Irene is toch minder ruimdenkend dan ze zelf dacht

Dat haar vriend Pierre (41) ook een vrouwelijke kant heeft, weet Irene (36) al lang. Toch is het nog een behoorlijke schok als ze ontdekt dat Pierre zich af en toe stiekem in vrouwenondergoed steekt. Irene dacht altijd dat ze zo ruimdenkend was, maar nu het om haar eigen vriend gaat, heeft ze toch gemengde gevoelens…

“Geïnspireerd door een collega die was begonnen met ‘ontspullen’, besloot ik op een vrije dag spontaan eens flink te gaan opruimen. Mijn vriend Pierre en ik woonden op dat moment al ruim vijf jaar samen in ons huisje, waarin we onze twee huishoudens hadden samengevoegd, en het was de hoogste tijd om flink wat spullen van de hand te doen. Nadat Pierre die ochtend naar zijn werk was vertrokken, dook ik de slaapkamer in om met onze grote inbouwkledingkast te beginnen. Na anderhalf uur hard werken had ik de kast van onder tot boven doorgeploegd en lag het tweepersoonsbed vol met oude kleding.
Mijn oog viel op de ladekast in de hoek van de kamer. Ook die zou ik binnenstebuiten keren! Enthousiast trok ik de bovenste la open, die gevuld was met spullen van Pierre. Ik trok zijn ondergoed eruit om dat uit te gaan zoeken, en toen zag ik plots iets roods in de hoek van de la, half verborgen onder een stapel hemden. Het rode, glimmende stofje viel nogal op tussen het saaie, grijze katoen. Ik schoof de hemden opzij en kreeg het bloedheet toen ik besefte wat ik zag. Een sexy slip en een behaatje, kousen én jarretels! Niet mijn smaak, en totaal ook niet mijn maat, dat zag ik al meteen.
Ik trok de lingerie uit de la en spreidde die voor me uit. Het behaatje, cup A, was afgezet met een kanten randje. Hetzelfde subtiele kanten randje zat om het slipje en aan de bovenkant van de ragfijne kousen. Het broekje leek vaker gewassen, want het was iets zachter rood dan het behaatje en had wat pluisjes op de achterkant. Voorzichtig pakte ik het slipje op en rook eraan. Het rook naar wasmiddel. Daarna pakte ik het behaatje om eraan te ruiken. Wat ik al vreesde, bleek waarheid te zijn. Onmiskenbaar. Het rook naar de kruidige aftershave van Pierre.
Ik liet me verdwaasd op het bed zakken. Hield Pierre van vrouwenkleren? Dat was niet eens zo’n heel vreemd idee, bedacht ik me. Pierre had er nooit veel moeite voor gedaan om zijn vrouwelijke kant te verbergen. Zo maakte hij er geen geheim van dat hij dol was op winkelen en was hij ook verbazingwekkend netjes. En ijdel, veel ijdeler dan alle andere mannen die ik kende. Ik noemde hem weleens gekscherend mijn ‘metroman’. Maar misschien was hij wel iets anders dan dat.

Bekentenis
Die avond had Pierre al snel in de gaten dat mij iets dwarszat.
‘Ik heb je la opgeruimd,’ liet ik vallen, terwijl ik hem veelbetekenend aankeek.
Eventjes zag ik lichte paniek in zijn ogen, daarna wendde hij schuldbewust zijn blik af. ‘Dan heb je dus…’
‘Ja, ik heb de lingerie gevonden. Kun je me alsjeblieft vertellen hoe dat zit? Ben je homo? Travestiet?’
‘Nee, schat, zo zit het niet,’ zei hij snel. ‘Ga zitten, ik vertel je alles.’
Het werd een emotionele avond, vooral voor Pierre. Hij vertelde me dat hij het altijd al prettig had gevonden om zich af en toe te hullen in vrouwenkleding en dan met name in lingerie. Hij verzekerde me dat dit niet iets was wat hij wekelijks deed, alleen maar heel af en toe. Het voelen van de zachte stof bracht hem een soort rust, die hij nergens anders van kreeg. Pierre bekende dat hij ook pumps in zijn bezit had. Die had hij ooit in een opwelling gekocht op een rommelmarkt. ‘Die liggen in de garage, achter mijn gereedschapskist en boorkoffer.’ Hij biechtte op dat hij zich een paar keer in een zomerjurk van mij had gehesen en daarbij de pumps had gedragen.
Ik wist niet goed hoe ik op zijn bekentenissen moest reageren, dus bedankte ik hem alleen maar voor zijn openhartigheid.

Afstandelijk
Niet meer aan denken, Irene, sprak ik mezelf daarna toe. Verder hadden we het toch geweldig samen? Maar zo makkelijk gaat dat natuurlijk niet. Ik probeer het naast me neer te leggen, maar af en toe komt het beeld van Pierre in lingerie bij me naar boven, of ik nu wil of niet. Ik krijg dan een onbestemd gevoel in mijn maag. Ik weet niet goed hoe ik het moet benoemen. Afkeer? Misselijkheid? Verdriet? Tegelijkertijd merk ik ook dat er iets is veranderd in onze relatie. Ik ben afstandelijker, hij gedraagt zich alsof hij wat goed te maken heeft. Terecht of niet? Ik weet het niet.
Ik dacht altijd van mezelf dat ik heel ruimdenkend was. Iedereen mag zijn wie hij of zij is, vind ik. Lesbisch, homo, bi – ik riep altijd om het hardst dat het mij niets uitmaakte. Maar nu mijn eigen vriend geen standaard hetero blijkt te zijn, roept dat bij mij toch gevoelens op die ik niet kan thuisbrengen. Hoe kom ik erachter wat ik hier nu écht van vind? Ik kan het blijkbaar niet gewoon naast me neerleggen, maar wat ik er dan wel mee moet, weet ik ook niet…”

Irene (36)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Hippo 01-04-2019 07:57
  Leven en laten leven. Jullie zijn al zo lang samen. Zolang je het niet wist had je een prima relatie, toch? Waarom zou dit verschil moeten maken dan? Komen jullie of jij er echt niet uit, zou ik een relatietherapie voorstellen. Er zijn mijns inziens ergere dingen in een relatie hoor. Zou hier niet zo'n punt van maken.
 • L 25-04-2019 18:08
  Ik begrijp jouw reactie. Ik ben er achter gekomen dat mijn man 't ook met mannen doet... Ik heb ook een foto gevonden dat hij mijn lingerie draagt Ik vind 't walgelijk. Ondanks dat ik erg vrij denkend was Het gaat bij hem in de lusten zegt hij een de keiharde sex Ik weet het niet
 • Pln 31-08-2019 21:32
  Hoe kom ik erachter wat ik hier nu écht van vind? Geef het eerst even tijd. Knap dat je naar het verhaal van je vriend hebt geluisterd. Ik denk dat het eerst even moet landen. Gelukkig hoef je als stel niet dezelfde hobby's er op na te houden. De een hek op horrorfilms, de ander op hakken. Ik kan me voorstellen dat je nu eerst moet wennen aan dat het anders is dan dat je dacht. Je bent nog steeds dezelfde persoon en ruimdenkend (genoeg). Het is een kwestie van vertrouwen. Dat je denkt elkaar door en door te kennen. En dan komt er zoiets uit de la. Dat is lastig. Dus het eerste advies is om het tijd te geven voordat je twijfelt aan jezelf of aan je vriend. Want niemand is maar één ding, en je vriend is naast dat hij dus blijkbaar soms of vaak lingerie draagt, ook trouw en lief genoeg om al 5 jaar mee samen te wonen, te lachen, etc. Het tweede advies is om hier over te praten. Met je vriend of een vriendin of je moeder of vader. Ik las een reactie waarin gezegd werd dat het walgelijk is (maar ik weet niet zeker of het over het dragen van lingerie is of het gegeven dat haar partner vreemd gaat en homo is), maar dat is het niet. Ik ben het meer eens met leven en laten leven. Maar dan moet je wel eerlijk zijn. Dus nu de string uit de kast is, is het zaak om te kijken naar hoe je je vriend (weer) kan vertrouwen (en hij jou).
 • Liever anoniem 24-04-2021 14:22
  Wat vaak niet wordt meegenomen in dit soort verhalen, is dat de man opgewonden raakt van zichzelf door lingerie te dragen. En verlangt te worden genomen als een vrouw. Je kan je als vrouw in lingerie steken, maar dat is niet wat hij echt wil. Mijn ervaring is bitter, ik heb echt alles gedaan wat ik kon, lingerie, voorbindsel, acceptatie, praten...maar hij doet het liever met porno en himself. Nu zijn we apart gaan wonen want hij wil zichzelf gaan exploren... Hij had alle vrijheid thuis, dus dan weet ik wel hoever het is.. Ik bleef leeg achter, en bezef dat ik veel eerder voor mezelf had moeten kiezen. Ik dacht dat onze vriendschap nooit kapot zou gaan, maar ik merk steeds meer afstand van mij uit. Ik gun mezelf de ruimte nu om ervan te mogen walgen, want dat wil ik hem niet aandoen. Ik voel me eenzaam, met wie praat je hier nou over..
 • pantyboy 13-06-2022 03:54
  ik draag al jaren alleen maar damesondergoed gewoon omdat ik geen herenondergoed meer heb bhs slips pantybroeken hemdjes en corseletten hooren bij mijn dagelijkse outfitt
 • Lady Toilet 31-07-2022 09:06
  Ik vind het normaal dat mannen dames lingerie dragen het is mooi en geil ik draag het van af kind al meisjes onder goed er was geen geld maar wel een zuster oen ik ouder werd kreeg ik van mijn zuster haar niet meer gebruikte lingerie ik draag het nog steeds van haar mijn vind het goed als het maar niet van haar is mijn zuster dracht ook wel heren onder goed dus als die vrouw echt ruimdenkend was had zij niet zo gereageerd het enige als ik een bh draag moet ik het vullen jammergenoeg geen borsten
 • pantyboy 19-08-2022 04:16
  tegenwoordig draag ik dagelijks grote beugel bhs met siliconenborsten er in , ook als ik naar mijn werk ga
 • Clonie 09-02-2024 09:06
  Ik draag ook al vele jaren mooie witte lingerie. Mijn vrouw legt elke avond als ik naar bad ga een nieuw wit slipje voor mij klaar. Klassieke bikini modelletjes, die passen bij mij het best. Slipjes in fijne elastische microvezel, steeds met wat kant aan. Supermooie slipjes... zeer mooie aanpassende modelletjes. Veel meer keuze. In het begin droeg ik enkel effen witte slipjes. Maar deze met wat kant zijn nog vrouwelijker. Na een tijd vroeg ik aan mijn vrouw of ik voor mij ook zulke mooie lingerie mocht kopen... moddelletje zoals zij draagt. Het antwoord was ja.... ik superblij! Vanaf dan draag ik enkel nog mooie witte kanten slipjes. Fijne elastische topjes draag ik ook... deze van Mey Emotion. Ook supermooie aanpassende modelletjes...! Omdat he graag mooie lingerie draagt ben je toch geen slechter mens...? Ik heb ern 5 tal lingerie winkels waar ik de slipjes mag aanpassen.