Luister ik naar deze waarschuwing?

Als alleenstaande vrouw die vanwege de corona verplicht vanuit huis moest werken, miste ik weleens de sociale contacten. Ik reageerde dan ook enthousiast op een uitnodiging van Rian via Facebook om een keer samen met haar te gaan wandelen. Na een buurtfeest had ik haar als vriend ‘geaccepteerd’ en ze had mijn berichtje en foto op Facebook gezien over een ‘eenzame wandeling’. Dat samen wandelen was gezellig, ik mocht Rian en het was fijn om met iemand te kletsen. We spraken af dit vaker te doen. Inmiddels wandelen we al een paar maanden iedere week. Misschien heb ik er een vriendin bij, dacht ik. Maar nu sta ik toch op het punt om het contact te verbreken. Nadat ik een foto van Rian en mij op Facebook had geplaatst, kreeg ik een berichtje van een oude bekende: Kijk uit met Rian, ze is een wolf in schaapskleren. Ze schreef dat Rian haar ex gestalkt zou hebben en hem financieel zou hebben uitgekleed. Het bericht werd afgesloten met: ik wil je echt behoeden voor ellende. Deze oude bekende zie ik als een integer persoon, die inderdaad het beste met mij voorheeft. Maar ik heb Rian inmiddels ook beter leren kennen en ik vind haar echt leuk. Kan ik mensen dan zo slecht inschatten? Wat moet ik hiermee, moet ik deze waarschuwing serieus nemen en actie ondernemen? Elsbeth (42)

Elsbeth (42)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Beverly 23-06-2021 12:17
  Ik zou zeggen, vertrouw op je eigen intuïtie en niet zozeer op Facebook roddels. De oude bekende klinkt ook niet als iemand met wie je bijzonder veel omgaat de laatste tijd, dus wat zijn/haar relatie tot Rian is en of er onderliggende motieven zijn, weet je ook niet. Voor hetzelfde geld is de opmerking gebaseerd op niets anders dan geruchten, de wereld in geholpen door een rancuneuze ex. Blijf gewoon lekker wandelen met Rian. Je kunt hooguit een beetje voorzichtig zijn in wat je met haar deelt, maar zolang het gewoon goed gaat tussen jullie, is er toch niets aan de hand? Mocht de oude bekende toch gelijk hebben, dan zal dat echt wel een keer uitkomen. Maar aangezien jij niet haar ex bent en ze niet bij je bankrekening kan, zou ik me hierover geen zorgen maken. Ik wens je nog veel wandelplezier.
 • Suzanne 23-06-2021 12:55
  Ik zou Rian gewoon vertellen wat er gebeurd is. Niet van wie je dat berichtje hebt gekregen maar wel wat erin stond. Je kunt dan kijken hoe zij hierop reageert en vanuit daar je keuze maken, geloof je deze oude bekende of geloof je Rian?
 • Hülya Yeral 23-06-2021 17:55
  Je geeft aan dat je Rian echt leuk vind, vertrouw daarop. Misschien een tip om tijdens jullie wandeling door te vragen hoe het contact is met haar ex. Misschien wordt ze zelf wel gestalkt. Exen kunnen vals zijn, en zij zelf heeft ook een ex, hè?. Ook zou ik naar die oude bekende vragen hoe zeker ze is van de informatie? En ze vergelijkt ook jou met haar ex…. Beetje raar allemaal vind je niet?
 • Karin 23-06-2021 21:47
  Waarom ben je zo onzeker over je eigen intuïtie? Draai het eens een slag om: wat als Rian exact hetzelfde bericht over jou zou ontvangen via FB, wat zou je willen dat ze doet, zwijgen en voorzichtig zijn met wat ze je vertelt? Vast niet.. Ik zou het willen weten, en actie ondernemen als ik Rian was. Niets te verzwijgen; ik zou als ik jou was gewoon het bericht incl. afzender laten zien en aan Rian vragen of ze enig idee heeft waarom iemand je die roddel gestuurd heeft. De verantwoording ligt voor de volle 100% bij degene die zo laf is je te 'waarschuwen' via FB. Als ik zoiets zou zien, gesteld dat ik FB zou hebben zou ik meteen antwoorden: 'dank voor de waarschuwing, ik ga haar meteen even opbellen of even bij haar langs voor er misverstanden ontstaan. Ik herken hier Rian niet in.' Zo is het toch ook? Dat geroddel en geklets over anderen, de nep-gezelligheid en de vele ruzies die ontstonden over FB maakte dat ik het alweer heel snel verwijderd hebt. Als ik met iemand omga die gevaarlijk voor me is en een goede vriendin van me ziet dat neem ik aan dat ze zo flink is om me persoonlijk te waarschuwen. Met een goede onderbouwing. Sorry maar ik heb weinig respect voor zulke roddeltantes. Dat zij het niet met haar kan vinden of een hekel aan Rian heeft kan; het kan ook dat jij je totaal niet stoort aan de zaken waar kennis zich aan ergert. Of jaloers is... zodra je niet mee doet aan raar geroddel over anderen stopt het vaak direct. Grappig verhaal uit de jaren '80: ik kreeg telefoon, een vriendin waarschuwde me voor de griezel waar ik mee gezien was in een kroeg. De griezel zat naast me :D Ik vroeg waarom ik op moest passen eigenlijk en gaf de telefoon aan mijn toen nog a.s. man (waar ik bijna 20 jaar getrouwd mee ben geweest) en hoorde haar zeggen: ik zag hem net in de stad met een andere vrouw, ze waren nogal innig.. mss zijn zus maar zo zag het er niet uit. Mijn -toen nog- vriend zei niets, toen ze uitgepraat was zei hij tegen mij: jeetje schat, ik zit in de stad met een andere vrouw!! Uurtje geleden en dat terwijl we al sinds 16 uur hier waren. Gaat het wel goed met je vriendin behalve dat ze een bril moet? Ik zit half te knuffelen in een kroeg én hier, wat moet ik haar zeggen?? Weet je wat, neem het gesprek maar weer terug hoor, hier kan ik niks mee. Ze hing op en heeft ons nooit meer gesproken, ze was gewoon jaloers. Nou ja gewoon... koekoek.... Bang dat ik niet zo vaak met haar dingen wilde ondernemen als het serieus werdt/was tussen ons. Dat is wel uitgekomen, de vriendschap met haar was op dat moment over. Confronteren die hap, degene die fout is verraadt zichzelf snel genoeg. Ik heb zo'n vermoeden dat degene die waarschuwt zonder goede reden de foute persoon in het verhaal is.. Open kaart spelen werkt het beste en het snelste. Vervelend allemaal hoor, dat wel... sterkte, niet fijn zo'n situatie!!
 • Angelique 24-06-2021 02:43
  Beste Elsbeth. De tip kan alle kanten op van roddel, jaloezie tot bezorgdheid. Confronteer Rian er nog niet mee maar geef het tijd om zélf te ontdekken of ze wel die 2 gezichten hééft. Leen in géén geval geld uit en geef haar niet jouw huissleutel. Veiligheid is goed, geen achterdocht. Geniet gewoon van de wandelingen en kom er zelf achter wie Rian is en waarom die vage kennis zoiets vertelt, zijn er onafhankelijk van die kennis meer mensen die Rian kennen? Ga eerst met Rian meer de diepte in zonder uit te horen. Bovenal, leuke kennis waar je gewoon mee kan blijven wandelen.
 • miami 26-06-2021 14:03
  sorry maar de nieuwe partner van die ex waarschuwt jou. Vaak wordt z0'n ex echt als slecht omschreven, misschien heeft die ex dat haar zo verteld en zij gelooft het, kan ook. Maar waarom zou je daar naar luisteren? Je vindt haar aardig en je hebt een maatje erbij. Misschien willen die ex en die vriendin Rian helemaal sociaal isoleren, niemand mag meer met haar omgaan. Dat vind ik dus heel erg slecht. Ik zou zeggen, leven en laten leven. Je leert haar zelf wel nog beter kennen en mocht je het haar vragen, wedden dat zij dan met een totaal ander verhaal komt? Niet vragen maar want anders gaat ze jou wantrouwen. Veel plezier met het wandelen met Rian!
 • Emmie 13-07-2021 05:41
  Je hoeft nog geen actie te ondernemen of iets te veranderen. Deze twee dingen kunnen naast elkaar bestaan. Neem de tijd om haar te blijven zien als dat je blij en gelukkig maakt. Als je zelf nog niets verontrustend kan ontdekken. Toch zou ik het ook niet wegwuiven, dit bekend maken heeft diegene bewust gedaan. Ik ga er vanuit dat diegene het beste met je voor heeft. Maar dat iemand zijn zorgen uit hoef jij daar niet direct iets mee het zijn de ervaringen van de ander.
 • Sterre 07-11-2023 17:38
  Neem emotioneel wat meer afstand