Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

‘Kan ik nee zeggen tegen zijn moeders logeerplannen?’

De schoonmoeder van Lies (31) is een schat, maar toch voelt Lies irritatie als Bet (58) tijdens de vakantie een weekje bij haar en Leon in huis komt en het huishouden overneemt. Dat nooit meer, neemt Lies zich voor. Maar Bet denkt er anders over.

Lies (31)
image lees
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Carmen
  (21)
  27/01/2017
  20:30

  Ik vind dat u zeurt , maar als u een babysitter nodig heeft dan is ze wel van toegevoegde waarde zeker, ik kan me hier echt boos om maken


 • Bloemetje
  (48)
  27/01/2017
  23:02

  Wees eerlijk tegen je schoonmoeder en zeg haar dat ze welkom is, maar dat je ook behoefte hebt om je eigen dingen te doen zonder rekening te hoeven houden met een ander (zij dus in dit geval).
  Dat 1 nachtje logeren bij jullie prima is, maar dat je voor de rest van de week andere dingen gaat doen. Blijf bij je standpunt, wees duidelijk! Tegen je man zou ik hetzelfde zeggen, zo kwets je niemand en heb je tijd en ruimte genoeg over voor jezelf. Ga in die tijd dat je schoonmoeder er is, lekker de stad in, ga leuke dingen doen, uit eten en daarna nog een gezellig avondje thuis, inclusief overnachting en dat was het dan! Ik wens je een hele fijne vakantie toe, geniet er van!


 • Loes78
  (38)
  30/01/2017
  22:20

  Je wilt niet weten hoe doorgaans door vrouwen over schoonmoeders wordt gesproken. Het woord ‘schoonmoeder’ alleen al roept automatisch een negatieve reactie op.Eigenlijk kan de schoonmoeder onterecht nooit wat goed doen.Is ze bijvoorbeeld ondernemend en aanwezig voor haar kleinkinderen dan doet zij dat vast en zeker om de ouders een minderwaardigheidsgevoel te bezorgen. Is oma stilletjes, afwachtend en minder aanwezig, dan zal het haar kennelijk helemaal geen barst kunnen schelen hoe het met haar (klein)kinderen vergaat. Ruimt oma alles op bij de kinderen, dan is zij opdringerig en bemoeizuchtig. Laat zij alles liggen zoals het is, dan is zij die trut waar je alleen maar nog extra werk van hebt.
  Ik snap jou helemaal en zou persoonlijk ook het niet trekken om mijn schoonmoeder tijdens mijn vakantie in huis te hebben. Ik denk dat het beste is om haar duidelijk te maken wat de regels in jullie huis zijn.Geef aan wat je verwacht van haar als ze komt en wat zij kan verwachten.Laat je man samen een keer tijdens de vakantie een uitstapje met haar maken en ga als de kinderen slapen eens samen alleen iets met je man ondernemen.Doe ook dingen waar jij van geniet.Ookal is ze in jullie huis je hoeft natuurlijk niet steeds op elkaars lip te zitten.


 • Marieke
  (48)
  31/01/2017
  11:15

  Belangrijk is dat je met Leon op één lijn zit. Samen kijken wat wenselijk en mogelijk is en waar de grens ligt. Het is prima om haar een dagje over te laten komen, maar ik begrijp heel goed dat je daarna je huis en gezin weer ‘voor jezelf’ wilt hebben. Als Leon echt achter je staat komen jullie er wel uit en kun je dit ook op de juiste manier uitleggen aan Bet. Vervolgens is het aan haar om respect voor jullie keuze te hebben.


 • miami
  (54)
  01/02/2017
  14:35

  nou nou Carmen, dus jij vindt het prima als je schoonmoeder zomaar dingen verandert, speelgoed van de kleine weggooit? Daar gaat het om. Ze vindt het prima dat ze er is voor de kleine. En trouwens ze heeft niet om een oppas gevraagd, schoonmoeder stelde het zelf voor.
  Lies, er zit niets anders op dan toch duidelijk te maken wat wel en wat niet kan. en ja, doe iets leuks met z’n allen(dus ook je man want zij is zijn moeder!!)beter dan de hele dag thuiszitten. En mocht ze toch weer wat veranderen/weggooien, gelijk er iets van zeggen zonder boos te worden en duidelijk uitleggen. Moeilijk maar wel mogelijk. Ik had het ook hoor met mijn schoonmoeder en manlief zag het probleem niet.Nou toen ben ik weggegaan en liet hem achter met de kinderen en zijn moeder. Toen begreep hij me. Was niet lang hoor, enkele uurtjes. Succes ermee.


 • toke
  (54)
  02/02/2017
  15:51

  hey Lies ik zou er toch nog eens met Leon over praten en zeggen dat je het eigenlijk toch niet ziet zitten dat ze weer komt en hem nog eens uitleggen waarom, en dat je verder niks tegen haar hebt ,en tijd voor je zelf wilt . je kan het ook met haar bespreken en zegt je dat je andere plannen hebt.
  Of ga jij naar haar toe gewoon een dagje dan is het ook opgelost.
  Maar als ik in jou schoenen zou staan .zeg wat je op je hart hebt.
  Ik zeg altijd! eerlijk zijn duurt het langst.
  Dat is niet altijd leuk maar dan weet ze wel waar ze aan toe is.


 • Ina
  (60)
  02/02/2017
  17:05

  wees eerlijk naar je man en schoonmoeder toe en vertel wat je dwars zit. Het zijn tenslotte geen onoverkomelijke problemen. Gewoon zeggen dat je het fijn vindt dat ze zoveel voor je doet, maar dat je er niet van gediend bent dat ze veranderingen (zoals nieuw kleed, speelgoed weggooien) zonder jouw medeweten doorvoert. Ze kan zich wel thuis voelen bij jullie, maar is dat tenslotte niet. Normaal gesproken moet ze daar begrip voor hebben, dus probeer het vooral tactvol te brengen zonder verwijten te maken.


 • Liefhebber
  (57)
  10/06/2017
  19:32

  Ik zou het eerst eens met uw man bespreken, zitten jullie op één lijn dan is de volgende stap samen een gesprek hierover met je schoonmoeder te hebben, doe dat niet alleen!

  Juliie zijn allemaal volwassen mensen en het moet toch mogelijk zijn haar duidelijk te maken dat bij haar afwezigheid het bij jullie thuis ook op rolletjes loopt, jullie hebben misschien wel jullie eigen manieren maar alles gaat goed en dat willen jullie bij haar aanwezigheid zo houden. Daarin is de steun van je man onontbeerlijk.

  Het lijkt me gek als ze dat niet wil beamen,


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail