Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

Hoe stop ik zijn geflirt?

Sinds de eerste lockdown is het kantoor, waar ik kort vóór de uitbraak van Covid-19 ben gaan werken, gesloten. Thuiswerken gaat op zich wel goed, maar omdat ik op veel gebieden nog ingewerkt moet worden, ga ik regelmatig naar Katja thuis toe voor overleg. Katja is mijn direct leidinggevende. Daarna praten we altijd even bij. Het is fijn om elkaar ook persoonlijk wat beter te leren kennen. Regelmatig schuift Katja’s man Thijs dan ook aan. Maar wat eerst heel gezellig was, is inmiddels vervelend aan het worden. Ik heb gemerkt dat Thijs, zodra hij de kans krijgt, met me gaat flirten. Eerst dacht ik nog dat ik het me inbeeldde, maar na drie ervaringen geloof ik dat niet meer. Ik voel me hier erg ongemakkelijk bij. Ik blijf vriendelijk en professioneel en doe er alles aan om hem niet aan te moedigen. Ik heb ook geprobeerd om hem subtiel te laten merken dat ik geen interesse heb. Maar ik kom niet echt bij hem binnen. Zodra Katja buiten beeld is, begint hij weer. Knipogen, gekke opmerkingen maken, me expres ‘per ongeluk’ aanraken, waarop ik hem dan heel demonstratief aan de anderhalve meter herinner. Ik zou er graag iets aan willen doen, maar hoe maak ik hier een einde aan zonder dat het ongemakkelijk wordt, zonder mezelf voor schut te zetten en zonder problemen met Katja te krijgen?

Carolien (43)
image
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
  • Hippo
    (57)
    07/01/2021
    16:01

    Compleet negeren. Nu reageer je eigenlijk nog. Negatieve aandacht is namelijk ook aandacht. Niks zeggen, niks laten merken. Net doen of hij lucht is.


  • Beverly
    (42)
    10/01/2021
    14:46

    Sorry dat ik het zeggen moet, maar deze hele opzet rammelt. Katja is je leidinggevende, niet je vriendin. Je bent daar om te werken, niet op een theekransje. Dus de volgende keer ga je erheen, je bespreekt de zakelijke items met haar, drinkt je koffie op en gáát.


  • Yora
    (42)
    10/01/2021
    21:03

    Is het nog steeds nodig om bij haar langs te gaan voor werk of ben je inmiddels voldoende ingewerkt en kan je je werk nu doen op je eigen thuiskantoor?
    Of is het mogelijk dat je leidinggevende bij jou aanschuift in plaats van jij bij haar?

    Als het noodzakelijk is dat je nog steeds haar kant op komt en dus geconfronteerd wordt met haar man, dan zou ik echt compleet in de negeerstand gaan.


  • Loes
    (41)
    10/01/2021
    22:33

    Voor zorgen dat het contact zakelijk blijft.Niet praten over prive dingen en ze geen vragen stellen. Ben je klaar met inwerken dan ga je naar huis. Vraagt je leidinggevende aan blijf je nog dan zeg je “nee i.v.m corona beperk ik het contact zoveel mogelijk”

    Tevens lijkt mij dat je nu goed genoeg bent ingewerkt en de bezoekjes niet meer nodig zijn en anders geef je aan dat je liever i.v.m beperkt bezoek en a.d regels moet houden voortaan het overleg of inwerken via beeldbellen wilt doen. Als de man erbij komt dan aangeven “ik bel hier voor mijn werk en beeindig je het beeldbellen”


  • Naomi
    (37)
    10/02/2021
    11:02

    Uit ervaring weet ik dat je gewoon heel duidelijk moet zijn tegen mannen. Subtiele hints snappen ze vaak niet. Negeren werkt evenmin. Gewoon duidelijk je grenzen aangeven. Zeggen dat je dit niet fijn vindt en zeg maar gerust dat je je hier ongemakkelijk bij voelt. Wat het met jou doet. Dan hou je het bij jezelf, ben je duidelijk en hoef je je ook niet rot erover te voelen tegenover je leidinggevende.


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail