Liesbeth (38) is moe en machteloos van het vele huilen van haar zoontje

Liesbeth (38) is geen onervaren moeder met Noor van zeven en Bram van vier. Maar waar zij ‘makkelijk’ waren, huilt haar derde kind Luuk heel vaak en heel lang. Na een maand is er nog geen verbetering en niets lijkt te helpen. Hoe komt ze deze periode door?

Liesbeth (38)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Denise 24-08-2017 18:54
  Dag Liesbeth, Allereerst ben je een goede moeder, hou je dat steeds voor. Jij doet niets verkeerd. Misschien dat dat vele huilen je onzeker maakt, maar dat is niet nodig. Zorg ervoor dat jij rust nemt, voor zover dat kan. Heb je misschien ouders of een zus of vriendin die een daagje of nachtje op Luuk kan passen? Dan kan jij (en je andere kinderen) even bijtanken. Probeer de zorg voor Luuk af te wisselen met je man/vriend, zodat je tenminste allebei een paar nachten kan slapen. De huilbaby van mijn zus bleek uiteindelijk het Kiss-syndroom te hebben. Een aandoening waar de bovenste rugwervels vast zitten. Heel veel artsen geloven niet dat dit syndroom bestaat. Laat Luuk hier op nakijken bij een fysiotherapeut die hierin gespecialiseerd is. Mijn zus is hier helaas pas na 1,5 jaar achter gekomen. Na een paar sessies bij de fysio sliep het kindje een stuk beter. Heel veel sterkte!
 • Mandy 24-08-2017 20:51
  Hoi Liesbeth, Als ik je verhaal lees springen de tranen weer in mijn ogen. Ons zoontje is nu bijna 11 maanden, heeft tot 4 a 5 maanden overdag veel gehuild (lees de hele dag) en tot 8maanden 's nachts elk uur. Het is nu een heerlijk ventje met een temperamentvol karakter, maar wat was die tijd zwaar! Ik denk dat ik het meest heb gehad aan het accepteren dat het zo is (hier ging wel 3mndn overheen hoor). Als hij de hele dag in de draagzak sliep, dan was het maar zo. Ik deed alles met hem in de draagzak. Het wordt uiteindelijk beter, en ga er vooral niet vanuit dat dat met 3 maanden is zoals veel mensen zeggen, dan kan het achteraf ook alleen maar meevallen. En verder zou ik alle hulp aan blijven nemen, en afwisselen. Heel veel sterkte!!
 • Bloemetje 25-08-2017 06:05
  Ik zou je adviseren om een magnetiseur of paranormaal genezer om raad te vragen. Een kindje huilt vaak niet voor niets. Osteopaat kan misschien ook eens kijken of er werveltjes verkeerd zitten. Blijf er niet mee rondlopen en probeer met hulp van vrienden of familie even pauze voor jezelf te nemen door de kids even uit te besteden en een paar dagen met je man bij te tanken.
 • simone 25-08-2017 10:43
  Beste Liesbeth, Wat jammer dat je niet kunt genieten van deze babyperiode. Onze jongste is nu vier maanden, en daar hebben we ook het nodige mee gehad. Wij zijn bij de ostheopaat geweest en dat heeft zeker geholpen. Beide onze zoons hebben als baby veel gehuild maar die periode gaat voorbij. Probeer daar waar mogelijk is je slaap te pakken (lastig, ik weet het) en probeer van kleine Luuk te genieten. Misschien kan Dunstan babytaal jullie helpen om er achter te komen waarom Luuk (zoveel) huilt. Heel veel succes!
 • karin 25-08-2017 14:47
  Hier een reactie van een huilbaby. Drinkt Luuk wel goed? Misschien is er zoals in andere reacties al staat meer aan de hand dan je aan de buitenkant kunt zien. Ik heb zelf toen ik 2 maanden oud was,10 weken in het ziekenhuis gelegen, omdat ik een bel in mijn buik had, waardoor ik mijn voeding niet kon binnen houden en veel pijn had. Als baby kun je niet zeggen wat er is en dus is huilen de enige optie. Als jou gevoel zegt dat er iets mis is luister dan naar dit gevoel. Je moederinstinct weet het vaak beter dan je denkt. Neem als het kan je rust om bij te tanken. Vergeet ook niet te genieten van je andere kindjes. Misschien werkt babymassage? Sterkte!
 • Marina 05-09-2017 19:53
  Heb je Luuk niet geprobeerd op schoot te nemen en op de rug te wrijven? Het kan zijn dat er een boertje in de weg zit.Dat de baby krampjes krijgt heeft te maken met het inslikken van lucht tijdens het huilen zelf of door vacuüm van de flesvoeding, tenzij je de borstvoeding geeft. Je kan Luuk ook over je knie leggen om op zijn ruggetje te wrijven. Zodra het een boertje heeft gelaten zal hij beter slapen. Succes
 • Agnes 11-09-2017 02:42
  1 oplossing doorverwijzen en zeggen dat jij het niet meer trekt. Onze twee zoons hadden het zelfde en beide opgenomen voor een week en zijn gereset door pedagoog en verpleegkundige thuis rustige kindjes nu .
 • Caroline 26-09-2017 15:46
  Is inbakeren geen optie. Veel baby,s worden hier rustig van.