‘Hoe houd ik mijn buren wat meer buiten de deur?’

Het huis naast de alleenstaande Amber (34) wordt sinds een klein jaar bewoond door Marijke en haar zevenjarige dochtertje Danique. Het maakt Amber niet uit wie haar buren zijn, ze is nogal op zichzelf. Maar Marijke en Danique verwachten als buren toch meer van Amber dan ze wil geven.

Amber (34)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Tina 13-01-2017 01:37
  Heb hetzelfde meegemaakt . Kap met haar . Ze zal kwaad zijn . Mijn buurvrouw spreekt niet meer tegen mij om die reden . Eerlijk , het doet mij niets ! Ik voel alleen maar opluchting . Eindelijk ben ik van dat mens vanaf . Dat klinkt hard , maar jij bent ook belangrijk ! Zij komt zomaar jouw leven ongevraagd verstoren . Zij heeft daar geen recht toe . Duidelijk zijn ! In noodsituatie 's wil je helpen , maar daar stopt het . Ze verstoord je leven ,dat recht heeft ze niet . Geef op een vriendelijke manier duidelijk je grenzen aan . Als ze die niet respecteerd is dit haar probleem , niet het jouwe !
 • Ina 15-01-2017 18:01
  Ik zou de volgende keer tijdens "het bakkie doen" de buurvrouw netjes uitleggen dat je er een probleem mee hebt dat zij en haar dochter geregeld bij jou voor je neus staan. Dat je dat niet gewend bent en daar ook geen gewoonte van wil maken omdat je een druk leven hebt en graag op je zelf bent. Wel aanbieden dat je bij calamiteiten natuurlijk beschikbaar bent. De vriendschap zal hierdoor wel wat bekoelen, maar dat is toch juist je bedoeling?
 • Loes78 15-01-2017 18:55
  Van te voren goed bedenken hoe je het gaat vertellen dat jij wat meer privacy wilt hebben.Hoe.moeilijk het ook is je.moet het echt nu gaan aangeven. Luisteren ze niet en staat bijvoorbeeld.weer je buurmeisje op de stoep dan moet je voet bij stuk.houden. Hoe zielig het ook is. Probeer het gesprek kort en duidelijk.te brengen en niet te aanvallend. Succes!
 • toke v/d luijtgaarden 19-01-2017 11:51
  kort maar krachtig ; help elkaar waar het kan .zeg eerlijk dat je het liefs op je zelf bent ,je doet haar daar geen pijn mee . iedereen is vrij om contact met de buren te hebben of niet. Je had het gelijk aan moeten geven zo weet je buurvrouw waar ze aan toe is. als ze het niet begrijpt ,is dat jammer voor haar. ikzelf begrijp het wel..ben ook geen loper. Je kan nog zeggen . als er een noodzaak is .ben ik er voor je . het komt dan minder hard binnen. succes
 • Marina 21-01-2017 13:33
  Gewoon duidelijk zijn naar de buurvrouw toe. Maar als je Danique iets kan geven dan kan je ook tegen haar zeggen dat je niet altijd tijd voor haar heb om voor haar klaar te staan. Hoe lief je haar ook vind. Ik denk dat Danique er meer aan heb aan een eerlijke buurvrouw die met haar praat over wat er is voor grenzen en hoe ver zij kan gaan dan alles oppotten en in woede uitbarsten. Danique zou dan schrikken en niet meer binnen durven komen. De kans is groot dat je een huis vol ruzie zal kunnen krijgen. Nodig de buurvrouw en Danique een keer uit om rondom de tafel te gaan en vertel je behoeftes.
 • Bloemetje 23-01-2017 20:50
  Ik zou gewoon heel eerlijk tijdens een bakje koffie aan de moeder van het meisje duidelijk zeggen dat je heel erg gesteld bent op je privacy en dit graag zo wilt houden. Hou ook voet bij stuk. Dus niet, als het meisje ruzie met haar moeder heeft haar toch binnenlaten als je net daarvoor "nee" hebt gezegd! En dat je het niet fijn vindt dat er zomaar een buurmeisje naast je bed staat als jij je niet lekker voelt hoe goed ze dit ook bedoelt! Ze vinden jouw aanwezigheid prettig maar als jij je daar niet fijn bij voelt dan moet je dat gewoon zeggen, hoe bot het misschien ook klinkt voor hen. Zeg daar ook bij dat je geen ruzie wilt maar dat je je eigen leven leidt en er geen plek voor hen is, noodgevallen daargelaten!
 • Demi smits 24-01-2017 17:48
  Hallo Amber Waarom komen jou buren zo vaak over de vloer ? Zo te zien heeft deze mevrouw geen partner. Heeft ze iemand nodig om mee te praten behalve haar dochter? Waarom vind jij het vervelend dat ze zo vaak langs komen? Is het mogelijk om gewoon vaste dagen af te spreken. Zodat je zelf ook wat meer tijd hebt. Bijvoorbeeld 1 keer in de twee weken? Groetjes Demi
 • 100% 10-06-2017 17:39
  Tja, de een heeft meer behoefte aan sociale contacten dan de ander, dan is niet te veranderen. Jullie zijn volwassen mensen en praten over deze zaken moet mogelijk zijn, Ik proef dat je het moeilijk vind om haar voor het hoofd te stoten maar soms is er geen andere mogelijkheid om je wensen aan de ander duidelijk te maken, Als zij beledigd is is dat een stukje van haar en niet van jou. Zij moet dat een plekje gaan geven, niet jij. Kortom, kom voor jezelf op en wees niet (meer) bang voor andermans reactie.