C5603d9a 0d01 471a 8dc5 B60d66ade0ee

Nicolien ziet tegen haar werk op

Toen ik 26 was, was ik eindelijk klaar met mijn studie. Het echte leven ging eindelijk beginnen! Ik kon aan de slag als salesmanager bij een internationaal bedrijf. Daar werk ik nu ruim vijf jaar. In het begin vond ik het allemaal fantastisch: ik ging veel op reis en alles was nieuw en interessant. Maar toen kwam corona en veranderde alles. De reisjes maakten plaats voor online overlegmomenten. Nu we een paar jaar coronavrij zijn, wordt er wel weer gereisd, maar minder. Veel vindt online plaats. Daardoor is mijn werk soms best saai. Ik zit achter mijn computer te tikken, of te praten. De dagen duren lang, soms lijkt er geen eind aan te komen. Daarna kan ik me helemaal leeg voelen en komt er niets meer uit mijn handen. Niet normaal, vond mijn vriend Roderick, die me aanspoorde om naar de dokter te gaan. De dokter nam mijn klachten heel serieus en deed allerlei onderzoeken. De conclusie: er is fysiek niets aan de hand. Daar ben ik niet helemaal zeker van, maar als de dokter gelijk heeft, dan moet mijn vermoeidheid ergens anders aan liggen. Steeds vaker denk ik daarbij aan mijn werk. Want ’s ochtends als ik wakker word, vind ik het steeds lastiger worden om me klaar te maken voor werk. Gatver, weer een dag, denk ik steeds vaker. Maar ja, dat is toch normaal dat je niet altijd zin hebt om te werken? Ik bedoel: het is werk, geen vakantie. Of is dit een rode vlag? Is het tijd om een andere baan te zoeken? Hoe kan ik erachter komen wat er aan de hand is? 

Nicolien (31)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Suzanne Groenen 04-07-2024 22:40
    ik heb altijd gezegd wanneer je werk saai word en je niet meer met plezier naar je werk gaat is het tijd voor wat anders. Werk moet leuk zijn..je brengt er best veel tijd door. Banen genoeg momenteel, ga eens op je gemak wat rondkijken. Neem geen overhaaste beslissingen!
  • Jeannie 08-07-2024 18:31
    Ik denk dat je een bore-out hebt. Het is het tegenovergestelde van een burn-oit, maar met dezelfde symptomen. Ik ken het; heb er ook last van gehad. Moe, landerig, niet vooruit te branden. Zoiets breekt je op. Ik heb toen veel gepraat met mensen die ik vertrouw en dat heeft me geholpen in te zien dat ik aan iets nieuws toe was. Je bent pas 31, er zijn zat banen te krijgen. Ga eens gewoon wat rondneuzen op vacaturesites. Stuur hier en daar je CV eens een. Het kan echt geen kwaad. Misschien krijg je alleen daarvan al wat meer energie. In de tussentijd, zorg goed voor jezelf. Ga er eens tussenuit, ga sporten, eet goed, ontdek een nieuwe hobby, etc. Ga ervoor. Je verdient een beter leven dan dit.