Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

‘Haar kind zal opgroeien in een zwijnenstal’

Cheryl (37) houdt zielsveel van haar zusje Rebecca (26), al ergert ze zich groen en geel aan de rotzooi in haar huis. Rebecca en haar vriend Victor ruimen niet op en maken al helemaal nooit iets schoon. Op een dag melden Rebecca en Victor dat ze graag kinderen willen. Maar een kind laten opgroeien in die bende? Cheryl vindt dat een heel slecht plan.

Cheryl (37)
image lees
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Emily
  (35)
  02/08/2017
  00:00

  Ik vind je reactie een beetje overtrokken… misschien draait je zusje wel helemaal bij als er eenmaal een baby is.
  Daarbij laat haar haar eigen leven leiden, haar eigen fouten maken en hier zelf een weg in vinden.
  Je bent haar zus toch? Of haar moeder?


 • Anna
  (55)
  02/08/2017
  12:34

  Eerlijk gezegd is mijn reactie : Waar bemoei jij je mee.
  Je maakt je druk over hun rotzooi , een kind wat er nog niet eens is.
  Als je er liever niet meer komt , zoals je zegt , waarom ga je er dan nog heen ? Om te preken ?
  Als je mijn zus zou je bij mij niet meer welkom zijn met je bemoeizucht.
  Je lijkt me iemand die vooral voor uiterlijk vertoon gaat.
  Kinderen in de dure merkkleding ( waar vooral geen vlekje op mag zitten ) , dikke auto voor de deur enz.
  Maar dit is puur mijn idee, misschien zit ik er wel naast.
  Laat je zus haar eigen leven leiden , ook al is dat anders dan het jouwe.
  Als mensen anders leven dan jij wil het toch niet zeggen dat dat fout is.
  Leven en laten leven .


 • Mini
  (36)
  03/08/2017
  01:07

  Zeg het ook meteen tegen je zus dat wanneer zij het niet schoonhoud naar jouw wensen, jij met je bemoeizucht allerlei instanties zal inschakelen. Zal ze fijn vinden je zus een dolk in haar rug. Ik wil je met klem adviseren om weg te blijven van je zus, het is overduidelijk dat jij behoorlijke issues (trauma’s) hebt. Verpest hun geluk ook niet.


 • Lotte
  (25)
  03/08/2017
  13:50

  Ik snap wel wat je bedoeld. Je verteld dat jullie beide ouders zijn overleden, automatisch neemt het oudste kind de verantwoordelijkheid voor de jongste over. “je moet voor haar zorgen omdat je ouders dat niet meer kunnen doen”

  Ik snap ook echt je zorgen over een kindje in een huis vol bende.. Maar misschien veranderd ze wel als ze zwanger word. Gaat ze dan inzien dat een kindje niet in zo`n zooi kan opgroeien. Ik denk dat je het nog 20x tegen haar kan zeggen maar ze daar toch niets mee zal doen. Ze zal het zelf moeten oplossen en ervaren.

  Mijn tip aan jou, stop met er over “zeuren” tegen haar. Dat lokt alleen maar ruzies en irritaties uit. Probeer er voor haar te zijn als zus en denk niet teveel na over de toekomst. Je kan het toch niet veranderen. Het komt zoals het komt, toch. Ga niet teveel bij haar langs maar laat haar bij jou langs komen en dan zal ze je misschien ooit om hulp vragen met het opruimen van de bende!


 • Claudia
  (32)
  03/08/2017
  16:07

  Ik begrijp het helemaal! Ik heb zelf ook zo’n zusje. Maar ik heb er nooit wat van gezegd, juist omdat ik niet vond dat ik dit kon doen aangezien het niet mijn huis is maar ze wel mijn zusje is.De band die ik met mijn zusje heb vind ik namelijk velen malen belangrijker dan de troep in haar huis. Onze ouders leven nog wel maar zien we niet meer, een klein beetje zelfde situatie. Toen mijn zusje kinderen kreeg had ik een dezelfde reactie zoals jij (net zoals de andere zussen), echter, het huis is weliswaar nog steeds niet super schoon, wel schoner, maar de kinderen zijn gelukkig, ze mogen alles, ze doen alles voor de kinderen, dus ach ja, zo lang de kinderen elke dag schone kleding krijgen en een bord eten valt het best mee denk ik dan weer en er zijn altijd mensen die er echt een vuilnisbelt van maken. Ik zou zeggen geniet gewoon van je zusje, want het heeft geen zin om het tegen haar te zeggen en haar te helpen want dan blijf je in dezelfde spiraal. Laat het gaan, en wees een zus voor haar 🙂


 • Ankie
  (41)
  04/08/2017
  17:31

  Ik snap jou wel hoor..al kunnen kinderen ook vanalles krijgen (allergien) in een huis waar te veel schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Als je het hebt over beschimmelde vaat, plakvlekken op de vloer en lagen stof dan ben je in mijn ogen gewoon een smeervarken. Een beetje orde houden is toch echt niet teveel gevraagd..het hoeft niet super steriel te zijn, maar om het zo te laten verslonzen. Normaal komt er een week een kraamhulp langs, die kan de situatie (mocht je zus een baby krijgen) wel beoordelen.
  En nee..ik ben geen merkkledingtype..en ze mogen bij mij ook wel troep maken..maar ik kan wel een vaatdoek vasthouden.


 • Anita
  (64)
  05/08/2017
  12:41

  Waar je je al niet druk om maakt.
  Hyacinth Bucket in de tv serie Schone Schijn is er niks bij.


 • Denise
  (21)
  11/08/2017
  20:41

  Ik begrijp je zorgen en vind het niet overdreven. Het laat zien dat je om je zus geeft. Alleen kan jij hier niets aan veranderen. Je zus en haar vriend moeten zelf de knop omzetten. Je lost het probleem niet op door te praten of zelf te gaan schoonmaken. Probeer het los te laten en de positieve dingen te benadrukken. Wie weet verandert de situatie als het kind er is.


 • Ijsco
  (38)
  16/08/2017
  20:45

  Dat je zusje accepteerd dat jij als soort moedertje over haar domineert.
  Sorry dat ik het zeg maar waar bemoei jij je mee?
  Je hebt zorgen omdat je om haar geeft maar ik ken mensen die ook zo’n smerige zwijnenstal hadden en later de kinderen zo vrij lieten waarvan ik dacht ” waar is je verantwoording” De 4 kinderen zijn allemaal zeer goed terecht gekomen en hebben goede band met de ouders.
  Zij kijken terug op een heerlijke onbedwongen jeugd maar ze zijn allemaal ook slodervossen maar zijn wel gelukkig.
  Dat is toch ook veel waard!


 • Sandra
  (45)
  01/09/2017
  19:40

  Ik ben het met de andere dames eens hoor, daar kun jij je toch helemaal niet mee bemoeien hoe je zus leefd?
  Tuurlijk, ik houd daar ook niet van, bij mij is het schoon maar slingerd echt wel ergens wat rond.
  Hoe jouw zus en vriend leven gaan alleen die 2 wat aan, ik zou het echt niet accepteren als een ander zich eventjes met mijn huishouding komt bemoeien. Wil je geen ruzie, dan zou ik me voortaan inhouden als ik jouw was, hun leven hun kind


 • Marina
  (53)
  05/09/2017
  21:28

  Zelf toen ik zo oud was als Rebecca, was ik ook een rommelkont. Maar bedenk wel dat de ene huis het andere niet is. Ik had het vermoeden dat Rebecca niet geleerd heeft wat ordelijker te worden. Er zijn instantie,s voor om Rebecca en Victor te laten helpen. Ik zei vroeger ook weleens, hier in huis word geleefd! Ja, maar ik ben er wel mee eens dat kinderen er niet in op horen te groeien in een smerige woning. De kans kan groot zijn dat kinderen uit huis worden geplaatst door de kinderbescherming. Rebecca ziet de gevolgen kennelijk niet. Probeer een maatschappelijk werkster in je arm te nemen zodat je minder last hoef te krijgen van de rommel. Je zus moet zelf verantwoording dragen.


 • Amy
  (22)
  20/09/2017
  21:33

  Ik ben zelf ook nooit opgegroeid in een huis dat compleet spik en span is en eerlijk gezegd ben ik er alleen maar blij mee.

  Ik ben toch in aanraking geweest met rommel en mijn lichaam heeft afwering gekweekt voor mogelijke allergische reacties. Daarnaast zul je mij ook zo goed als nooit ziek zien.

  Een huis moet toch enigszins opgeruimd worden maar ik vind niet dat schoonmaken helemaal centraal moet staan. Soms kan er een dag niet met de stofzuiger door het huis, pech. Dat komt dan de volgende dag weer.

  Van wat ik kan lezen in je verhaal kom je over als iemand bij wie schoonmaak al snel centraal staat en dat probeer je ook bij je zusje erdoor te duwen. Ik zou hier voorzichtig mee zijn aangezien gepush juist averechts kan werken en misschien zelfs voor ruzie kan gaan zorgen.

  Ik weet natuurlijk niet precies hoe vies het huis is want als het echt om een volle prullenbak en stof gaat, stel je je misschien een beetje aan.