Ik mis het kind van mijn ex

Het kostte me veel moeite om de relatie met Henk te verbreken vanwege zijn dochter Mila, die nu twaalf is. Ik ben al vanaf haar derde jaar in haar leven en hoewel de liefde voor haar vader gedurende de jaren steeds minder werd, groeide mijn liefde voor haar. Het was niet zo dat ik haar tweede moeder was, die ambitie heb ik nooit gehad. Mila heeft al een moeder, ik wist mijn plek. Ik was gewoon de nieuwe vriendin van Mila’s vader en vanuit die rol is er door de jaren heen een band ontstaan, waarbij ik meer een ‘grote vriendin’ van Mila werd. Ik deed spelletjes met haar, moedigde haar aan bij zwemles, gaf haar advies als er gedoe was met vriendinnetjes en hielp haar met haar spreekbeurt. Als ze bij haar vader was, gingen we vaak iets leuks doen en mijn hart breekt bij de gedachte dat dit voorbij is. Ik zou graag een band met haar willen houden, al is het maar door eens in de paar maanden iets samen te gaan doen. Maar ik heb als ex van haar vader natuurlijk helemaal nergens recht op, misschien is het ook wel verwarrend voor Mila als ik contact blijf houden. Ik heb van Mila nog geen afscheid genomen, dus ik ga nog een keer langs om haar gedag te zeggen. Is het een goed idee om haar dan te vertellen dat ik haar af en toe nog zou willen zien? En zo ja, hoe kan ik dat dan het beste inkleden? Lisa (41)

Lisa (41)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Kit 18-02-2022 13:26
  Heb je dit al bespreekbaar gemaakt met jouw ex? En hoe is zijn reactie? Je bent al behoorlijk wat jaren een vertrouwd persoon in haar leven. En wat dat betreft maakt het m.i. niet uit of je een oude buurvrouw, ex vriendin of wat dan ook bent. Het gaat in dit geval om Mila, lijkt me. Ga het gesprek eerst aan met je ex vriend en de moeder om jouw rol vorm te blijven geven
 • Jeannie 18-02-2022 18:49
  Om te beginnen zou ik het er met je ex over hebben. Gewoon open kaart spelen en zeggen dat je op zijn dochter grsteld bent geraakt en het jammer zou vinden om haar nooit meer te zien. Tegenover Mila zelf zou ik het omdraaien. Niet zozeer tegen haar zeggen dat jij haar graag nog zou willen zien, want dat legt de verantwoordelijkheid van het contact onderhouden bij haar. Eerder zou ik zeggen dat zij jou altijd mag bellen/appen, enz. bij problemen of juist als ze iets leuks te vertellen heeft. Kijk hoe dan ook uit welke rol je gaat spelen. Als ze je dingen toevertrouwt waarvan je weet dat het beter is dat haar ouders het weten (dus bijv. niet over een verliefdheid, maar wel over drugsgebruik of iets illegaals), zeg het hen dan. Ik hoop voor je dat je, weliswaar aan de kantlijn, nog een rol in haar leven voor jezelf kunt vinden.
 • ELLEN 18-02-2022 19:36
  Om te beginnen zou ik het er met je ex over hebben.Het is misschien niet jouw kind maar je hebt wel een duidelijke rol.gespeeld in haar leven. Misschien kan zij 1 vaste dag in de week of een weekend in de maand naar jou toe. Het gaat ook om Mila en en misschien is dat voor haar ook fijn. Je partner kan dan ook een keer af en toe even alleen dingen ondernemen zonder zijn dochter. Bespreek dit samen met je ex. Zie het als gescheiden ouders die uit elkaar gaan. Kind wil dan toch geen partij trekken maar het liefst wel zo ervaren dat de liefde voor haar er nog steeds is en zich welkom moet voelen bij beiden.
 • wijsneus 20-02-2022 01:38
  Eens met de reacties hierboven. Hoop dat je ex daar niet moeilijk over gaat doen, ze is al 12 tenslotte en heeft zelf ook een stem. Wie weet tobt ze hier ook mee, is ze bang je nooit meer te zien. Het lijkt me juist verwarrend als je plots uit haar leven verdwijnt na zoveel jaar. Je kan toch gewoon haar grote vriendin blijven, een soort tante. Ik zou mijn kind dat gegund hebben, je hebt nooit teveel volwassenen die van je houden om je heen zou ik denken.
 • Mieke 19-03-2022 07:58
  Hoe fijn is het als er van je gehouden wordt !? Ik zou het zeker vragen. Ze moet natuurlijk niet in een loyaliteit conflict terecht komen. Dus probeer de band met haar vader redelijk te houden. En zegt ze nu nee, om welke reden dan ook (vergeet puber gedrag niet) dan onthoud ze toch dat jij er wilde zijn voor haar. En dat je haar mistte. Wellicht komt ze er later op terug. Veel succes ! Mieke Maarleveld