‘Moet ik me hun kritiek aantrekken?’

Vicky (28) heeft maatje vierenveertig, maar is hartstikke tevreden met zichzelf. Haar vriendinnen vinden echter dat ze best eens wat beter op haar gewicht en haar gezondheid mag gaan letten. Die kritiek doet pijn, maar de vraag is: moet ze er iets mee dóén?

Vicky (28)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Bonny 14-12-2016 10:52
  We beschuldigen vaak mensen van de dingen die we zelf niet goed doen. Dus vaak zegt de kritiek die je krijgt meer iets over degene die het geeft. Het gaat om jou. Wees eerlijk naar jezelf: denk je dat je iets kunt leren van de kritiek? Ga dan met jezelf aan de slag. Of (en ik denk eerder dat dit de situatie is) ben je tevreden en zit jij lekker in je vel? Dan zou ik me er niets van aantrekken. Wel zou ik dit duidelijk aangeven de volgende keer als ze erover beginnen. Want als ze heel eerlijk zijn; zijn zíj verder nou zo perfect? Succes! (En neem vooral die muffin bij de koffie :))
 • Ina 14-12-2016 16:09
  als jij vindt dat je lekker in je vel zit, moet je jezelf niets van de kritiek van je vriendinnen aantrekken. Wie zijn zij dat ze even gaan vertellen wat jij moet doen? Als ze er de volgende keer weer over beginnen, zou ik de boel gelijk afkappen en zeggen dat ik als ik op dieet zou willen wel naar een diëtiste zou gaan en niet op hun "goedbedoelde" adviezen zit te wachten. Zij regelen het voor zichzelf en jij ook en hebt hun daar niet bij nodig. Ze zullen dan waarschijnlijk beginnen met "zo hebben we het niet bedoeld", maar dan weten ze in ieder geval dat het niet leuk is om jou er elke keer mee lastig te vallen.
 • Bo 20-12-2016 17:27
  Uit eigen ervaring weet ik dat je er zelf volledig achter moet staan om af te willen en kunnen vallen. Zit jij lekker in je vel en ben je blij met je lichaam? Dat zou ik me niks van je vriendinnen aantrekken. Ze moeten je maar nemen zoals je bent. Waar ik wel aan zou denken is of je niet voor jezelf gezonder wil gaan leven. Niet voor je vriendinnen, familie of je vriend, maar voor jezelf. Puur omdat gezond eten wel belangrijk is, ongeacht welke maat je hebt. Veel succes!
 • Eagle 04-01-2017 13:55
  Ik weet er alles van. Ik ben ook niet bepaald de magerste, maar zolang ik geen gezondheidsklachten heb, zal het me worst (lékker) wezen, echt. Ik heb ook van die gras-knagende vriendinnen (in hoeverre die dat nog zijn) om me heen, en ik krijg kippenvel bij het zien van die bleke koppies en die graatmagere ledematen. Ze voeken zich zogenaamd zóveel beter, maar ze zijn niet te genieten, hebben het constant koud en, belangrijker, gezellig uitgaan is er niet meer bij. Ik zie het simpel: als ik ergens last van heb, ga ik naar de huisarts. Als die vindt dat mijn klacht door mijn gewicht komt, zal ik mijn best doen om me te matigen. Maar dat bepalen mijn vriendinnen niet voor me! Ga anders eens naar je huisarts en laat hem/haar je eens goed doorlichten op cholestorol, diabetes, hartkwalen, enz. Zolang blijkt dat je dat geen van allen hebt, zit je toch zeker goed? Gewoon lekker blijven genieten van eten en je eigen gezonde verstand gebruiken.
 • miami 07-01-2017 15:00
  laat die 'vriendinnen'van jou lekker in een eigen gezonde sop gaar koken. Is maatje 36 soms zaligmakend? Al te gezond eten is ook niet goed. Volgens mij geniet je van je leven en dat is heel belangrijk. Maat 44 is heus niet veel hoor. En je vliegt ook niet gelijk naar maat 50, dat kan hun ook gebeuren met maat 36! En mochten ze weer eens beginnen, misschien kan je je opdraaien of naar boven kijken. Of gewoon keihard met de vuist op tafel slaan en zeggen dat het genoeg is. Heb ik ooit ook gedaan met mijn schoonzus, die draaide ook door met al dat zogenaamde gezonde eten. Geniet van het leven, het leven is kort genoeg. Zolang er geen gezondheidsproblemen zijn maar die heb jij niet.
 • Tina 13-01-2017 00:13
  Ik was net als jij . Ook ik kon erg genieten van eten wat ik maar wou. Drie jaar geleden echter kreeg ik allerlei gezondheidsklachten en voedselintollerantie's . Mijn lichaam heeft mij " gedwongen" om anders te gaan eten . Nog steeds ben ik ziek , de tol van ongezond te eten . Ik ben er niet blij mee en ik mis mijn vroegere levensstijl . Aan jou de keuze . Je hoeft er net als je vriendinnen niet in door te slaan , maar een beetje op je voeding letten is misschien niet zo'n slecht idee . Want geloof mij , gezondheid is echt onbetaalbaar! Maar jij beslist dat zelf natuurlijk . Niemand heeft het recht om jou dat op te dringen . Als je dat niet wil , gewoon tegen je vriendinnen zeggen dat ze er moeten over ophouden . Zij moeten dat maar respecteren .
 • miami 06-02-2017 15:41
  ik wil toch even reageren op een paar reacties. Enkele hadden het er over om meer op de gezondheid te letten maar ze heeft geen gezondheidsproblemen. Tina ik vind het heel rot voor je maar wat jou is overkomen hoeft niet bij iedereen te gebeuren en ik kan nergens lezen dat Vicky zo ongezond eet. Zijn haar vriendinnen soms gezond dan? Zoals Eagle al zei, gezellig is het niet met uitgaan. Geniet van het leven, eet alles maar met mate en alleen waar jij zelf trek in hebt.