Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

‘Moet ik voor mijn man gaan afvallen?’

IJdelheid is een woord dat niet bij me past, ik ben geen vrouw die constant voor de spiegel staat om haar make-up bij te werken. Ook ben ik niet al te veel bezig met mijn gewicht, de laatste jaren ben ik wat aangekomen en schommel ik tussen maat 42 en 44. Ik vind het wel belangrijk om er goed verzorgd uit te zien. Ik maak me op, mijn haar zit altijd in model en ik zoek met zorg mijn outfits bij elkaar. Zelf ben ik altijd tevreden geweest met mijn uiterlijk, maar de laatste tijd merk ik dat ik onzekerder word. Dat komt door mijn man. Het lijkt wel of hij steeds meer naar andere vrouwen kijkt en regelmatig maakt hij dan een vergelijking. ‘Kijk, die heeft nog een strakke buik, Hélène!’ zei hij onlangs over een vrouw die we op tv zagen. Dat was al de zoveelste opmerking. Ik vertelde hem dat ik het vervelend vond. Ik moest er niet zo zwaar aan tillen, zei hij. ‘Je weet toch dat ik alleen van jou hou?’ Daar heb ik genoegen mee genomen, ik wil geen zeur zijn. Ook geloof ik dat hij echt van me houdt en dat onze relatie wel tegen een stootje kan. Toch blijft hij de opmerkingen maken. Nu heeft hij het over goede voornemens. Of ik wel eens heb gedacht aan het volgen van een dieet of lid worden van een sportschool. Heeft hij gelijk en moet ik er eens iets aan doen? Of moet ik me door zijn opmerkingen niet van de wijs laten brengen en bij mezelf blijven? Hélène (51)

Hélène (51)
image
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • V
  (42)
  27/11/2021
  12:26

  Hier nog één,hetzelfde issue.
  Ik ben wel 42 jaar maar ook in de premenopauze en heb nog wat gezondheid kwalen waar ik nooit vanaf komt.
  Is goed dat je man op attendeert.
  Zo lang je gezond bent en goed voelt er bij.
  Accepteren dat je zo bent je bent ook geen 20 meer.
  Of de opmerkingen omdraaien kijken of hij zo leuk vindt.
  Je kunt altijd bij je huisarts aankloppen voor een diëtist.
  Heel veel succes met het zoeken van de juiste oplossing.
  Je bent mooi zoals jij bent.


 • miami
  (55)
  27/11/2021
  16:08

  dit zijn geen leuke opmerkingen, moet je eens bij hem doen! En maat 42-44 is toch gewoon? Wat wil hij dan, maat 36 ofzo? Als hij echt van je houdt dan zeurt hij niet over je gewicht. Je voelt je goed en je bent gezond, dat is wat telt. Overigens hoe zit dat bij hem? Is hij nog steeds de adonis toen je hem leerde kennen? Waarom zou je jij een zeur voelen? Je mag toch wel zeggen dat je dat niet prettig vindt? Mocht hij seks met je willen hebben zeg dan: doe dat maar met die vrouw op de tv(of gezien op straat ofzo), die is volgens jou wel goed. Kom op zeg, laat je niet zo kleineren(want dat is het)


 • Liesbeth
  (52)
  28/11/2021
  19:50

  We worden een daagje ouder en dat ga je zien. dat is toch niet zo erg? Je zegt dat je niet ijdel bent maar als je dat echt niet bent waarom laat je je dan zo onzeker maken vdoor je man? Dan vind je het toch ergens wel belangrijk, je uiterlijk. daar is niks mis mee, hoor, maar je moet wel voor jezelf bedenken of je voor jezelf wilt afvallen of voor je man. Waarom ben je niet goed genoeg zoals je bent? Misschien kun je dat eens aan hem vragen. En zeg dan meteen dat hij zijn punt wel heeft gemaakt, hij hoeft je niet telkens weer met je neus op de feiten te drukken.


 • Jeannie
  (46)
  29/11/2021
  17:55

  Afvallen doe je voor jezelf, anders hou je het toch niet vol. Maatje 42-44 is echt niet zo gek dik en als je verder goed gezond bent, dan is er toch niks aan de hand? Ja, volgens je man misschien, maar is hij nog dezelfde adonis als toen jullie elkaar voor het eerst zagen? Joh, laat je door hem niet op je kop zitten. Eet gewoon lekker en gezond (keertje zondigen hoort daar ook bij) en probeer een beetje in beweging te blijven. En áls je al besluit om naar de sportschool te gaan, dan gaat hij maar lekker met je mee. Jij zonodig een strakke buik, dan hij óók!


 • AnoMien
  (55)
  01/12/2021
  19:30

  Mevrouw, u hoeft absoluut niet onzeker te worden. Maat 42-44 vind ik op zich een mooie maat.

  Trekt u zich van de opmerking van uw man niets aan en probeer niet te vervallen in tegenopmerkingen, dan er al je al snel in verwijten over en weer. Maak wel duidelijk dat je het als erg kwetsend ervaar en dat je van hem verwacht dat hij daar rekening mee houdt. Zie het ook zo dat de opmerkingen iets van hem zijn en niet van u, u hoeft u er niet vervelend over te voelen.
  Het zegt meer over hem dan over u.

  Maar misschien voor u een puntje om aan die onzekerheid te werken.


 • AnoMien
  (55)
  01/12/2021
  20:25

  Ook nog even dit, op uw leeftijd gaat uw hormoonhuishouden veranderen, ook dat heeft invloed op uw gewicht.

  Zoek maar eens op ‘menopauze en hormonen’


 • Berny
  (38)
  03/12/2021
  23:28

  Lieve vrouw, je bent wie je bent. Als jij je goed voelt in je lijf dan hoef je niet op dieet, voor niemand anders dan alleen voor jezelf.

  Ga het gesprek aan, op een moment dat hij niet zo een opmerking maakt. Zeg dat je het vervelend vind en dat je er onzeker van wordt. Vraag of jou figuur hem “in de weg zit”.
  Als dat zo is dan kun je zeggen dat jij je goed voelt in het lijf dat je nu hebt.


 • Wijsneus
  (37)
  08/12/2021
  23:51

  Jammer dat je niet zegt hoe hij er zelf uitziet. Je moet niks alleen jezelf blijven en van jezelf blijven houden.
  Vreemd dat hij doorgaat met die opmerkingen terwijl je heb gevraagd daarmee op te houden.
  Daar zit de crux volgens mij hij vergelijkt je steeds met andere vrouwen. Welke vrouw wordt daar gelukkiger van, dat zou je hem eens moeten vragen.
  Je hebt een normale kledingmaat, ziet er goed uit en hij houd van je. Soms zegt hij dat om je te sussen lijkt wel.
  Je neemt genoegen met ja maar ik hou toch van je omdat je geen zeur wil zijn.
  HIJ is een zeur en zend dubbele signalen uit. Neem daar geen genoegen meer mee je verdient beter!


 • Wijsneus
  (37)
  08/12/2021
  23:52

  Jammer dat je niet zegt hoe hij er zelf uitziet. Je moet niks alleen jezelf blijven en van jezelf blijven houden.
  Vreemd dat hij doorgaat met die opmerkingen terwijl je heb gevraagd daarmee op te houden.
  Daar zit de crux volgens mij hij vergelijkt je steeds met andere vrouwen. Welke vrouw wordt daar gelukkiger van, dat zou je hem eens moeten vragen.
  Je hebt een normale kledingmaat, ziet er goed uit en hij houd van je. Soms zegt hij dat om je te sussen lijkt wel.
  Je neemt genoegen met ja maar ik hou toch van je omdat je geen zeur wil zijn.
  HIJ is een zeur en zend dubbele signalen uit. Neem daar geen genoegen meer mee je verdient beter!


 • Marjolijn
  (43)
  27/12/2021
  11:47

  Ik zou zeggen, ik moet inderdaad afvallen, namelijk zo’n 85-95 kilo (het gewicht van je man)
  Succes!


 • Christine
  (45)
  11/01/2022
  10:58

  Ben je nou helemaal gek? Is je man na al die jaren nog slank en gespierd dan? Iedereen verandert met de jaren. En zolang jij jezelf er prettig bij voelt, is dat voldoende.
  Je mag aangeven bij je man dat je zijn opmerkingen kwetsend vindt. Blijft hij dit doet, aan jou of je met hem verder wilt. Want liefde voor uiterlijk, is geen echte liefde voor de persoon zelf.
  Overigens vind ik dit anders als iemand verslonst, dit zou ik zelf ook niet prettig vinden. En in jouw geval schrijf je al dat je uiterst verzorgd bent.


 • Limburg04
  (56)
  24/01/2022
  17:21

  Maat 42-44 is meer dan oke. Dus daarover hoeft u zich geen zorgen te maken.
  Ik denk dat dit al heel speelt want het lijkt me niet dat u na 1 of 2 opmerking van uw man gelijk aan het forum van Mijn Geheim denkt.

  Als ik u was zou ik uw man toch verder ondervragen, hem zijn verhaal laten doen, zonder te oordelen.
  Er borrelt iets , wellicht een bepaald verlangen , een onvrede waar hij zichzelf misschien niet van bewust is maar wat hem wel bezig houdt.

  Uw laten afschepen met “dat hij alleen van u houdt” is een afleidingsmanoeuvre. Wat niet wil zeggen dat hij niet van u houdt.

  Dat uw man het over slankere dames heeft zegt in ieder geval niets over u maar alleen iets over uw man.

  Succes!


 • Evarist
  (61)
  24/05/2022
  02:25

  Ik las in de Belgische krant ‘De Morgen’ dat de gemiddelde Nederlandse vrouw maatje 42 heeft en 80kg weegt.
  Als man heb ik ook wel van maatje 42 gehoord, maar weet niet wat dit juist is. Daarom ben ik op Google gaan kijken. Maat 42 is de mooiste. Veel mannen vallen op zo’n type.
  Voel je dus niet onzeker. Je bent mooi.
  Je moet met je man praten en hem overtuigen met wat ik hier schreef.
  Veel succes!


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail