale uit mijn wilde tijd tegen. Telkens weer, zelfs op de school van m’n kinderen zag ik haar ook. En tegen iedereen die het maar horen wilde vertelde ze over mijn verleden. Wat ik allemaal gebruikte, hoe ik eruitzag, hoe diep ik zat.
  Op een avond heb ik aangebeld bij haar en ben ik het gesprek met haar aangegaan. Dat heeft geholpen,vriendinnen zullen we nooit worden, daarvoor is er te veel gebeurt, maar vriendelijke doen tegen elkaar gaat prima. Dus: nodig haar eens uit voor een kop koffie en vertel dat je fouten hebt gemaakt, maar dat je niet meer dezelfde bent. Hopelijk stoppen de negatieve verhalen dan.


 • Beverly
  (43)
  06/08/2021
  11:22

  Hoe je het stopt?
  Niet.
  Gewoon, niet. Je zult het niet willen horen, maar de oorzaak van de roddels ligt niet bij Hannelore, maar bij jezelf. Jij hebt je zo willen gedragen, jij hebt dat voor jezelf goedgepraat zonder na te denken over de gevoelens van anderen en dit is het resultaat.
  Blijf trouw aan Amir. Zorg voor je kind. Bemoei je verder nergens mee en zit het uit. Over een tijdje doet iemand anders iets doms en gaat de aandacht daarheen. Dan verdwijn jij vanzelf van de radar. Zo werkt dat doorgaans. Leer ervan.


 • miami
  (55)
  06/08/2021
  16:27

  Ik vind dit geen excuus(je verleden), Hannelore heeft het recht niet om zo over jou te praten. Hoe jouw gedrag toen was geeft haar het recht niet om over jou te roddelen. En dat de buren dat gaan geloven dan weet je genoeg hoe beïnvloedbaar ze zijn. Elk verhaal heeft 2 kanten maar eigenlijk is het van de zotte dat jij wordt afgerekend op je verleden. En dat Hannelore niet wil dat haar dochter met jouw dochter gaat spelen dan is zij heeeeel erg fout bezig. Ik zou haar toch eens even aanspreken en vragen wat zij met al die roddels nou eigenlijk wil bereiken? Wedden dat ze geen antwoord weet? Gewoon frustratie. En weet je, laat ze maar kletsen, straks komt een ander ‘schandaal’ voorbij en dan zijn ze jouw ‘schandaal’ ook zo weer vergeten.


 • Karin
  (54)
  09/08/2021
  21:31

  Wat al gezegd is, dit is weer vergeten over 3 maanden of nog eerder, maak je niet druk..
  Waarom vind je het zo belangrijk dat er over je gekletst word?

  Ik heb dat geroddel toen ik verhuisde na mijn scheiding ook gehad, vooral onder mensen in de buurt die ik amper ken. Maakte me he-le-maal niks uit; sterker nog ik gooide er -als ik iets hoorde- nog een schepje bovenop.

  Vroeg iemand aarzelend of het waar was dat ik vaak tot 7, 8 uur in de horeca rondhing (lees: vage tenten waar ik nooit heen zou gaan) zei ik niet dat ik nachtdiensten had maar heel vrolijk: ik ben prostituee, het verdient uitstekend! Ik hoorde trouwens -nu we het er toch over hebben- van buurman x dat jij vroeger toen je er nog goed uitzag ook wat bijverdiende als escort, dat had ik van jou niet verwacht je leek zo’n keurige vrouw!?

  En jullie open huwelijk.. ik zie je man wel vertrekken iedere woensdag.
  Sporten zeker haha dikke knipoog, wanneer zie jij je scharrel en hoe is dat nou, een open huwelijk? Vertel!! Je weet hoe ik zelf ben toch? Niets is me te gek, kom op met de verhalen 🙂
  Daar had niemand van terug en ze wisten eigenlijk best dat het onzin was. Nu ben ik dikke maatjes met alle mensen, ik woon hier alweer een poosje en inmiddels weet men wel wat ik doe voor de kost en vragen me soms om advies.

  Je leeft toch niet voor je buren en wat ze denken.. trouwens, ik hoor ook weleens roddels, soms ene oor in andere oor uit, soms vraag ik hoe ze dat zo precies weten en vertel erbij dat ik het ga vragen aan degene over wie gekletst wordt en zal vertellen van wie ik de roddel heb gehoord.
  Nou toch liever niet wánt echt zeker weten doen ze het niet.. Dán zeg ik weer: hou dan je mond liever dicht…
  Echt, maak je niet druk!

  En leg wel je dochter uit dat het zielig is voor dat kindje, niet fijn als je moeder raar doet en soms opeens verbiedt met andere kinderen te spelen. Dat het niet haar schuld is maar die moeder gewoon een beetje overspannen is ws. Ze mag niet denken dat er iets aan haar mankeert!!


 • Lisette
  (31)
  11/08/2021
  16:28

  Spreek haar er op aan. De enige manier om het te stoppen is direct naar de bron gaan. Leg uit dat je het vervelend vind dat je relatie zo is afgelopen en dat het misschien niet netjes was. Maar dat het niet haar zaken zijn. En dat je ook veranderd bent , en je het niet fijn vind dat ze over je roddelt. Ga verder gewoon normaal om met je buren, blijf vriendelijk en als ze er zelf over beginnen dan vertel je ze de waarheid. Op een gegeven moment leren ze je vanzelf kennen en kunnen ze hun eigen conclusies trekken.


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail