Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

Moet de hond de deur uit?

De kinderen, nu twaalf en veertien, zeurden al jaren over een hond, maar mijn man Bram en ik hadden het altijd veel te druk. Door corona kwam het leven er ineens heel anders uit te zien en toen we hoorden over Puk, een jonge hond die vanwege een ziek baasje een nieuw huisje zocht, dachten we: waarom niet? We waren vaak genoeg thuis om de hond goed aan ons gezin te kunnen laten wennen en we vonden het wel lekker, die wandelingetjes elke dag. Bovendien waren de kinderen nu oud genoeg om een bijdrage te kunnen leveren. In de praktijk liep dat net even anders: in het begin vonden de kinderen het wel leuk, maar nu het nieuwtje er vanaf is, zijn er veel dingen die ze leuker vinden dan aandacht geven aan de hond. De verzorging van Puk komt grotendeels op mij of Bram neer. En Bram is er eigenlijk ook wel klaar mee. Hij wil er meer opuit nu het allemaal weer kan en rekening houden met de hond is een hele opgave. Hij stuurt er steeds vaker op aan om de hond weg te doen en heeft zelfs al een collega bereid gevonden om Puk over te nemen. Maar ik wil dat niet! We zijn dit als gezin aangegaan en ik vind dat Puk er inmiddels bij hoort. Het is een slecht voorbeeld voor de kinderen. Het weerwoord van Bram is dat je een hond met zijn tweetjes moet willen en hij heeft toch een fijn huisje voor hem geregeld? Moet ik voet bij stuk houden of moet ik Puk een leven gunnen in een gezin waar hij wel bij iedereen welkom is? Amber (35)

Amber (35)
image
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Martine
  (40)
  21/07/2021
  14:46

  Hier kan ik zo boos om worden. Je weet van te voren dat een hond veel tijd kost, maar als het dan niet meer “uitkomt” zou hij weg moeten? Was er dan niet aan begonnen. Een hond heeft ook gevoel. Als het vanwege ziekte van de eigenaar niet meer kan, heb ik er nog wel begrip voor, maar een hond weg doen omdat je man er weer meer op uit wil, vind ik ronduit schandalig.


 • Hippo
  (58)
  21/07/2021
  15:43

  Hier was ik direct al bang voor, toen er zovelen een hond ” namen” om de corona tijd door te komen. Die arme dieren worden nu massaal weer teruggebracht, omdat er geen tijd meer voor is. Dat wist je toch? Maak een schema voor allen die in huis zijn, voor de verzorging, voor mijn part. Een hond is een gevoelig dier, hoort een deel van de familie te zijn. Je doet je kinderen toch ook niet weg?


 • miami
  (55)
  21/07/2021
  16:13

  oh mijn God, arme coronahonden. Goed van je dat je je lieve hond niet wil wegdoen. ik zou zeggen, spreek je kinderen er ook op aan en je kan toch ook weg met een hond? Bijv.naar het strand, de bossen, kortom er is best wel veel. Je man denkt er veel te gemakkelijk over, dit doe je gewoon niet, punt uit. Arme hond. Maar goed, ga om de tafel zitten met de kinderen en bespreek het, ze kunnen de hond niet negeren, dat mag niet


 • Beverly
  (43)
  21/07/2021
  17:25

  Had je dit nou werkelijk waar niet aan kunnen zien komen? Beetje naïef hoor. En daar wordt dat arme beest nou voor gestraft. Geweldig. Echt volwassen hoor.
  Doe het beestje een plezier en gun hem een thuis waar hij 100 procent welkom is. Jullie verdienen het niet om voor hem te zorgen.


 • Chantal
  (33)
  21/07/2021
  18:23

  Nee. Of je Bram weg moet doen? Ja.


 • Karin
  (54)
  21/07/2021
  22:26

  Je hebt nog heel wat te doen: je kinderen opvoeden. Of maak je ook hun huiswerk als ze daar geen zin in hebben? Dat wordt nog wat als ze echt gaan puberen; ze lachen je nu al uit en zeggen kennelijk ‘doe het lekker zelf, IK heb geen zin om de hond te borstelen/uit te laten/eten te geven’. En jij buigt nederig het hoofd en doet wat ze zeggen. Nice!!

  Je man… tsja, het zou mijn vent niet zijn maarrrr ik zou dan ook direct woest zijn geworden -ik hou wél van honden, altijd honden gehad- als mijn ex ooit had gezegd dat hij een leuk baasje voor mijn hond had gevonden.

  Doe die hond alsjeblieft weg naar die collega – als het een goed adres is waar hij wél de rest van z’n leven kan blijven, dit is al de derde keer dat hij zijn ‘roedel’ moet verlaten.
  Eerst bij zijn moeder weg, weg bij zijn nieuwe baasje als jonge hond en nu weer weggestuurd.

  Als je wat om hem gaf zat ik dit niet te typen, ik hoor je nergens zeggen: “maar ik ben gek op dat dier en wil hem niet kwijt!!” 🙁

  Dat vind ik het ergste, hij is in jullie ogen een lastpak waar je spijt van hebt. Nu wil je hem houden want afspraak is afspraak of zoiets? Die hond verdient beter. Véél beter.
  Ik ga mijn hond een extra knuffel geven.. wat een naar verhaal, bah.


 • Wendy Boer
  (40)
  24/07/2021
  14:37

  Ik vind dat je hem moet houden
  Hij is al een x verhuisd die lieve puk zal denken dat niemand hem wil
  Ik vind jou man egoïstisch denkt alleen maar aan zichzelf en niet aan jou gevoel en al helemaal niet aan puk zijn gevoel
  Je gooit hem er toch ook niet uit als het even niet leuk is


 • Laura
  (39)
  26/07/2021
  17:52

  Bah, hier kan ik ontzettend kwaad en verdrietig van worden. Ik ben een grote dierenvriend. Sommige mensen doen zo een lief trouw dier net zo makkelijk weg alsof ze het over een bankstel hebben.
  Ik zou je hond graag alle liefde willen geven, want dat verdient hij zeker!


 • Lissie
  (41)
  26/07/2021
  22:53

  Oh my god arme (corona) hond. Ik word er gewoon verdrietig van dat jij twijfelt en je man zo denkt.
  Met kinderen nemen denk je toch ook goed van te voren na en doe je niet weg omdat het tegenvalt. Je weet van tevoren dat de verzorging van Puk grotendeels op jou of Bram neer komt. Maak een schema zodat de kinderen mee helpen.Als je een keer weg wilt zoek je toch iets uit waar de hond mee kan en wil je eens een vliegvakantie dan doe je de hond toch naar een pension maar om hem zo te dumpen??? Ik heb zo’n medelijden met de hond en je verhaal maakt mij nogmaals verdrietig.
  Ik hoop dat de hond naar de collega van Bram gaat want jullie zijn geen enkel dier waardig!!!


 • Fer de Groot
  (43)
  19/08/2021
  09:58

  Lijkt me een duidelijk verhaal, Puk gewoon naar de collega doen óf er zelf helemaal voor zorgen. De kinderen en Bram hebben er geen zin in en dat is voor een hond ook niet leuk.


 • Emmie
  (30)
  02/09/2021
  09:20

  Houden! Er zijn zoveel keuzes die je kunt veranderen als je je baan niet leuk vind neem je een andere, als je woning niet voldoet verhuis je, als een opleiding het niet is kies je wat anders en dat is oké. Maar er zijn ook keuzes die wanneer ze eenmaal zijn gemaakt je ze doorleeft. De geboorte van een kind, het in huis nemen van een levend dier. Omdat je erop uitgekeken bent of het zwaar wordt kun je die niet zomaar ongedaan maken.

  Koppen bij elkaar en samen de verantwoordelijkheid dragen. Er is geen sprake van ziekte of financiële nood, je gezin is er gewoon op uitgekeken en het wordt lastig. Het is de taak van de ouder om uit te dragen dat de hond niet inwisselbaar is en je gezamenlijk ervoor moet zorgen. Als je man een dag of week weg wil dan kan de hond prima naar de collega, maar voor de rest zorg je er gewoon voor.


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail